maandag 27 november 2023

Bellús 19 t/m 27 november

 zondag 19 november 

Het weer blijft goed, warm en droog. Erik gaat op de fiets wat boodschappen halen. Wilma doet een. handwasje en poetst wat en daarna zitten we heerlijk in de zon.

maandag 20 november
We staan op met iets mist. Maar we zitten toch binnen omdat we een zoom meeting hebben in verband met onze plannen voor volgend jaar. Als we uitgesproken zijn is de mist ook opgetrokken. De rest van de dag heerlijk buiten geweest.

dinsdag 21 november
Ter ere van onze trouwdag gisteren, lopen we vandaag opnieuw naar Guadasséquies. We hadden gezien dat in het enige restaurant dat nu open is een dagmenu te verkrijgen is. Maar vandaag dus niet! Maar er kunnen wel allemaal tapashapjes klaar gemaakt worden. Dat doen we en we smullen er heerlijk van. We eten o.a. artisjokharten en kleine inktvissen. Dat hadden we nog niet eerder gegeten en het was heerlijk. Na het eten zijn we met een grote omweg terug gelopen, de calorieën moeten er tenslotte wel weer af.





woensdag 22 november
En het kan niet op. Om 9.30 uur zitten we al weer buiten, wat hebben we toch een geluk met het weer. Vannacht was het wel afgekoeld tot 6*, maar we liggen er lekker warm bij onder het dekbed met een extra deken.

donderdag 23 november
We besluiten om nog wat langer hier te blijven en een wandeling te maken naar 'de zwarte grot'. Dat hebben we wel eerder gedaan dus we weten hoe mooi die is. Eerst naar het gemeentehuis om een paar dagen verlenging te betalen en dan op pad. Natuurlijk lopen we eerst verkeerd, maar dat mag de pret niet drukken. Onderweg eten we de meegebrachte boterhammen op. Bij de grot vliegt Erik met de drone om de binnenkant goed te kunnen zien, want jammer genoeg zitten er hekken voor de ingang. Als we terug komen zitten we nog even lekker in de zon.

vrijdag 24 november
We worden wakker met 2*. Er ligt ijs opa de dakramen. De zon schijnt volop, het duurt maar even en we kunnen de rest van de dag heerlijk buiten zijn. Uiteindelijk wordt het 23*.

zaterdag 25 november
Nu worden we wakker met 2,9*. En opnieuw volop zonneschijn. Wilma loopt even naar het dorp om vuilnis weg te brengen. Verder doen we niet zoveel.

zondag 26 november
We hebben tot 10.30 uur mist, maar dan kan de korte broek ook weer aan. Langzaam verandert het weer, vandaag werd het nog maar 20*.

maandag 27 november
We eten vandaag een dagmenu bij de Chinees in Benigànim. Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht, een toetje en drinken. En dat alles voor 8 euro per persoon. En het smaakte bijna net als thuis. 's Middags is er veel bedrijvigheid bij de picknickplaats. De catalpa's worden gesnoeid en het onkruid wordt verwijderd. En dat alles met veel lawaai.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten