donderdag 9 november 2023

Casablanca 4 november t/m 9 november

 zaterdag 4 november

De wind is wat afgenomen en we besluiten toch weer een stukje verder te gaan. We gaan naar een plek aan een strand, Playa Casablanca. Een korte, leuke rit. Als we aankomen rijdt net een camper weg die met uitzicht op de zee stond. We vinden het een prachtig plekje en zetten daar de camper neer. Er komt direct een Duitser naar ons toe en vertelt dat je niet met iets buiten mag zitten, de kleine vuilnisbakken niet bedoeld zijn om ons vuilnis in te gooien, er staan aan de straat grote groene containers en hij wijst ons waar de waterkraan is. De politie zou elke dag langskomen en overtreders op de bon slingeren. Verzorgen is bij de officiële plek, die nu afgesloten is met hekken. Voor het gebruik dienen jetons gekocht te worden. Langs de boulevard staan bankjes daar kunnen we prima op zitten. Echter er zijn veel camperaars die toch met hun hele hebben en houden buiten zitten. We pakken onze stoeltjes op en gaan bij de bankjes op de boulevard zitten.

zondag 5 november

Bij de officiële camperplaats hangt een bord met informatie over markten in de omgeving. Vandaag is er een markt in Casablanca, ongeveer 2 kilometer lopen. Via een vlonderpad lopen we er naar toe en kopen er wat fruit. En natuurlijk drinken we koffie en eten we tapas bij het naastgelegen cafeetje.



maandag 6 november

Het is vandaag warm met veel zon en bijna geen wind. We hebben een luie dag, maken een kleine wandeling maar voor de rest zitten we heerlijk buiten. Tegen 16.30 uur begint het af te koelen en gaan we naar binnen.



dinsdag 7 november

We fietsen naar Sagunto, heen een stuk langs het strand en over de grote weg en terug door de sinaasappel- en mandarijnenboomgaarden. 



Erik ziet een ijsvogeltje, Wilma alleen een flits van de vogel. We komen langs de haven en bekijken de camperplek daar. Het is op een stuk zand, een mix-parking en de reviews geven aan dat er vaak jongelui met auto's en veel herrie staan. We blijven lekker waar we zijn.

woensdag 8 november 

Het is bewolkt en wordt ook niet zo warm vanochtend. Een mooi moment om gast te tanken en boodschappen te halen. Als we om 11.15 uur terugkomen is 'ons' plekje nog vrij. We gaan daar dan ook graag weer staan. De zon komt er al weer door en we zitten weer heerlijk buiten. Dit is waarvoor we zo'n eind rijden.



donderdag 9 november 

Vannacht hebben we regen gehad, maar bij het opstaan is het alweer zonnig. Op donderdagochtend is er markt in Almenara. 


We fietsen door het wetland en door de boomgaarden naar dit stadje. De markt is iets groter en er is een overdekte markt. We kopen churros van chocolade en eten een broodje. Er is een kasteel waar we naar toe willen wandelen, maar uiteindelijk blijkt dat de weg naar boven erg rotsig is. Daar hebben we de goede schoenen niet voor aan en ook onze stokken zouden nu wel prettig zijn. We gaan maar weer terug naar de fietsen en gaan dezelfde weg weer terug. We zien dat er door Afrikanen mandarijnen worden geoogst en Wilma ziet nu een ijsvogeltje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten