woensdag 1 november 2023

L'Aldea, Els Muntells en Benicarló 19 t/m 30 oktober

 donderdag 19 oktober

We hebben helemaal niets gemerkt van de drukke straat. Sterker nog, we worden pas om 8.45 uur wakker. We moeten nog opschieten ook, want om 9.00 uur heeft Erik een vergadering via Teams. Als we klaar zijn rijden we naar L'Aldea. We waren hier al eens, in de buurt van de Ebre delta. Toen was het weer te slecht om iets te bekijken. We parkeren op de uitwijkplek, daar zijn de plaatsen net iets groter. Je kunt wel zien dat het hier ook veel geregend heeft. Het weer is nog niet denderend, niet koud maar wel nattig.

vrijdag 20 oktober 

Een twintigtal kilometer verder zit je echt in de Ebre delta met heel veel rijstvelden. We willen er fietsen en rijden naar de camperplek aldaar. 



De meeste velden zijn al leeg, af en toe is er nog ergens een boer aan het werk. Er zijn ontelbaar veel muggen en vliegen. Het fietsen is leuk, maar even stilstaan voor een foto is afschuwelijk. In een ogenblik zit je onder de muggen. We zien fietsend ook heel veel libelles in allerlei kleuren.

zaterdag 21 oktober
Vannacht was het feest naast onze camper. We hebben jongelui horen schreeuwen en hun muziek ook tot ongeveer 2.30 uur. Toen we vanochtend uitstapten, lagen de bierglazen naast de camper. We gaan verder, mede dankzij de muggen. We rijden dit keer naar een camping, namelijk in Benicarló, La Volta. We vertrekken pas weer op 30 oktober. We vallen met onze neus in de boter, er is vanmiddag een Nederlandse middag. Muziek door twee oudere heren op het terras. Het is een gezellige boel. 

We beginnen op een plaatsje op de camping, tussen Fransen die ook wel weten wat feesten is. Tegen de middag gaan 4 stellen bij elkaar zitten, samen eten en drinken tot een uur of 4. Ze zijn behoorlijk luidruchtig. Het is lekker van temperatuur, maar niet zo zonnig, ons verplaatsbare zonnepaneel en het paneel op het dak laden onvoldoende op. Mede natuurlijk door de bomen die voor veel schaduw zorgen. Na 2 dagen verhuizen we dan ook naar een plekje op de camperplaats. We fietsen naar Peñíscola, 


naar de markt en naar Benicarló 



ook naar de markt en nog eens om bij een Duits tentje te eten, na een tip van iemand van de camping. Ongeveer de helft van de campers die er staan zijn van Nederlanders en we zijn dan ook veel herkend. We troffen ook oude bekenden, Alie en Harry Walstra. Het zijn bijna allemaal campers die hier staan en ook nog eens mensen die er ongeveer 2 maanden staan. We telden maar 3 of 4 caravans.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten