woensdag 18 oktober 2023

Milau, Villesèque des Corbieres en Caldes de Malavalla 14 t/m 18 oktober

 zaterdag 14 oktober

We zijn al vroeg op pad en rijden veel over smalle weggetjes. Het schiet niet erg op. We komen hoger en hoger en uiteindelijk is het hoogste punt 1234 meter. Je merkt het ook aan de temperatuur. Het is niet zo warm. We komen uit in Millau op camping Saint Martin. Het eerste laantje met vrij uitzicht en daardoor ook goede schotelontvangst is bezet, voor de rest staat de camping leeg. We zoeken een plekje uit met wat minder bomen en de schotel piept er net tussen door. We zitten nog even in de zon, eten een hapje en gaan dan Milau verkennen. Het stadje stelt niet zoveel voor en we zijn snel uitgekeken. We fietsen nog even langs de camperplaats, die duurder is dan de camping, en gaan dan terug.






zondag 15 oktober 
Wilma doet een wasje, gebruik maken van de waslijnen die hier op de plek staan en zit lekker in de zon te lezen. Erik gaat op de fiets naar een van de pijlers van de brug van Milau. We zijn er ooit eens overheen gereden tegen betaling van tol, maar  dan er is niets te zien. Nu heeft hij zijn ogen uitgekeken. Wat is het hoog. Hij vliegt nog even met de dromen en komt dan terug om de rest van de middag wat de monteren en in de zon te zitten.



maandag 16 oktober
We gaan een stukje verder, naar Villesèque des Corbieres. Onderweg halen we een circus in. Achter de vrachtauto's hangen 2 aanhangers. Wat een lengte halen we dan in. En wat gevaarte moet de chauffeur dan rijden. 


Op 200 meter voor de straat waar we moeten zijn is de straat opgebroken, maar er is een prima omleidingsroute. En eerlijk gezegd, is deze aanrijroute een stuk beter. De camperplaats is nog maar een paar jaar geleden aangelegd, maar ziet er nu al erg verwaarloosd uit. De plaatsen hebben veel onkruid. Er is een slagboom, maar we lazen in de reviews dat de slagboom al vanaf mei 2023 kapot is en je de plek dus zo kunt oprijden. Normaal zou je € 8,70 moeten betalen per nacht. Je kunt hier verzorgen en er is stroom. We wandelen het stadje in, maar deze is uitgestorven. 



We zijn snel weer terug en werken verder in de camper. 

dinsdag 17 oktober
Vannacht hebben we regen gehad. Het is nu bewolkt en warm en af en toe valt er een bui. We hebben genoeg te doen, monteren, recensies schrijven en administratie. We maken er maar een werkdag van.

woensdag 18 oktober
We hadden een rustige nacht en we staan op met zon. We gaan weer rijden, maar Caldes de Malavalla. Het is een heel bijzondere plek, tussen 2 straten. Die straten zijn best wel druk, we zijn benieuwd hoe dat vannacht gaat. Er zijn 5 plaatsen, waarvan 4 met stroom. Op 1 na zijn alle plekken onder bomen, die is vrij dus gaan wij daar staan. Er ligt heel veel vogelpoep, ook op de picknick tafel die er staat. Je mag hier niet buiten zitten, maar er zijn wel bankjes langs de straat waar we een tijdje gaan zitten. We gaan eerst boodschappen halen en gaan daarna het stadje verkennen. Er zijn veel bronnen, waaronder 1 van 56 graden. Ook zijn er veel restanten van een Romeins badhuis. Het is een verrassend leuke stad.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten