zaterdag 7 oktober 2023

Pronsfeld, Liverdun, Molinet 1 t/m 7 oktober

 zondag 1 oktober

We zijn voor 8 uur al wakker, het is niet zo mistig dit keer. We rijden verder naar Liverdun, een plek aan de Moezel. Er is een camperplaats pal aan een camping. We waren hier al eerder en vonden dit toen al heel bizar. Het is nog steeds raar. De camping is vandaag voor het laatst open en het is een stuk minder druk dan vorig jaar. Toen was er op de camperplaats niet druk. Nu is het omgekeerd. Er is nog net 1 plekje vrij, we staan met 10 campers naast de bijna verlaten camping. Het is schitterend weer en we zitten de hele middag buiten. Als de zon achter de bomen verdwijnt zo rond 17.30 uur wordt het frisser en gaan we naar binnen. 




maandag 2 oktober

We worden wakker met een strakblauwe hemel. Het is nog niet heel warm, maar als we om 10.00 uur wegrijden op de fiets voor een tochtje langs de Moezel, kan dit al in korte broek. Het fietspad is van asfalt en heel goed te rijden. We fietsen 32 kilometers. We drinken onderweg koffie voor € 1,50 per kopje. We zijn voor de middagmaaltijd terug op de plek. Dan zijn we de enige nog die er staan. Erik fiets daarna nog even naar de winkel voor een paar nodige boodschappen, terwijl Wilma de afwas doet en de camper een beetje opruimt en veegt. Dan zitten we de rest van de middag heerlijk in de zon. Zo langzamerhand komen er meer campers bijstaan.

dinsdag 3 oktober

We gaan vandaag een lange rit maken. De voorspelling voor vandaag is niet heel goed, er zou regen komen. We gaan bijna 400 kilometer via de tolweg naar Molinet. Hier is een camperplaats voor 12 campers. Als we aankomen rijden, staat de plek vol en in het weiland ernaast ook al 2. Er is genoeg ruimte in het weiland, we parkeren daar ook. Uiteindelijk staan er naast de 12 campers op de reguliere plek ook nog eens 10 in het weiland en 2 op de autoparkeerplaats. We staan parallel langs het kanaal langs de Loire, maar gezien de flinke wind die er staat, zetten we de camper toch anders neer, namelijk met de neus naar het water. Uiteindelijk hebben we maar af en toe een spatje regen gehad. Er komen Nederlanders kletsen en zij vinden deze plek maar niets, de weg achterlangs maakt veel te veel herrie. We zullen zien vannacht.



woensdag 4 oktober 

We hebben de weg nauwelijks gehoord. 's Nachts is deze rustig. En ach af en toe een auto, daar val je wel weer van in slaap. We worden wakker met mist, maar deze is tegen 10.00 uur zo goed als opgetrokken en het wordt een aangename zonnige dag qua temperatuur. Er vertrekken veel campers en we verplaatsen ons naar een officiële plek. We fietsen naar Gidoin, een plaatsje 4 kilometer verder. Hier is een bijzondere brug, namelijk een kanaalbrug. Deze is een van de 3 bruggen die over de Loire zijn gebouwd, om scheepvaart mogelijk te blijven houden. Er is een sluisje bij en we verbazen ons over de bootjes de hier voorbij varen. 



We halen wat boodschappen bij de Aldi en zitten de rest van de middag buiten. We krijgen een gelukssteen van Karin en Jan Schouwenberg. We volgen elkaar op Polarsteps en toen zij hier aankwamen zagen ze onze Benimar staan en zeiden al tegen elkaar, het zou toch niet? Leuk hoor om elkaar nu eens in het echt te ontmoeten. We kletsen een tijdje heel gezellig. 



donderdag 5 oktober

De dag begint weer mistig, maar het klaart al snel op. Jan en Karin willen verder rijden, maar onze uitnodiging voor koffie slaan ze niet af. We hebben zoveel met elkaar te kletsen dat zij besluiten nog een dag langer te blijven. We hebben het wederom heel gezellig samen.



vrijdag 6 oktober

Het lijkt normaal hier, eerst mist maar rond 10.00 uur klaart het op en wordt het warm. Nu drinken we koffie bij Jan en Karin en een vriendin van hen, Willy schuift ook aan. Zij vertrekken na de koffie, wij genieten opnieuw van het mooie weer.

zaterdag 7oktober

Mist tot 10.00 uur. We gaan op de fiets naar Gidoin, er moet verderop nog een kanaal brug zijn en deze willen we ook bezoeken. Het fietspad is een stuk afgesloten vanwege een nest hoornaars. We fietsen een stukje om en vinden de brug. Deze is niet zo mooi, maar het is er wel één. We halen opnieuw een paar boodschappen en fietsen terug naar de camper. We eten en gaan dan de andere kant op, om de laatste brug te zoeken. Deze is ook niet zo heel bijzonder. Maar we hebben ze nu wel alle drie gezien. We fietsen weer terug en zitten in de zon, en af en toe in de schaduw want het is erg warm. Het is vreemd, de plek staat vol, maar nergens staan extra campers waar het eigenijk niet mag. Waarom het dan zo druk was toen we hier kwamen?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten