zaterdag 30 september 2023

Enschede, Milheeze, Pronsfeld 27 t/m 30 september

 woensdag 27 september

Vandaag begint onze overwinteringsreis. De vierde keer dat we naar het warmere zuiden trekken. We zijn er vroeg bij, om 9.20 uur rijden we al. Zoals altijd gaan we eerst richting Enschede om de bandenspanning te laten controleren en de volledig bepakte camper te wegen. Als de monteur bezig is om wat stikstof in de banden te laten, ziet hij dat het profiel van de banden aan de voorkant erg laag is. Bij verdere controle ziet hij ook dat de remschrijven aan de voorkant en de remblokjes versleten zijn. Oei, en de camper was nog niet zo lang geleden voor een beurt bij de Fiat garage geweest! Na enig overleg besluiten we om e.e.a. te laten vervangen. 



Veiligheid voor alles. En dan begint het grote wachten. De banden en de remschijven en -blokken moeten besteld worden. Voor ons een geluk dat we zo vroeg zijn, want de spullen kunnen in de vroege middag aanwezig zijn. De monteurs gooien hun schema om en tegen 13.00 uur beginnen ze te klussen. Wilma is ondertussen naar de winkel geweest en heeft een lunch gekocht. Er is een ruimte waar we kunnen zitten. Tegen 14.30 uur zijn de monteurs klaar. Ze hebben met meerdere tegelijk aan de camper gewerkt, als er zoals anders maar één monteur aan had gewerkt was het zeker 17.00 uur geworden. Ruin  € 1800,-- armer, maar wel vier nieuwe banden en de benodigde spullen voor de remmen gaan we op pad. We stoppen echter een uurtje later alweer voor een teams bijeenkomst. Een hele succesvolle want we gaan volgend jaar iets heel leuks doen. Maar daarover later meer. Na het gesprek rijden we naar Milheeze. Vrienden van ons hebben hier een chalet laten bouwen als uitvalsbasis tussen hun reizen door. We komen tegen 18.30 uur aan en het weerzien is erg hartelijk. En in plaats van lunchen gaan we warm eten. Tegen 22.00 uur gaan we terug naar de camper, het was een enerverende dag. 



Donderdag 28 september

Na het gezamenlijke ontbijt wandelen we in de prachtige omgeving 5,5 kilometer om daarna de omgeving wat ruimer te verkennen met de fiets. We lunchen op een terras in Deurne en aan het eind van de middag halen we nog wat boodschappen. Dan hebben we er ook 35 kilometer op onze nieuwe Folt fietsen opzitten. Het is wel even wennen dat we geen gashendel meer hebben, maar verder fietsen ze heerlijk. Na het warme eten gaan we terug naar de camper en liggen we al voor 22.00 uur in bed.



vrijdag 29 september

We vertrekken na weer opnieuw samen te hebben ontbeten naar onze volgende bestemming, namelijk Pronsfeld in Duitsland. Als we bij een tankstation tussen Weert en Maastricht op de parkeerplaats koffie drinken zien we een verzorgingszuil. We maken hier gebruik van, zodat we weer een aantal dagen vooruit kunnen. We verbazen ons erover dat het geheel gratis is. Na een uurtje stoppen we weer om warm te eten en dan komen we om 14.30 uur aan op de camperplaats. Het is een stuk drukker dan in mei toen we hier ook waren. Meerdere volgers van ons kanaal komen even kletsen. We zitten tot 16.30 uur buiten dan begint het te regenen. Snel is het alweer droog, maar het begint donker te worden, dus blijven we binnen. We liggen al weer vroeg in bed.



zaterdag 30 september

We slapen maar liefst tot 8.00 uur. Het is tot 11.30 uur behoorlijk mistig. We eten een hapje en gaan dan op de fiets naar Prüm. We fietsen even over de camperplaats die nu open is. Onderweg komen we langs een kerkje dat een heel stuk onder water heeft gestaan tijdens de hevige regenval dat het buiten de oevers treden van de Prüm veroorzaakte. Nu is het bijna tijd voor een huwelijksvoltrekking. De kerk is mooi versierd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten