vrijdag 13 oktober 2023

Molinet, Parigny, Beauzac, Le Monastier-sur-Gazeille 8 t/m 13 oktober

 zondag 8 oktober

Per dag wordt het warmer en is de mist ook eerder opgetrokken. Het is weer een schitterende zonnige dag, waarin we luieren en lezen.

maandag 9 oktober

Het is tijd om een stukje verder te gaan. We komen uit in Parigny. 




Een camperplaats voor 2 campers, niet langer dan 6 meter. Als we de camper een kwartslag draaien is er echter ruimte genoeg. Het lijkt of we op een rotonde staan. De voorzieningen zoals stroom, water en lozen worden door de gemeente aangeboden. Het is een dorp van niks, ongeveer 350 inwoners. Er is een bibliotheek, een school en een kerk en dan houdt het wel op. We hebben deze camperplek uitgezocht omdat vanuit de nabijgelegen stad leuke fietsroutes zouden zijn. In de loop van de avond hebben we buren gekregen en tegen 19.00 uur komt er een camper met aanhanger die zich installeert op de verzorgingsplaats.



dinsdag 10 oktober

Volgens de reviews zou je 's nachts last hebben van de weg. Wij hebben echter niets gehoord. Wel begint vanaf 7.30 uur het forensenverkeer op gang te komen. We zijn er vroeg uit en pakken de fiets naar Roanne.  Dit is ongeveer 5 kilometer. We halen bij de VVV een informatiefolder over de fietsroutes en gaan de R5 fietsen, langs het kanaal naar Briennon en via de Loire terug. Het is een heerlijke dag om te fietsen. We lunchen onderweg met meegebrachte boterhammen. Bij terugkomst hebben we andere buren gekregen en opnieuw komt aan het eind van de middag een camper te staan op de verzorgingsplaats. 




woensdag 11 oktober

Een rijdag, het blijft mooi weer, maar we gaan toch weer een stukje zuidelijker. We kregen een tip over het plaatsje Beauzac, hier zou een hangbrug zijn. De camperplaats is een parkeerplaats bij het muziektheater. En we hebben ons niet goed voorbereid, wat de hangbrug is 25 kilometer de bergen in. En het stadje is uitgestorven. We zitten de rest van de dag in de schaduw, het is maar liefst 32 graden. We staan de hele middag alleen, maar uiteindelijk zijn er tegen de avond 6 campers.



donderdag 12 oktober

We hebben heerlijk geslapen. We blijven hier nog een dag, Erik heeft een teams bijeenkomst en Wilma moet nog een aantal recensies schrijven. Het is geen straf om hier te blijven, we staan mooi vlak, de verzorging is dichtbij en het is rustig. De andere campers vertrekken allemaal en tegen de avond staan we alleen.

vrijdag 13 oktober 

We zakken weer een stukje, nu naar Le Monastier-sur-Gazeille, nog net in de Haut-Loire. Een parkeerlaats naast een speeltuintje met een mooi uitzicht. Dat kan ook niet anders want we staan op 900 meter hoogte. Er staan borden met wintersportactiviteiten. Het stadje, Middeleeuws, is uitgestorven. Al heel veel erg mooi gerestaureerd en en wordt nog steeds gewerkt. Het klooster is gesloten, de kerk kan wel bezichtigd worden. We drinken een koffie op een terras, uploaden de video voor zondag en lopen dan terug naar de camper. We zitten nog even in de zon. Morgen verder.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten