dinsdag 15 oktober 2024

La Cañada de Verich, Mas de las Matas 13 t/m 15 oktober

Zondag 13 oktober

We rijden een heel erg mooie rit door de bergen en komen uit in La Cañada de Verich. Een dorp met 94 inwoners en een camperplek voor 10. Helaas is zowel het water als de stroom defect. Gelukkig tanken we vol als het kan en ook ons toilet is leeg, we redden ons wel een paar dagen. En via het zonnepaneel hebben we genoeg stroom. Het is een schitterende plek, met ruimte voor heerlijk buiten in de zon zitten. En dat doen we dan ook de rest van de dg.

 

Maandag 14 oktober

We hebben de nacht alleen doorgebracht. Erik gaat op de step naar de bakker in het volgende dorp. Volgens hem zit er geen enkele winkel in ons dorp. Hij komt terug met een behoorlijk groot stokbrood, er was weinig keus meer. Als we ’s middags een wandeling door het dorp maken, lopen we langs en supermarktje/annex bakker. Het is niet zo zonnig maar wel warm en droog. Dat vinden we na bijna elke dag we regen al heel wat. We zeggen tegen elkaar wat een rust hier, je wordt er helemaal zen van. 

 

Dinsdag 15 oktober

De afgelopen nacht stonden we met 3 campers en een auto met een daktent. Er is zoveel ruimte, maar een Duitser moest toch echt naast ons parkeren. Dat is niet erg, maar wel dat de een buiten staat te schreeuwen en de ander binnen is. Tja dan moet het stemvolume wel omhoog anders verstaan ze elkaar niet. We besluiten om een stukje verder te gaan, 18 kilometer door de bergen en dorpjes naar Mas de las Matas. Een recent aangelegde camperplaats, waar sinds een week de voorzieningen het doen. Wilma doet een handwasje, Erik gaat naar de apotheek voor een gelpakking. Hij wil deze op zijn elleboog doen. Daar ziet al een paar dagen vocht in en is rood. De pakking moet besteld worden en kan ’s middags opgehaald worden. Dus dan terug naar de apotheek. Na 10 minuten wachten krijgt hij te horen: morgen, het zat niet bij de bestelling. We zaten buiten, het was half bewolkt maar niet koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten