zaterdag 12 oktober 2024

Alcańiz 10 t/m 12 oktober

Donderdag 10 oktober

We sliepen prima, ondanks de weg die vlak langs de camperplek loopt. We lopen het centrum in en drinken een koffie Cortado op een terras. We betalen hiervoor 2,80. Bij de VVV krijgen we een plattegrond en vragen naar een rondleiding in de Parador, dit is een voormalig kasteel dat nu een hotel is. Er is een gids die engels spreekt, maar pas om 16.30 uur. We moeten ons dan melden bij de ingang van het hotel. We besluiten om dat maar over te slaan, het enige wat we te zien zullen krijgen zijn muurtekeningen waar w uitleg bij krijgen. We bezoeken we de ondergrondse gangen. Deze lopen onder de hele stad door en er is zelfs een ijskelder. ’s Middags zitten we heerlijk in de zon bij de camper. Erik gaat op de step naar een Yoigo telecomwinkel en koopt een prepaid data simkaartje. 150 GB voor 35 euro. Als je zorgt voor voldoende saldo wordt het automatisch verlengd.

 

Vrijdag 11 oktober

En opnieuw worden we wakker met de zon. We besluiten om hier nog even te blijven, want in het zuiden van Spanje is het weer niet zo goed. De dag staat in het teken van luieren. Erik gaat een paar keer op de step. De een na de andere camper vertrekt, op enig moment staan we nog maar met 4 campers. Aan het eind van de dag loopt de plek toch bijna weer vol.

 

Zaterdag 12 oktober

Een regendag, en dat op Fiesta Nacional de España, de nationale feestdag van Spanje. Dia de la Hispanidad. Op deze dag wordt de aankomst van Columbus in Amerika op 12 oktober 1492 herdacht. Volgens chat gpt zou er om 13.00 uur een optocht met grote poppen zijn en later ’s avonds muziek en vuurwerk. We trekken onze regenjassen aan, nemen de paraplu mee en gaan. We zien wel veel vrouwen in klederdracht en volle overdekte terrassen, maar geen optocht. Als we iemand vragen, blijkt de optocht al voorbij. We hebben ten onrechte de app vertrouwd. De rest van de dag zitten we vanwege de regen binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten