woensdag 9 oktober 2024

Fabrèges, Quinto, Alcañiz 6 t/m 9 oktober

Zondag 6 oktober

De beslissing is gevallen, we gaan naar de Oostkust van Spanje. Tot nu toe hebben we elke dag regen gehad en op de weerapps zien we dat het in Portugal de eerste 2 weken koud en regenachtig blijft. Aan de oostkant van Spanje is het zonnig en warm. We stellen de navigatie in en komen erachter dat de snelweg op sommige plekken afgesloten is. Dan maar via de D934. We zijn een kwartiertje onderweg als we lang een bakker komen. We stoppen, kopen een brood voor vanmiddag en besluiten hier ook koffie te drinken. Gezellig op een frans terras. De weg is prachtig, met veel bochten rijden we de Pyreneeën in. Om 12.00 uur komen we lang een meer en zien aan de overkant daarvan campers staan. Na ongeveer een kilometer is er een brug en die gaan we over om ons bij die campers te voegen, we willen lunchen. Het is echter zo’n unieke plek, koeien lopen los, het uitzicht is prachtig, dat we besluiten niet verder te rijden. We komen uit in Fabrèges. Na de lunch gaat Erik op de step de omgeving verkennen en als hij terug is loopt Wilma even naar het op een kilometer verderop gelegen dorp. Er is een kabelbaan, er zijn wat restaurants en wat souvenirwinkeltjes en ongeveer 15 huizen, maar dat is dan ook alles.  6 rotondes en 6 drempels.

 

Maandag 7 oktober

We hebben een heerlijke nacht gehad, het was pikkedonker. Helaas geen sterren gezien, want het was bewolkt en regende bijna de hele nacht. We zetten onze weg voort door de Pyreneeën. Soms weten we niet waar we het eerst moeten kijken, wat een schitterende route rijden we. En de weg is goed geasfalteerd, dat rijdt prima. Dat verandert wel al we Spanje inrijden, wat een gaten komen we tegen. We rijden naar camperplaats Quinto, moeilijk te vinden. Het dorpje is klein en de plek ligt bovenaan het dorp. De straten zijn zo smal en haaks op de hoofdweg, daar kunnen we de draai niet maken. Uiteindelijk rijden we om het dorp heen en dan komen we er wel. Maar dat is meer aan ons eigen gezonde verstand te danken dan aan de navigatie. Die was helemaal de weg kwijt. Helaas zijn de 5 plekken al bezet, gelukkig is er naast voldoende parkeerruimte waar je ook mag staan. Erik wil nog even op de step boodschappen doen, maar …… het regent alweer en het onweert zelfs ook. Dan maar morgen, of overmorgen. We redden ons nog wel met wat we hebben. 10 rotondes, geen drempels.

 

Dinsdag 8 oktober

Het heeft vannacht weer flink geregend, maar na het ontbijt begint warempel de zon erdoor te komen. We hebben een videovergadering en tijdens het gesprek komt er een Nederlander aanrijden, die zijn camper op 5 cm van ons zonnepaneel parkeert, en bij ons komt aankloppen of we deze wel even willen verzetten. Zoals hij ervoor staat vangt het paneel geen zon. Nou nu even niet, we zijn in gesprek. Na enige tijd krijgt hij in de gaten dat hij niet op de camperplek maar op de gedoogplek staat en verkast uiteindelijk. Best wel irritant om zo dicht op ons te parkeren en ons dan ook nog zijn wil opleggen. We zitten de rest van de dag buiten, soms hebben we wel wat last van heel veel vliegen, maar dat lijkt normaal te zijn in september en oktober. Erik gaat op de step nog een boodschap doen en verkent de route die we morgen door het dorp kunnen nemen zonder klem te rijden.

 

Woensdag 9 oktober

Een korte etappe vandaag, maar 61 kilometer. Het landschap dat we doorkruizen is saai, heuvels waar niets op te zien is. We gaan eerst naar de Lidl, flink inslaan en komen dan op de camperplaats in Alcañiz uit. Volgens campercontact kunnen er 30 staan, volgens Park4Night 20 en we tellen 18 plaatsen. We gaan naar een plekje aan de zijkant, naast een bankje. Helaas niet aan de kant van de deur. Het ruikt naar urine, niet de mooiste plaats, maar bij het bankje ruik je het gelukkig niet. Aan de andere kant staat een Spanjaard, die tijdens onze lunch vertrekt. We willen naar zijn plek verkassen, maar dan komt de Spaanse dame aanrennen, nee, nee, dat is onze plek we verzorgen alleen maar. Duh de plek is leeg, hoezo jullie plek. We willen geen ruzie, daarom blijven we maar op onze oude plek staan. En wat gebeurt er, ze zetten de camper terug, sluiten zich een uur lang op, dan gaat de verduistering omhoog en rijden ze weg. We verplaatsen alsnog. We zitten heerlijk buiten bij het bankje, aaien 1 van de katten die hier wonen en hebben het prima naar onze zin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten