dinsdag 6 juni 2023

Mittelwihr, Colmar, Fresse 1/tm 5 juni

 donderdag 1 juni

We gaan op de fiets naar Colmar, een mooie route over een goed aangelegd fietspad, et is bijna 9 kilometer. We zetten onze fiets bij het toeristenburo, halen een plattegrond en wandelen door de stad. Er is een route van 6 kilometer uitgezet door de stad, met koperen driehoekjes. We kunnen ze niet allemaal vinden, want zoals we zo vaak zien, staan er auto's op de stoep en er is een markt die de tekens bedekt. Gelukkig hebben we ook de plattegrond en op die manier zien we toch de leukste plekken in Colmar. Natuurlijk moeten we ook een hapje eten en Wilma neemt het zo beroemde zuurkool. 






Het is een hele mooie stad, waar heel veel te zien en te doen is. Het is de geboortestad en woonplaats van de franse beeldhouwer Frédéric Auguste Bartholdi. Hij is de ontwerper van het vrijheidsbeeld in New York. In Colmar is zelfs een museum aan hem geweid. Er staan ook diverse standbeelden ontworpen door hem in Colmar en Parijs. Een replica van het vrijheidsbeeld staat op een rotonde op een toegangsweg naar Colmar en na het bezichtigen van de stad fietsen we daar ook nog naar toe. Het is een heel eind de andere kant op dan waar de camper staat en we fietsen dezelfde weg heen en terug. Er loopt een spoor, die met geen mogelijkheid over te steken is.

vrijdag 2 juni

Het is tijd om een stukje verder te rijden, dit keer naar een camping in Fresse. Het is prachtig weer, en we besluiten hier een paar dagen te blijven. We zoeken een plekje uit, maar als we de camper op de blokken willen zetten, glijden we weg, de grond is vrij drassig. Dat kan ook niet anders, want hier is een paar dagen lang veel regen gevallen, en het plekje dat we uitzochten ligt op een laag punt op de camping. We besluiten om toch maar ergens anders, onder bomen te gaan staan. De nieuwe plek is ook wel schuin, maar met de blokken is dit gedeeltelijk op te lossen. We hebben op de nieuwe plek wel een mooi uitzicht op de vijver, waar volop in gevist wordt.

zaterdag 3 juni

Het is tijd voor een wasje. We hebben natuurlijk de droogmolen niet mee, maar gelukkig mogen we die van de buren gebruiken. We lopen naar het dorp kopen een brood en zitten de rest van de dag buiten.

zondag 4 juni

Het is nog steeds mooi weer, we maken wat opnamen voor ons You Tube kanaal en kijken hoe een wespennest verwijderd wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten