zondag 25 juni 2023

Mercurey,Saint-Nicolas-lès-Cîteaux, Goncourt, Liverdun, Bittburg, Weert, huis 18 juni t/m 24 juni

 zondag 18 juni

We blijven vandaag hier staan, een mooi plekje in de schaduw van de bomen. Het is wederom te warm om iets te doen.

maandag 19 juni

Ook vandaag gaan we weer een stukje omhoog, maar 55 kilometers, maar we moeten door Beaune, dat houdt wat op. We komen aan op een camperplek in het stadje Nuits-Saint-Georges. Het is een stad met een rijke wijntraditie, maar de camperplaats is niets. Er is een strook waar zeven campers kunnen staan. Allemaal in de volle zon. Als wij aankomen rijden, gaat er net één weg, die op de stoep geparkeerd stond. Dat paste prima dus wij gaan daar staan. We staan op een kruispunt van drie straten en om de minuut dendert er een vrachtauto voorbij of een combinatie van de boeren. En heel veel auto's. Dit is het niet en tijdens de koffie zoeken we een ander plekje uit. Een kilometer of 10 ligt het plaatsje Saint-Nicolas-lès-Cîteaux. Deze plaats staat ons meer aan. Het is aan een doodlopende weg in een klein dorp, naast een arboretum en een vijver. Af en toe komt er een bewoner langs die zijn hond uitlaat. Voor de rest zien en horen we niets.

dinsdag 20 juni

Vandaag rijden we een langer stuk, zo'n 140 kilometer. We gaan naar een plaats waar we heel veel jaren geleden ook eens waren, Goncourt. Het is langs de rivier de Maas. Als we aankomen is er plaats genoeg en leren we dat de plaats een naamsverandering heeft gehad. Nu heet het Bourmont-entre-Meuse-et-Mouzon. Hier betaal je een vrijwillige bijdrage van € 3,00 per nacht. Met het geld wordt de camperplaats verbeterd. De plekken zijn niet meer langs het water, maar haaks erop en zijn verhard. Er is een speeltuintje gekomen, maar dat is het dan ook. Het dorp heeft een heel kleine winkel, waar je brood kan kopen, maar verder ook niet veel meer. We kletsen gezellig met wat landgenoten en zitten tot laat buiten. Het is en blijft warm. 

woensdag 21 juni

Tja we moeten zo langzamerhand richting huis, hopelijk is het daar wat koeler. We rijden naar Liverdun. Hier is een camperplaats waar je 3 nachten mag staan, naast een camping! De laatste 10 kilometer voordat we er zijn rijden we over een smal weggetje, langs de Moezel. Het is een prachtige rit. De verzorging ligt buiten de camping. Water kun je met je creditkaart betalen. We staan pal naast het hek en we horen de campinggasten aan de andere kant praten. We lopen het stadje in, maar vinden dit ook niet bijzonder. 



Er is in de tuin van een kasteeltje muziek, maar heel alternatief en kan ons ook niet bekoren. We hebben niet zoveel zin om de hele smalle weg terug te moeten rijden, vandaar dat Wilma de andere kant oploopt en vindt dat we daarlangs wel verder kunnen. Dit is ongeveer 800 meter. Je moet een stukje over een fietspad, maar er liggen ook huizen naast het fietspad en die bewoners gaan er ook over.

donderdag 22 juni

Weer een rijdag, naar Bitburg. Deze plaats heeft meerdere plaatsen waar je kunt staan, wij zoeken een plekje bij het stuwmeer, mooie plek voor vier campers, op asfalt. Er zit weinig water in het meer. We kletsen een tijdje met een Duits stel, dat ons volgt. Zij willen eten bij de pizzeria, helaas gaat deze om 14.00 uur dicht en om 17.00 uur weer open. We wandelen een stukje, maar er is nu veel wind en er komt slecht weer aan. We gaan wel bij de pizzeria eten. Helaas hadden ze geen toetjes. De reden: slecht weer, dan komen de mensen niet, dus kopen we ook niet in. Beetje vreemde redenatie. Buiten ons was er een gezelschap van 8 personen en nog een stuk of vier stellen.

vrijdag 23 juni

We kunnen van hieruit naar huis, maar onderweg krijgen we een berichtje dat een opdrachtgever van ons graag eens persoonlijk wil kennismaken. Ze zitten in Weert, we gooien de route om en gaan naar camperplaats Weert, stallen ons huis en lopen het centrum in. We hebben een vruchtbare middag en na ons gesprek wandelen we nog even door Weert. Maar ook niet te lang, want jaja het is warm. Bij terugkomst melden we ons en betalen € 16,00. Wat een versschil met Frankrijk waar we bijna altijd voor niets stonden op hele mooie plekken. Weert is een mooie camperplaats, maar met luxe toiletten den douches, een ruimte waar je kunt zitten met slecht weer. Je staat op grind met gras voor je deur. Allemaal strak langs elkaar, 3 meter voor de camper en 3 meter gras. je moet ervan houden. De voorzieningen gebruiken wij niet, dat hebben we allemaal in de camper.

zaterdag 24 juni

We rijden naar huis. Eerst even langs de wasstraat, de camper een beetje toonbaar maken. Wilma vindt in de wasstraat € 15,00 hihi, de overnachting er bijna weer uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten