zaterdag 17 juni 2023

Ménetrux-en-Joux, Jeurre, Nantua, Bohas-Meyriat-Rignat, Brienne, Mercurey 14 juni t/m 17 juni

 woensdag 14 juni

Tot laat in de avond waren de medewerkers van de camping op hun terras in gesprek en 's avonds klinkt dat erg hard. Vanochtend al voor 8.00 uur kwam de campingeigenaar al werken, er is iets mis met de waterleiding en hij wachtte echt tot wij klaar waren met afwassen tot hij het water afsloot. We kletsen nog even met hem en laten zien wat we gefilmd hebben. Hij waardeert dit erg en geeft ons 2 flessen wijn. Nou ja we drinken niet, maar zo hebben we wel iets om eens weg te geven. We gaan naar Moirans-en-Montagne. Hier zou een grote parkeerplaats zijn waar je een prachtig uitzicht hebt op het meer in de rivier de Ain en op de dam. Als we aankomen zien we inderdaad een heel groot stoffig parkeerterrein. De parkeerplaats met uitzicht op het meer is afgesloten met grote brokken steen. We kijken even rond en besluiten hier niet te blijven. We zoeken verder en een aantal kilometers verderop, in Jeurre, is een grote tuin, beschikbaar gesteld door een particulier waar je voor € 5,00 kunt overnachten. Wil je verzorgen dan betaal je € 3,00 extra. We staan hier de rest van de middag alleen in de schaduw van wat bomen.

donderdag 15 juni

Op Eriks verjaardag rijden we de laatste etappe van de route naar Nantua. We parkeren eerst bij de camping, maar deze ligt zo achteraf dat we besluiten een camperplaats te zoeken. Volgens onze gegevens zouden er 3 plaatsen moeten zijn, wij vinden er 1 aan de rand van het meer. We kunnen echter niet goed staan en parkeren over 3 plaatsen. We wandelen het centrum in en horen bij het toeristenburo dat alle plekken zijn opgeheven. We mag nog wel parkeren, maar overnachten niet meer. We wandelen verder naar de Saint-Michel abdijkerk, met het hoofdaltaar getooid met marmeren engelen,, het bekende schilderij van Eugène Delacroix, dat de martelaar Saint-Sébastien afbeeldt en het orgel uit de 19e eeuw van Nicolas-Antoine Lété met meer dan 2800 pijpen.




We sluiten het bezoek aan Nantua af met lekkere pizza en een tartaar van rundvlees en een overheerlijke sorbet en rijden naar onze overnachtingslocatie in Bohas-Meyriat-Rignat. Een parkeerplaats bij een school, waar ruimte genoeg is. In de loop van de middag komt een bewoner van het kleine dorp bij ons praten en hij vertelt dat er wel vakers campers staan en dat dit geen probleem is. Het is warm, erg warm. Weer waarin je geen activiteiten ontplooit, maar in de schaduw zit en hoopt op een verkoelend windje.

vrijdag 16 juni 
We vinden een nieuwe plek in Romenay. Hier kun je volgens de app ook bij een school en jeu-de-boules veld staan op de parkeerplaats, er is ook een verzorgingsplaats. Helaas hangen er borden dat je alleen van de parkeerplaats gebruik mag maken als je de school moet bezoeken of het veld wilt gebruiken. We verzorgen de camper en rijden dan verder naar Brienne, een plek aan een sluisje, 9 kilometer verderop. Deze plek is veel mooier dan de parkeerplaats, we staan nu aan een sluisje waar af en toe een bootje doorkomt. De laatste kilometer ernaar toe was wel erg smal, maar we hebben nu dan ook een prachtig plekje. 

zaterdag 17 juni
We hebben de nacht alleen gestaan. Af en toe kwam er een auto voorbij, we vragen ons dan af waar die heen rijden over de hele stoffige weg. Je kunt alleen maar langs het water rijden. Misschien wordt het wel als sluipweg gebruikt. We willen niet nog een dag in het stof van de auto's zitten vandaar dat we weer een stukje verdergaan. Nu op naar Mercurey. Een parkeerplaats aan de rand van een vijver waar door de plaatselijke bevolking gevist wordt. Heel rustig. Er staan verspreid een paar campers. Het is een aparte plek want om 22.00 uur gaat alle straatverlichting uit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten