donderdag 3 november 2022

Potes, Riaño, Gijon en Foz 28 oktober t/m 3 november

 

Vrijdag 28 oktober

Vanaf Puente San Miguel rijden we de eerste etappe door de Picos naar Potes Aan het begin van de weg is een grote cp waar je kunt verzorgen, het is wel op een vlakte, dus zal het er behoorlijk kunnen waaien. 



Het is een behoorlijke slingerweg met stijgen en dalen. De cp is een parkeerplaats achter een supermarkt, behoorlijk scheef. Er zijn direct achter de winkel een paar wat rechtere plekken en daar is er een van vrij. We parkeren de camper en wandelen door Potes, het is een verrassend leuke stad. Wat later op de middag gaan we de camper toch wat verplaatsen wat verder bij de winkel vandaag, aangezien de airco wel wat luidruchtig is.

Zaterdag 29 oktober

We hebben goed geslapen, ondanks het onweer en de regen. We gaan op pad voor het volgende deel door de Picos, naar Riaño . De stad werd volledig gesloopt in juli 1987 vanwege de bouw van het Riaño-reservoir en enkele meters verderop weer opgebouwd. Als we aankomen in de regen zien we dat het hele grote meer heel weinig water bevat. We parkeren op de parkeerplaats met zicht op het meer. Er mogen officieel 5 campers staan, maar uiteindelijk staan er meer dan 40. ’s Middags is het droog en maken we een wandeling door en om Riaño.



Zondag 30 oktober

Het weer is behoorlijk opgeknapt en we rijden de laatste etappe door de Picos.



We zijn al vroeg vertrokken, de klok ging vannacht een uur terug, daardoor reden we al voor 9.00 uur weg. Onderweg is een plaats waar we kunnen verzorgen en rond 11.00 uur komen we aan in Gijon. Het is een heel bijzondere cp waar we staan, auto’s en campers door elkaar. We wandelen de boulevard op, staan voor het eerst met onze voeten in zeewater en drinken vervolgens wat op een terrasje.

Maandag 31 oktober

We gaan de binnenstad niet in, het is een grote stad en druk, daar hebben we niet zoveel zin in. We rijden naar, La Playa de las Catedrales in de provincie Lugo. Indrukwekkende kliffen, bogen en gewelven, uitgeslepen door de Cantabrische Zee en de wind. Eén van de hoogtepunten in Galicië! Het is ongelooflijk wat water, wind en een paar rotsen voor elkaar kunnen krijgen.






Als we aankomen is het net droog en eb, zodat we het spektakel goed en droog kunnen bekijken. Er is een cp, maar wij willen eens lekker lang douchen en er moet gewassen worden daarom rijden we door haar cp Atalaia. Hier betalen we 10 euro per nacht.

Dinsdag 1 november

We luieren. We moeten even bijkomen van een doorwaakte nacht, eerst van storm en daarna van de hippie die achter ons staat en om 4.30 uur vannacht vond dat hij buiten moest gaan staan bellen met een dusdanig volume dat we er wakker van werden.

Woensdag 2 november

Het bevalt ons hier goed, we boeken voor 2 nachten bij en fietsen dan naar het centrum. Hier zien we een grote gratis cp en we besluiten hier over 2 dagen ook nog even te gaan staan. Op die cp heb je zicht op de zee. De hele middag is de muziek van de hippie erg luid, maar zachter zetten wil hij niet. En er staat een tot camper omgebouwde auto waar om de 5 minuten het alarm afgaat. Helaas hebben we al betaald, anders waren we nu nog naar de andere cp gereden.

Donderdag 3 november

Wat een regen en een storm vannacht. Het kan niet, maar af en toe dacht Wilma dat de camper zou omwaaien. Vanaf 11.00 uur begon het weer op te klaren en hebben we lekker buiten gezeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten