zaterdag 1 juni 2024

Olden 31 mei en 1 juni

 vrijdag 31 mei

Deze reis is er een van veel rijden en genieten van de dingen die je onderweg tegenkomt. Vandaag rijden we dus naar Gryta camping in Olden. We zagen inderdaad onderweg veel prachtige watervallen en natuur. Dat betekende ook veel stop momenten. We hadden in de nacht en in de ochtend regen. Gelukkig was het droog toen we aankwamen.

De rit had ook een vaartocht in petto. We konden door de omhoog gezette laadklep niets zien, maar gelukkig is Erik niet voor één gat te vangen en filmde hij met de selfiestick.


zaterdag 1 juni

Het is de hele dag bewolkt en redelijk fris. Deze vrije dag gebruikte Erik om met zijn step naar een waterval te gaan. Het was de bedoeling om naar de gletsjer Briksdalbre te gaan, maar helaas trok de step het niet omhoog. Leuk weetje, de kunstkenner en schilder William Henry Singer heeft in Olden gewoond. In de donkere maanden van het jaar verhuisde hij naar Laren (NH) waar een museum naar hem is vernoemd. 's Middags is er een uitreiking van een ACSI award. De inspecteur komt pas in augustus op bezoek en dat is wel een beetje laat om een award te ontvangen. Gelukkig kon hij de reisleiders strikken om deze te overhandigen. Het was een feestelijke bedoening met een koor dat zong.



https://youtu.be/xVipYVnpba0?si=2EhfvKAOs_rARSl3



Geen opmerkingen:

Een reactie posten