donderdag 13 juni 2024

Jørpeland 11 t/m 13 juni

 dinsdag 11 juni

De laatste rit door de fjorden en dus ook de vele watervallen. Onderweg komen we langs Årdal. Hier staat een 17e-eeuws kerkje die binnenin fraaie muurschilderingen van profeten, engelen en bloemen heeft. Ook is het meubilair bijzonder. Als wij aankomen blijkt de hele kerk in de steigers te staan. Er steekt wel een sleutel in de deur, maar we krijgen hem niet open. Helaas dan rijden we maar verder. We komen als laatste op de camping Preikestolen aan. We staan op een apart ovaal veldje, op sommige plekken voor 3 staan 2 caravans en 2 autos en dat betekent dat er geen rekening is gehouden met ons. Helemaal achteraan zouden we mogen staan, maar dat is wel erg scheef en er is geen stroom. We zoeken een plekje in het midden. Van sommige krijgen we te horen dat we nu op het jeu de boules veldje staan. Tja, wij willen er ook graag bij horen.

woensdag 12 juni

Een rustdag vandaag. Voor sommige betekent dit dat ze de Preikestolen gaan wandelen. Een groep van 9 personen vertrekt om 9.00 uur. We krijgen geregeld een up-date. Om 15.30 uur zijn de wandelaars terug. We halen ze in met bloemen. Wie weet gaan wij deze wandeling ook ooit nog eens maken. Nu hebben we gelezen, filmpjes gemonteerd en gekletst met de achterblijvers.

donderdag 13 juni

Een bustour naar Stavanger, waar we een fjordencruise maken over het Lysefjord. Nu varen we onder de Preikestolen door.



 's Middags mogen we vrij door Stavanger doorbrengen. We eten een hamburger bij Burger King en gaan dan naar 'Visinblik' een museum over de regionale conservenindustrie. Vooral het inblikken van sardientjes wordt hier flink uitgebeeld. Erg leuk om te zien. Ook in Stavanger liggen grote cruiseschepen.

Veel te vroeg gaan we al weer terug naar de camping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten