zaterdag 8 juni 2024

Haukeland 5 t/m 7 juni

 woensdag 5 juni

Een heel bijzonder begin van de reis. We gaan door de Auerlandtunnel. Dit is de grootste autotunnel ter wereld met bijna 25 kilometer. Maar dat is niet het enige bijzondere. Op het diepste punt zit je 1400 meter onder de bergen. Daarnaast is er voor de veiligheid een optische truc bedacht. De tunnel is verdeeld in 4 stukken met grote ruimtes aan de zijkant verlicht met blauw licht. Als je met meerderen in de auto rijdt krijgt de bijrijder het advies om erop te letten dat de chauffeur wakker blijft. Gelukkig hadden wij nergens last van (ja misschien Erik van het geklets van Wilma.) Onderweg komen we langs het plaatsje Dale. Deze is bekend van de beroemde Noorse truien, hier staat de fabriek van de Dale truien. Opnieuw hebben we een mooie rit en komen laat aan op Lone camping in Haukeland. De plek waar we moeten staan is maar 7 meter lang. We staan met de neus op straat. Dat gaan we dus niet doen. Het is een beetje dom dat korte campers op lange plaatsen gezet zijn. De reisleider verplaatst een paar grote keien zodat we iets naar achteren kunnen. De luifel kan niet uit en de achterdeur gaat met 1 cm speling met de lantaarnpaal open. 

donderdag 6 juni

We gaan met de bus en de tram naar Bergen. We stoppen in het centrum en gaan met de Floybanen een berg op. Boven regent het een beetje. 

We drinken een kop koffie en gaan dan weer terug naar beneden met de kabelspoorweg. We slenteren alvast een beetje door Bergen met zijn bekende Bryggenkade. Er staan beroemde houten en stenen huizen. Dit gebied staat op de wereld erfgoedlijst. Na de gezamenlijke lunch wandelen we met een stadsgids door Bergen. Af en toe moeten we schuilen voor de regen. We zien een prachtig affiche op de deur van een kapper. 




We zien veel oude gebouwen en enkele nieuwe. Een van de oudste gebouwen is de oude brandweerkazerne. 

vrijdag 7 juni
Vandaag is een vrije dag. Een aantal groepsleden gaan nog een keer naar Bergen. Wij blijven in de camper, we zijn druk met monteren e.d. We hebben de hele dag regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten