donderdag 30 mei 2024

Ørskog 30 mei

 donderdag 30 mei

Al vroeg rijden we naar Ørskog, naar camping Ørskogfjellet, waar we om uiterlijk 13.00 uur moeten zijn. Er staat een bustocht op het programma. Toch zijn we de laatsten die aankomen. De camping is een echte wintercamping. Dat betekent een parkeerplaats met grind. De Nederlandse eigenaar geeft aan dat hij 's winters meters sneeuw moet wegschuiven, daarvoor is deze ondergrond het beste.

De bus brengt ons naar Ålesund. We passen maar net, er kunnen maximaal 40 personen in de bus. De achterste rij met 5 personen en helemaal voorin 1 alleen. Daar gaat Erik zitten, een mooie plaats om iets te filmen. We worden afgezet bij het uitkijkpunt AKSLA, waar we over de stad met zijn Jugendstilhuizen kunnen uitkijken. We gaan met de trap van ruim 400 treden naar het centrum. We wandelen wat door de stad en als we het winkelcentrum 'Kremmergaarden' inlopen, hebben we een leuk gesprek met een jonge Noor in de traditionele dracht. Deze kleding wordt gedragen op feestdagen, bruiloften, maar ook begrafenissen. Hij heeft dit aan omdat hij geslaagd is en er vandaag de diploma uitreiking is.



Om 18.30 uur zijn we terug op de camping en we worden om 19.00 uur verwacht in het restaurant voor een Noorse maaltijd. De Nederlandse eigenaren vertellen eerst over hun emigratie 20 jaar geleden, over het Noorse eten en nog veel meer. Het eten vonden wij niet heel erg bijzonder of Noors. We kregen een soort gehaktbal van elandenvlees, een gekookte aardappel, wortelen die niet gaar waren, bloemkool en broccoli. Daarbij een soort hacheesaus en vossebessenjam. Als toetje een flan, die je ook in Spanje veel ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten