woensdag 29 mei 2024

Åndalsnes 27 t/m 29 mei 2024

 maandag 27 mei

Vandaag alweer een behoorlijke rit, dit keer naar Åndalsnes. Het is een prachtige rit, elke bocht levert weer een mooi plaatje op. 



We komen langs een prachtig kerkje 

en filmen prachtige watervallen. Als een waterval iets meer bijzonder is dan andere is er ook een souvenirwinkeltje. We zien rendierhuiden die je kunt kopen, maar er vertelde ons iemand dat niet te doen. De huiden zijn speciaal voor Noorwegen met de wat lagere temperaturen. Zou je ze meenemen naar Nederland, dan vallen de haren uit. 

We komen dan ook vrij laat op de camping aan. Ook op deze camping is het verplicht om met de neus naar het pad te staan. De caravans moeten de dissel richting het pad hebben.

dinsdag 28 mei

Met Hans en Simone rijden we in hun auto naar het begin van de Trollstigen. We wilden graag de haarspeldbochten rijden, maar helaas. De weg is gesloten vanwege onderhoud. Er zijn wat rotsen naar beneden gekomen en de weg moet hersteld worden. We wandelen langs de rivier. Een avontuurlijk pad, erg leuk om te doen.

woensdag 29 mei

Een rustdag vandaag. Enkele trekken er met de auto op uit, sommige camperaars huren een auto. Wij gaan wandelen naar Åndalsnes, we spotten een cruiseschip en drinken koffie met een aantal deelnemers die op de fiets zijn gegaan naar de haven. Er is een cabinebaan die normaal gesproken dicht is, maar vandaag speciaal voor de passagiers van het schip open is. 

https://youtu.be/4sHYo5X9sR0?si=nIV3P6FbJnwtBqJj 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten