zaterdag 27 januari 2024

Urrugne, Tordesillas 23 t/m 27 januari

 dinsdag 23 januari

De laatste 190 kilometer voor we bij het startpunt zijn van de groepsreis. Onderweg geeft de navigatie aan dat er een vertraging is van anderhalf uur en dat de weg is afgesloten. Er wordt geen alternatieve route gegeven, daarom besluiten we door te rijden en zien we wel wat er gebeurt. We merken dat de richtingaanwijzer rechts achter het niet goed doet. Het remlicht neemt de knippperwerking over. We denken dat het met het vochtige weer te maken heeft. Heel af en toe doet ie het weer wel, vooral als de functie 3x knipperen gebruikt wordt. 60 kilometer voor de eindbestemming is de snelweg afgesloten en de rest van de reis moeten we door kleine dorpen en over smalle bruggen. Tja en dat moeten honderden vrachtauto's ook. Het houdt erg op en is soms heel griezelig met passeren. Op één brug moest een vrachtwagen achteruit, omdat hij voorrang nam. We stonden al zeker 10 minuten stil en de vrachtwagen voor ons vond dat hij nu wel van zijn recht gebruik mocht maken. Eindelijk komen we om 13.30 uur aan bij de camping in Urrugne. De reisleiders zijn er al en enkele anderen ook al van onze groep. We krijgen een mooi plekje en warempel de zon schijnt. We kunnen buiten zitten.

woensdag 24 januari

We blijven de hele dag op de camping. Er druppelen steeds meer deelnemers binnen en ook zij hadden heel veel vertraging. Het blijkt dat er boerenprotesten zijn en er steeds meer snelwegen niet meer te berijden zijn. We gebruiken voor het eerst onze elektrische hapjespan. Het is een succes.


donderdag 25 januari

We wandelen naar de winkel, kletsen met overige deelnemers, zien nog 2 koppels komen die ook erg veel last van de wegblokkades hadden en zitten aan het eind van de middag samen voor de kennismakingsborrel en krijgen te horen over het vervolg van de reis.

vrijdag 26 januari 
we hebben vandaag een rit van 400 kilometer. De reisleider vertrekt om 8.00 uur en wij mogen gaan wanneer we willen, maar niet voor 14.00 uur op de camping aankomen. We doen rustig aan. Tanken onderweg, stoppen voor koffie en eten en komen om 15.15 uur aan. Onderweg was het zonnig en zagen we de temperatuur oplopen, maar ongeveer 10 kilometer voor de camping werd het mistig en aangekomen is het gewoon koud. We hebben 's avonds een gezamenlijk diner. De voorgerechtjes waren allemaal heerlijk, helaas de vis van Wilma zat vol graten en het vlees van Erik was erg vet. Na het eten nog even tv gekeken, wat gewerkt en daarna naar bed.

zaterdag 27 januari
Het is koud en mistig. Bij het opstaan was het maar 3* buiten. We blijven in de camper, beetje op de computer en lezen. Erik filmt wat en monteert dit direct. Om 15.30 uur vertrekken we te voet naar het klooster Ste. Clara. Het weer is opgeklaard, maar daar hebben we weinig aan, want we krijgen een rondleiding in het klooster. Helaas mag er niet gefotografeerd worden en ook niet gefilmd. Als we terug lopen is het alweer mistig. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten