vrijdag 19 januari 2024

Kampeerreis Algarve Coto Doñana, Raamsdonksveer, Arras 17 t/m 19 januari

 woensdag 17 januari

We besluiten om vandaag toch te vertrekken. We hebben een overnachtingslocatie uitgezocht in Raamsdonksveer, bij een jachthaven. De wegen zijn schoon. 

Alleen het laatste stukje is het een beetje glibberig. Op de plek voor de campers is het redelijk schoon. Helaas is het restaurant gesloten en ook de sanitaire voorzieningen zijn niet goed te gebruiken. Er is geen papier op het toilet, in het gebouwtje is het steenkoud en ook water tappen is niet mogelijk. 

Er is een t-stukje van de tankO3 bevroren, deze kan nu even niet gebruikt worden. We willen naar de Praxis lopen voor een nieuwe, maar het is zo glad op de stoepen dat we na een halve kilometer omkeren.

donderdag 18 januari

We hebben redelijk geslapen. Om 5.30 uur reed een bewoner van de boten met behoorlijk wat portieren dichtgooien en ronkende motor weg en om 7.30 uur kwam de vuilnisauto. Na het ontbijt maakt Erik de voorruit schoon en rijden we met de camper naar de Praxis. 

Erik lukt het om hetzelfde te kopen, maar dit keer van ijzer. Toch past het niet goed, er druppelt water uit. Dan voorlopig maar even zonder. We besluiten, na raadpleging van de weersvoorspellingen toch een eind verder te rijden, naar Arras. De wegen zijn schoon, het zonnetje schijnt. Als we nog ongeveer een half uur moeten rijden, regent het even. De weg is nat en er spat heel veel pekelwater op. De laatste 10 kilometer rijden we achter een sneeuwschuiver aan. 

Er is ruimte genoeg op de plek en ook veel sneeuw. Wel 15 centimeter. En het is koud. 


De kachel trekt het niet op stroom, we zetten de gaskachel erbij aan. We liggen al vroeg in bed.

vrijdag 19 januari 

We hebben heerlijk geslapen. Als we opstaan is het 10 graden in de camper, ondanks dat de kachel de hele nacht zachtjes aan is geweest. We besluiten om hier nog een nacht te blijven gezien de hoeveelheden sneeuw die verderop in Frankrijk moeten zijn. We wandelen het centrum in. Het is redelijk goed te wandelen over de stoepen en soms over straat. We drinken koffie en later eten we een bord pasta met zalm. Het is prachtig winterweer, zonnig en strakblauwe lucht.

In de VVV staan deze grote poppen. Helaas was de toegang verboden, zodat we niet konden uitzoeken wat dit te betekenen had.
In het cafeetje waar we koffiedronken hing dit aan de wand. Het lijkt op de cover van een boek dat ik onlangs heb gelezen.
Erik aan het vloggen voor de komende video.

Als we terug zijn bij de camper, kopen we een kaartje voor de komende 24 uur. Erik neemt nog een stukje op over winterbanden. De rest van de dag vermaken we ons met monteren, bloggen en lezen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten