vrijdag 23 december 2022

Sao Bras de Alportel, Loulé, 16 t/m 22 december

 

vrijdag 16 december

Vannacht alweer regen. En heel veel hondengeblaf, echt de hele nacht door. We hadden een koude nacht, de extra deken is weer overgegaan. We blijven de hele dag rond en in de camper. Als de zon schijnt is het lekker, maar heel vaak zit die ook achter de wolken en regent het af en toe. Het zonnepaneel staat dan wel weer te laden en dan gaat die weer naar binnen omdat deze niet nat moet worden. Erik filmt wat, we kletsen met deze of gene. Poetsen de camper en kijken een serie van Netflix.

Zaterdag 17 december

Opnieuw heel veel geblaf van de buurhonden, het weer is nog steeds niet goed. Gelukkig is het wel droog,  we pakken de fiets en gaan naar de overdekte markt. Er zijn weinig kramen met vis, maar groente en fruit is er genoeg. Er speelt een fanfare orkest kerstliedjes.  We blijven ’s middags  bij de camper, meer erin dan buiten.

Zondag 18 december

Weer een nacht weinig geslapen vanwege de honden. We besluiten om weg te gaan naar de andere camperplek bij de Lidl. We geven de reden aan en Paula vertelt dat het wel meer gebeurd dat gasten vertrekken vanwege de honden. Ze hebben overal al aangekaart dat dit een probleem is, bij de eigenaren van de honden, de burgemeester, de politie enz. Er is zelfs een petitie verzonden maar tot nu toe helpt niets. We beloven haar er ook een mail aan te wagen. We krijgen zonder vragen om geld terug en vertrekken van deze mooie plaats. Vanaf de nieuw plek doen we een paar boodschappen en lopen ’s avonds nog even het stadje in. De kerstverlichting is minimaal. 


Maandag 19 december

Ook hier was vannacht een hond, maar gelukkig was deze nog wel een keer stil. Hennie en Marian die bij Paula staan komen aanrijden met hun Smart. Ze zijn nieuwsgierig waar we nu staan en samen met de buren die ze ook kennen, staan we een uurtje te kletsen. We  lunchen en gaan dan een adventurelab lopen. De informatiepagina geeft aan dat het ¾ uur tot 1 uur lopen is, maar uiteindelijk doen wij er meer dan 3 uur over en lopen bijna 10 kilometer. Het is al bijna donker als we terug zijn.

Dinsdag 20 december

Wat weer een regen vannacht en vanmorgen. We pakken onze laptops er maar eens bij en doen wat administratie en maken recensies en video’s. Om een uur of 2 is het even droog en we wandelen naar een andere Chinese bazaar. En we kopen niets. Bij terugkomst kletsen we nog wat met de buren en andere Nederlanders en dan gaan we weer naar binnen vanwege regen.

Woensdag 21 december

Wilma wil graag naar Loulé, omdat ze gezien heeft dat daar mooie kerstverlichting is. We parkeren de camper bij de Lidl. Hier zijn 3 normale en 2 kleine plaatsen om de camper neer te zetten en overnachten is er ook mogelijk. Er is nog 1 klein plekje waar wij parkeren, maar na een uurtje komt er een grotere plek vrij en we verplaatsen. Erik  poets wat in de garage en Wilma de binnenkant. Rond een uur of 3 lopen we naar het centrum, hier zijn 2 wandelroutes uitgezet. Het stadje bestaat al van 400 jaar voor Christus en heeft enkele zeer oude gebouwen. We lopen een stuk van een route en komen op enig moment uit op een op kinderen georiënteerde kerstmarkt. Heel erg leuk. Het is nog niet donker, de verlichting is ook nog niet aan. We eten ergens een hapje en wandelen dan nog een stukje van de route. En dan gaat de verlichting aan, het is heel erg mooi. 





We wandelen weer terug en zien dan dat er nog maar 2 campers staan. Wij en mensen met een camper gekocht in Engeland, maar wonend in Australië. Ze reizen 9 maanden door Europa en gaan dan met camper en al terug.

Donderdag 22 december

We lagen al in bed toen er een auto met een daktent naast ons kwam. En nog eens een uur later 3 hele grote campers, Fransen, die eerst een half uur overlegden wie in de vakken zou gaan staan en wie op de parkeerplaats voor de auto’s. En eindelijk om middernacht was het stil. We hebben tot een uur of 8 goed geslapen. We rijden naar Faro, naar het vliegveld. Daar is een grote parkeerplaats die in de zomer gebruikt wordt voor lang parkerende auto’s, maar nu is ingenomen door campers. We parkeren vrij vooraan, met uitzicht op de Rio Formosa. Een heel mooi plekje. Je kijkt je de ogen uit, als je de verscheidenheid aan voertuigen ziet. Klein, groot, supergroot, met aanhanger en auto, caravans, oud, nieuw, met generator en veel zonnepanelen, al dan niet zelf in elkaar gezet. En honden, loslopende en veel. De zon schijnt uitbundig, we zitten de rest van de dag buiten en kijken vliegtuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten