donderdag 29 december 2022

Faro 23 t/m 28 december

 

Vrijdag 23 december

Erik staat geregeld even op de speciaal aangelegde spottersplek en Wilma zit buiten te lezen. In de middag lopen we de brug over naar het strand. We lopen langs de camping die dicht is tot 3 januari, en zien ondanks dat het hier in de straten verboden is voor campers toch diverse staan. Het zijn allemaal surfers en we zien ook meerdere mensen in de golven hun capriolen uithalen. We drinken koffie bij het pontje naar Faro en kijken een tijdje bij een oesterverkoper.



Zaterdag 24 december

Toen we het bootje dat naar Faro gaat zagen gisteren, besloten we hiermee vandaag naar Faro te gaan. We bezoeken een kerkje met een lugubere kapel. Deze is gedecoreerd met botten en schedels. We wandelen naar de supergrote overdekte markt en in het historische centrum. We eten een döner, kijken naar de ooievaars en de winkelstraat en gaan dan met het bootje terug.



Zondag 25 december

Vandaag een dag van luieren in de zon en vliegtuigen kijken.

Maandag 26 december

Een herhaling van gisteren.

Dinsdag 27 december

We moeten nu toch echt een keer verzorgen, beide toiletten zijn vol en het water en boodschappen zijn bijna op. Op een km of 3 richting Faro is een betaalde camperplek, waar je tegen betaling van € 4,00 mag verzorgen. En er zit een Aldi vlak bij. We rijden hier naar toe, doen wat we moeten doen en gaan weer terug naar het vliegveld. Helaas staat er nu een ander op ‘ons’ plekje, maar ruimte genoeg we gaan nu helemaal aan de andere kant staan. We komen mensen tegen die we al eens eerder gesproken hebben. Tja en het is onvoorstelbaar, maar we hebben nog steeds zon en daar genieten we van.

Woensdag 28 december

Erik gaat een stukje hardlopen en dan pakken we de fiets en gaan via de vlonders dwars door het natuurgebied, helemaal tot het eind van de vlonders. Daar een hapje gegeten, een paar schelpen gezocht en natte voeten gehaald en toen weer terug.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten