vrijdag 16 december 2022

Alvor, Quarteira, Sao Brás de Alportel 9 t/m 15 december

 

Vrijdag 9 december

We hebben prima geslapen in Alvor,  de plaats is niet geruimd door de politie. Na  het ontbijt gaan we naar de volgende plaats Quarteira, een rit van 91 kilometer. We gaan langs de Chinese bazaar, Erik koopt een witte schilders canvas die hij gaat gebruiken als tv scherm voor de beamer. De plaat die we hadden is iets te klein. We kopen een kaartje voor 2 dagen en zoeken een plekje vrij vooraan op deze mega grote camperplaats. Het kost € 6,-- inclusief stroom en verzorging. Schoon water koop je voor € 2,-- voor 100 liter. We kletsen wat met de Nederlandse buren en ’s avonds komen Jan en Annemie Nederland Argentinië kijken. Nederland verliest na penalty’s.



Zaterdag 10 december

We pakken de fiets en gaan naar het centrum. Er wordt hard gewerkt aan een kerstdorp voor kinderen. We treffen er Saskia Eikenaar met haar man en vrienden. Vorig jaar stonden we samen in Costa de Lavos. We kletsen een tijdje, Wilma koopt nog een korte broek en dan fietsen we terug. Het weer is niet bijzonder, maar het is droog. Daar zijn we al blij om. We drinken koffie bij Jan en Annemie en kijken met een schuin oog voetbal.

Zondag 11 december

We pakken opnieuw de fiets en gaan naar het zogenoemde tomatenstrand. Dit is een camperplek bij een restaurant, Dos Tomates. Het heeft afgelopen nacht heel veel geregend en dat is hier te zien. De plek staat voor de helft onder water en de toegangsweg van zand zit vo gaten, gevuld met water. Toch staan er een paar campers, die zijn dus door de kuilen gereden zonder te weten hoe diep die zijn. We eten een hapje in Villamoura, het St. Tropez van deze kust.



Maandag 12 december

We drinken een koffie met Koos en Annet en lopen later nog even naar de Lidl. Die zit op 500 meter van de camperplaats. We zitten nog even buiten, maar al snel gaan we weer naar binnen vanwege het weer. We bereiken met onze films op Y.T. een mijpaal. 20.000 abonnees. 



Dinsdag 13 december

We zitten een tijdje buiten bij elkaar, Jan en Annemie, Koos en Annet, Mieke en Michel en wij. Het wachten is op de evacuatie van de camperplek. We moeten allemaal plaats maken voor de zigeunermarkt die hier op dit terrein morgen plaats vindt. Naast dit terrein is een heel groot veld waar we allemaal naar toe gaan. Als we verkassen moeten we nog 2 dagen afrekenen, maar ondanks de hulp van de Portugese parkeerwacht lukt dit niet. Uiteindelijk mogen we zo door. Onze buren moesten ook bijbetalen, sommige zelfs 4 dagen, maar zij waren slim en kochten met een foefje gisteren een kaartje voor één nacht en konden zo uitrijden.

Woensdag 14 december

Het opbouwen van de kramen begon al vroeg en we namen natuurlijk een kijkje op de markt. Het was een warenmarkt, alleen maar kleding, schoenen en tassen, speelgoed en prullaria. Wilma kocht nog 2 kerstkleedjes voor op tafel en Erik een prachtig vest. Deze koste in eerste instantie € 45,-- maar Erik mocht hem voor een speciale prijs van € 35,-- kopen. Uiteindelijk na wat onderhandelen kreeg hij hem voor € 25,--. We drinken op de markt met zijn allen een koffie en Mieke trakteert op een donut. Om een uur of 12 beginnen sommige campers al weer te rijden en zetten zich in een rij voor de ingang, zij willen verzekerd zijn van het beste plekje. Komisch is het wel, want we mogen pas vanaf 16.00 uur weer op het terrein. Langzamerhand gaan steeds meer mensen in de rij staan, zelfs op deze parkeerplaats vormt zich een rij. Wij sluiten uiteindelijk achteraan, en kunnen zo doorrijden.

Donderdag 15 december

Wat hebben we vannacht weer een wind en regen gehad. Voor we verder gaan drinken we nog even koffie bij Jan en Annemie, maar vanwege de regen is dit buiten zijn heel kort. Eerst gas tanken, dan door naar Sao Brás de Alportel. Bij de Intermarche zijn wasmachines en die willen we eerst gebruiken.



 Het wassen lukt wel, maar helaas is er een droger kapot, en zijn er 2 voor ons die de droger ook willen gebruiken. We eten op de parkeerplaats, doen wat boodschappen en uiteindelijk zijn we om 14.30 uur klaar. Dan rijden we door naar de camperplaats. Paula vindt het een grote eer dat we haar camperplaats weer aandoen. We moeten in het voren betalen. Erik en ik hebben een miscommunicatie over het aantal dagen dat we hier verblijven en uiteindelijk betalen we voor 11 nachten. We zien wel of we het hier zolang volhouden. Onzer plaats is in ieder geval lekker ruim. Als de zon schijnt, kunnen we rondom zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten