donderdag 23 februari 2023

Pulpi, La Azohia, Torrevieja 16 t/m 22 februari

 

Donderdag 16 februari

Dit keer gaan we samen wandelen richting Weer. We worden alweer herkend en staan een tijdje met een echtpaar te kletsen. Dan lopen we verder. We kopen voor Wilma een nieuwe zonnebril. De oude viel in een aantal stukken op de grond een paar dagen geleden. We willen een daghap eten, maar bij het eerste restaurant waren de prijzen erg hoog en bij het tweede serveerden ze geen daghap. Maar bij nummer drie is het raak. We eten een driegangenmenu inclusief brood en een drankje voor € 12,50. Het smaakte goed. Dan lopen we naar de cp die aan de andere kant van het stadje ligt, we kletsen met een opscheppende Belg en vervolgen al snel onze weg naar het kasteel. Uiteindelijk hebben we 14 km gelopen. Wel een beetje veel, want we zijn toch nog steeds benauwd.




Vrijdag 17 februari

Tijd om verder te rijden. We gaan bij Anibal verzorgen voor € 3,00 en rijden dan door naar La Azohia. We gaan via de N-weg dit is een hele mooie route. Als we aankomen zien we dat op de eerste rij nog wel 3 plekken vrij zijn. We gaan voor zeezicht dit keer. Onze buren zijn heel enthousiast want zij volgen ons al een hele tijd. Het is wel een beetje moeilijk om ons eigen ding te doen, want de mevrouw zoekt steeds contact. Haar man zegt: als zij een keer aanstaat is het moeilijk de uitknop te vinden. Het is bewolkt weer, maar niet koud, we gaan een tijdje buiten zitten. Wilma loopt later naar Isla Plana naar de apotheek. We snoepen nu beiden van de paracetamol dus moet er nieuwe komen. Helaas is deze nog 1 ½ uur gesloten als ze aankomt. Dan moeten we maar zonder verder. Wilma loopt nog een stukje over de boulevard en ziet hele grote villa’s.

Zaterdag 18 februari

We gaan dit keer samen richting Isla Plana via de boulevard. Het is een mooie wandeling en in het centrum aangekomen eten we een paar tapasjes. We lopen door wat straatjes richting het strand en zien daar een mooi plein, de rots Isla Plana en wat romeinse opgravingen. Het was een mooie wandeling en we hebben heerlijk gegeten.




Zondag 19 februari

Vandaag doen we niet veel, beetje lezen, vragen beantwoorden die op Y.T. binnen komen op de video.

Maandag 20 februari

We moeten zo langzamerhand richting huis en we gaan op een bekend plekje overnachten, namelijk bij de begraafplaats in Torrevieja. Onderweg moeten we eerst alle noodzakelijke dingen doen, tanken, verzorgen en boodschappen. We zijn ongehoorzaam want we weten dat hier vorige week is ontruimd. Als we aankomen zien we op de 1e parkeerplaats hele grote Duitse campers staan en op de 2e, waar wij willen staan een stuk of 5 normalere van alleen Nederlanders.  We zitten even in de zon, maar het is nog steeds niet erg warm.

Dinsdag 21 februari

We wandelen de natuur in, richting het groene meer. We vermaken ons met de capriolen van een aantal eekhoorntjes, sommige kwamen op een meter afstand van ons. We wandelen een kilometer of 5, we zijn nog steeds kortademig.






Woensdag 22 februari

Vandaag een kleine wandeling naar het strand, we vinden dit een van de minst mooie. We kletsen een tijdje met Spaanse Nederlanders. Ze wonen al 28 jaar in Spanje en de laatste 2 jaar trekken ze met een camper rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten