donderdag 2 februari 2023

Estepona, Benalmádena 26 januari t/m 1 februari 2023

 

 

Donderdag 26 januari

We gaan opnieuw naar de hamburgerketen, maar zijn een half uur te vroeg. Deze gaat pas om 12.00 uur open. We gaan op de bankjes buiten zitten, in de luwte in de zon is het wel te doen. Het waait nog steeds flink. We hebben een hele bijzondere ontmoeting met een Engelsman, en zijn heel wat jaren jongere vriendin. Ze hebben een caravan op een onderstel van een kleine vrachtwagen gemaakt en trekken 3 maanden door Spanje. Hij vertelde dat ze in Engeland gewogen zijn en te zwaar waren, daardoor hebben ze geen trap meer om in de caravan te komen. De deur zit op ruim 2 meter hoogte. Hij  heeft vanuit de cabine een constructie gemaakt, zodat je met wat gemanoeuvreer tussen de voorstoelen door naar binnen kunt.

Vrijdag 27 januari

We kletsen wat met mede camperaars en lopen later naar de supermarkt voor wat boodschappen. De rest van de dag doen we niet zoveel.

Zaterdag 28 januari

Erik heeft tijdens het hardlopen opnieuw een stuk de andere kant van Estepona gelopen, en gaat ’s middags op de fiets nog een stukje verder. Het is één en al appartementen en hotels wat je ziet.



Zondag 29 januari

We fietsen samen in de ochtend een heel stuk richting Marbella, het wandel/fietspad dat langs de kust ligt is geweldig mooi. Je zou zomaar helemaal door kunnen fietsen. Het is met onze korte broek aan wel wat fris, maar op de terugweg hebben we wind mee en is het wat warmer. Erik gaat ’s middags nog even naar de Mc Donalds om wat films te downloaden en Wilma blijft bij de camper in de zon zitten lezen. De schapenvacht moet wel in de stoel, want de wind is koud. Er komen nog wat volgers langs waar ze enige tijd mee kletst. Als Erik terugkomt heeft hij voor Wilma een Mc Flurry meegenomen. Heerlijk.


Maandag 30 januari

We hebben wat regen gehad vannacht, maar nu is het weer droog. Het is nog wel wat bewolkt. We rijden vandaag eindelijk verder, naar Benalmádena. Jan en Annemie staan hier nog. Het is een verschrikkelijk drukke plaats, maar zij hebben de ‘vrijwillige’ parkeerwacht gezegd dat we van de tv zijn en dat hij een plaatje voor ons vrij moet houden. Morgen rijden zij verder en dan krijgen wij hun plekje. We wandelen na het middageten naar het strand en de haven, drinken op een terrasje in de zon een koffie (zonder iets erbij) en wandelen dan weer terug. 




De wind maakt het koud, maar uiteindelijk lopen we toch in ons t-shirt met vest erover bijna 8 kilometer. ’s Avonds komen Jan en Annemie bij ons op de koffie en we zitten heel wat gezellige uurtjes samen.

dinsdag 31 januari

Al vroeg vertrekken Jan en Annemie en wij nemen hun plekje in. Je moet razendsnel zijn, want er stond nota bene al iemand anders te kijken of hij op dit plekje kon. We filmen daarna wat en Wilma gaat naar de supermarkt, terwijl Erik gaat monteren. ’s Middags lopen we opnieuw naar de boulevard. Het waait niet meer en de zon schijnt volop. Heerlijk korte broeken weer. We drinken koffie op een terras. Als Wilma wil betalen met de telefoon lukt dit niet. Het apparaat herkent niets. Helaas geen ander geld of kaartje mee. Dan is de koffie dit keer voor niets. Het uploaden van de video lukte niet bij de VVV, daarom gaat Erik naar de bibliotheek. Wilma pakt een stoel en gaat buiten in de zon zitten. Ver weg van de campers, want campergedrag is hier niet toegestaan. Toch meent een Fransman Wilma de wacht aan te zeggen, ze overtreedt de regels. Een van die regels is dat je na 3 nachten plaats moet maken voor een ander. Hij staat er zelf al meer dan een week. We weten dit omdat Annemie ons al had verteld dat hij de burgemeester van de plek is. Als Erik terug is komt die vervelende kerel weer bij ons staan, dit keer met zijn telefoon waarop hij een heel gesprek inspreekt, en ons via dit middel in het Nederlands nog een keer zijn standpunt wil meedelen. Erik is heel kort tegen hem en in het Frans vertelt hij de Fransman dat hij zelf ook in overtreding is i.v.m. de drie nachten. Dan taait hij af.

woensdag 1 februari

Vannacht om 3 uur werden de vuilcontainers geleegd en om 5.30 uur werd er een begin gemaakt met het opbouwen van de rommelmarkt. Als we ’s morgens over de markt lopen moeten we beamen dat het echt een rommelmarkt is. Wij zouden het nog niet gratis willen hebben. Als de markt afgelopen is, laten heel veel standhouders gewoon hun rommel liggen. De vuilnismannen vullen een hele grote container met achtergelaten spullen en zijn de rest van de middag bezig met schoonmaken. Maar ook lopen er nog veel mensen rond die snuffelen tussen de achtergelaten rommel. Wij wandelen naar de boulevard en op de terugweg door het park, een rondje om de vijver en door de cactustuin. Het is erg mooi aangelegd.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten