donderdag 26 januari 2023

Estepona 19 t/m 25 januari

 

Donderdag 19 januari

Na een koude nacht besluiten we weer een stukje verder te gaan. Dit keer naar Estepona. We hadden er al veel goeds van gehoord en besluiten dit zelf te willen bekijken. We vinden een plekje achter het congresgebouw. Zolang er niets te doen is, kun je hier prima staan, want dan is er ruimte genoeg. We wandelen ’s middags naar de boulevard en omdat het behoorlijk zonnig is zijn we te warm gekleed. Nou ja, beter dat dan te koud. We halen een stadsplattegrond en wandelen door de oude binnenstad. Deze is vol bloemen, aan elke gevel hangen potten met bloeiende planten. Erg mooi om te zien. We drinken een koffie in het zonnetje en wandelen dan weer terug.




Vrijdag 20 januari

Erik gaat hardlopen, we kletsen wat met onze Portugese achterbuurman. Hij is muzikant en speelt elke dag op zijn gitaar ergens op de boulevard. Het is mooi weer, we blijven bij de camper en zitten heerlijk in de zon.

Zaterdag 21 januari

We fietsen naar de haven. Hier staan, ondanks de verbodsborden ook een aantal campers. Het is een zandplek, dan vinden we dat we nu beter staan. Hier is ook de stierenvechtersarena, maar alles is hermetisch afgesloten. In Estepona zijn 62 muurschilderingen en we volgen een stuk van de uitgezette route. Terug in het oude centrum eten we heerlijk tapas. Vervolgens zitten we nog even bij de camper in de zon.

Zondag 22 januari

Erik heeft de smaak te pakken en gaat alweer hardlopen. Later op de ochtend komt Freek, een kijker van ons kletsen. Hij neemt zijn eigen stoel mee en we zitten een hele tijd samen. Later op de middag gaat Erik water halen en tegen de avond lopen we nog even naar het parkje en het strandje om daar wat te filmen.

Maandag 23 januari

We kletsen alweer met wat volgers en op het moment dat we nog even wat boodschappen willen doen, komt Freek opnieuw en wil ons geld geven. Hij heeft gezien hoeveel tijd en geld we in ons kanaal steken en wil ons graag iets geven. Wij worden er een beetje emotioneel van. We nemen dit dus absoluut niet aan. We vinden het fijn als mensen ons volgen op YouTube en complimenten maken, maar we nemen absoluut geen geld van kijkers aan. Sterker nog, we geven goodies aan kijkers. Dat vinden we veel leuker.

Dinsdag 24 januari

Het was een koude nacht en ook overdag is het fris. We gaan naar het orchidarium, een overdekte tuin met 5000 planten en 1300 soorten orchideeën. De kas is zo aangelegd dat er altijd tussen de 150 en 200 planten bloeien. Het is erg mooi en kleurrijk. We drinken een kop koffie, halen daarna een gebraden kip met gebakken aardappelen bij de supermarkt en hoeven niet te koken vandaag. In de avond drinken we nog een koffie bij Mc Donalds, we hebben onze laptops mee we kunnen mooi even op het internet en aan het stroom. De zon heeft zich bijna niet laten zien vandaag.

Woensdag 25 januari

Brr, wat een koude nacht. We hebben wat rondgeklungeld, water gehaald en warempel nog even in de zon gezeten. Erik heeft pas ’s middags zijn rondje hardgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten