donderdag 12 januari 2023

Faro, Loulé, Quarteira, La Puebla de Cazalla 5 t/m 11 januari

 

Donderdag 5 januari

Wilma is slecht in orde. We hebben de hele dag niets gedaan. Beetje zitten en liggen in de zon. Erik scharrelt wat rond bij het vliegtuig spotten, filmt en monteert wat.

Vrijdag 6 januari

Opnieuw een dag geluierd en met een aantal camperaars geklets. We hadden in eer video gezegd, dat als mensen ons zien, ze een pen met opdruk Campertv mogen komen halen, en dat gebeurt vandaag ook een paar keer. We zagen Hennie en Marjan die we kennen van het ecopark, aankomen en zich installeren. Ze hadden ook een beetje genoeg van de honden en de strenge regels.



Zaterdag 7 januari

We hoorden van een winkelcentrum in Almancil, een outlet, winkelcentrum en Ikea aan elkaar. Je kunt prima parkeren, er zijn mega parkeerplaatsen. We nemen afscheid van Jan en Annemie en rijden naar Almancil. We slenteren wat door het winkelcentrum, kopen een nieuwe harde schijf en een aantal sokken voor Wilma en vertrekken dan naar Loulé, om te slapen bij de Lidl. De plekken zijn allemaal bezet, maar een Fransman vertelt dat hij wacht op iemand en als die er is geweest, hij vertrekt. Dan kunnen we zijn plaats innemen. We slaan ondertussen nieuwe proviand in en als we op de plek staan lopen we nog even naar het centrum. De kerstverlichting hangt nog, maar wordt al op meerdere plaatsen ontmanteld.

Zondag 8 januari

We hebben goed geslapen tot vanochtend 8.00 uur. Toen kwam er een grote groep motorrijders voorbij. Het regent, dus blijven we binnen tot het tijd is voor de wok. We hoorden dat je hier goed kunt eten en dat willen we ook uitproberen. We zijn vroeg en lopen eerst eens een rondje om te kijken wat er allemaal is. Heel veel dus. Teveel om allemaal te proeven. Maar inderdaad erg lekker allemaal. Als wij klaar zijn, zien we dat er een rij buiten staat te wachten op een vrije tafel. Het restaurant zit vol. We  gaan door naar Quarteira. We rijden de plek op en direct, voordat de camper op de plek staat, worden we al aangeschoten door een fan. Vriendelijk verzocht om ons even met rust te laten totdat we de camper op de plek hebben staan en de stroom hebben aangesloten. We worden ook begroet met Annet die ons uitnodigt voor de koffie. Dus even met de fan gepraat, en daarna aangesloten bij Koos en Annet. Gezellig even gekletst.

Maandag 9 januari

Bewolkt en fris, af en toe regen. Geen uitnodigend weer. We kletsen nog even met andere mensen die ons kennen.  ’s Middags drinken we opnieuw koffie met Koos en Annet, nu bij ons. Maar door de regen was dit maar kort, de regen was dit keer dusdanig dat we snel naar binnen gaan.  

Dinsdag 10 januari

We gaan naar La Puebla de Cazalla.  Vanmorgen was het alweer nat, we hebben genoeg van bewolking en regen. We zien via polarsteps en Facebook dat het daar toch droger en zonniger is. Dus op naar Spanje. 





We verzorgen al vroeg, mede omdat we om 7.00 uur al wakker werden van de tv van een grote camper achter ons. We moeten nog een dag bijbetalen, maar Wilma kletst met handen en voeten met de portier en waarschijnlijk is hij daar zo van gecharmeerd dat we zo weg mogen rijden. Als we aankomen om 14.00 uur hebben we het laatste plekje naast een grote verbouwde hoge truck. Dat betekent morgenvroeg geen zon. Maar hè, we hebben nog een plekje. We zien dat Jan en Annemie hier ook nog staan. We wandelen een rondje door het park en filmen wat, en dan komen ook zij terug van hun wandeling,  dus gaan we samen koffiedrinken. Later in de middag komt een ander plekje vrij, we verkassen daar naar toe.

Woensdag 11 januari

We hebben de klok weer verzet en dat betekent dat het om 8.30 uur nog donker is. Heel bijzonder, we zijn direct weer gewend aan deze tijd, terwijl we bij het verzetten van de klok in Portugal wel een week nodig hadden om te wennen. Erik gaat hardlopen, we nemen afscheid van Jan en Annemie en luieren de rest van de dag verder in de zon.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten