donderdag 19 januari 2023

Pubebla de Cazalla, Ronda, Casares 12 t/m 18 januari

 Donderdag 12 januari

We kletsen met andere camperaars op de cp en na het eten gewandeld door Puebla de Cazalla, we hebben mooie opnames gemaakt, koffie gedronken op een terrasje en daarna weer terug. Heerlijk nog een uurtje  lezen in de zon. Tegenover de cp zijn een  soort van barakken waar mensen in wonen. Ze laden hun telefoon op cp op en wassen en douchen hier. Erik praat met een van hen, het is Marokkaan die hier werkt in de olijvenoogst en ze plukken sinaasappels voor een periode  voor 10 weken.




Vrijdag 13 januari

De cp begint vol te lopen, waar er maar 10 mogen op mogen, staan er onderhand 15. Zelfs buiten de poort staan campers. Bij de ingang hangt een mededeling dat je alleen op de aangegeven plekken mag staan, maar daar trekt niemand zich iets van aan. Er is er één zelfs zo brutaal dat ze de stroom bij ons uit de paal halen. Dat is vervelend want daardoor vliegt er toch een aantal keren de stroom eruit. Wij gebruiken af en toe best veel ampère, en dan gebeurt er niets. We vragen ons af wat zij er dan achter hebben hangen.



Zaterdag 14 januari

Heerlijk geslapen, het was wel een koude nacht. Bij  het opstaan maar 4 graden. Erik wil een film van Netflix downloaden, die gaat bij de kiosk koffiedrinken. Wilma gaat een wasje in de Tupperware emmer doen, we lopen naar de groothandel/supermarkt voor wat boodschappen en de rest van de dag genieten we van de zon.







Zondag 15 januari

En wederom een zonnige dag, we doen weer niet zoveel. Erik gaat hardlopen en Wilma maakt de camper van binnen stof en zand vrij. Kletsen met de buren en genieten van het buiten zijn. Later op de dag nog een kleine wandeling gemaakt.

Maandag 16 januari

We kregen een tip om naar Ronda te gaan als we daar toch in de buurt zijn. We zijn al aardig vroeg op pad. Doen bij de Lidl in Ronda boodschappen en gaan een klein stukje verder, naar een parkeerplaats naast een nog te bouwen woonwijk. Er staan al een aantal busjes en campers en wij parkeren erbij. We wandelen door Ronda, willen de stierenvechtersarena bezoeken, maar dat kost maar liefst € 8,00 p.p. Dat vinden we te gortig. Het weer is niet al te fraai, maar het is droog. We zien de beroemde kloof, de stadsmuren en meer fraais. We hebben leuke opnames gemaakt.





Dinsdag 17 januari



We hebben prima geslapen zo aan de rand van een weg, het was heel rustig. We gaan nog iets verder het land in, naar Casares. Dit is één van de mooiste witte dorpen van Spanje en ook bekend van zijn vale gieren kolonie. We rijden een prachtige route door de bergen. Helaas zien we niet zoveel, het is erg mistig en af en toe regent het zelfs. Als we aankomen is er nog 1 officieel plaatsje vrij, die is voor ons. We worden al herkend voordat we de camper geparkeerd hebben. In de loop van de dag loopt de plek voller, waar maar een plaatsje is wordt een camper neergezet. Zelfs een bus met een caravan wordt er nog tussen gepropt. Uiteindelijk staan we op een plek waar er maar 6 mogen staan, 14 en een caravan. We vragen ons af hoe lang dit nog gedoogd wordt.



woensdag 18 januari

De cp ligt hoog, naast de VVV. Er gaat een hele steile weg naar het dorp, naar beneden. Die nemen we en we bewonderen de straatjes, het kasteel en  het uitzicht. We drinken een kop koffie en nemen er een tapas bij. Het was erg lekker. We lopen over het voetpad naast de grote weg terug naar de camper. Deze weg is wat minder stijl.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten