donderdag 16 februari 2023

Carbonares, Pulpi 9 t/m 15 februari

 

Donderdag 9 februari

We gaan naar camperpark Carbonares. Een keer een betaalde plek. We betalen € 10,-- alleen voor een staanplaats en als we ons plekje indraaien hebben we eigenlijk al spijt. Het is krap, de palmbomen schuren aan de zijkant van de camper. De douches zijn zo klein dat we net zo goed in de camper kunnen douchen, die ruimte is maar heel iets kleiner. Het water is geen drinkwater. Het  enige voordeel is dat we hier beschutter staan voor de storm Isaac.

Vrijdag 10 februari

We zien op polarsteps dat je in het plaatsje zelf ook kunt staan en we zijn het snel met elkaar eens, daar gaan we naar toe. Het is 2 km rijden! We ontmoeten Rob en Wilma Bronkhorst, we volgen elkaar op polarsteps. We wandelen wat langs het strand en zitten veel binnen vanwege het weer. Erik is zwaar verkouden, met keelpijn en hoesten. Gelukkig is het na de test geen Corona.




Zaterdag 11 februari

We willen tapas eten en zoeken een tentje op dat heet: Hier Tapas! We bestellen een gerechtje met sardientjes. We krijgen een geroosterde boterham met daarop 3 halve sardientjes. Niet ons idee van tapas. Gelukkig hebben we maar 1 gerechtje besteld. We betalen en lopen de andere kant van  het stadje op. Daar eten we bij een ander restaurant een paella met zeevruchten en een heerlijk toetje na. Dat voldeed meer dan een tapasje. We wandelen nog een stukje en zitten dan weer binnen. Wilma begint ook keelpijn te krijgen.




Zondag 12 februari

We gaan een stukje wandelen, dit keer richting de haven. We eten onderweg een churros met chocolademelk om in te dippen. We krijgen steeds niet wat we willen, We bestelden een churros met chocoladedip, d.w.z. Nutella. Helaas is ook nog eens het koffiezetapparaat kapot. We wandelen nog een stukje, bekijken het kasteel en gaan dan op een terrasje in de zon wat drinken. We bestellen hier onze warme maaltijd, maar alles wat we wilden is op. Uiteindelijk krijgt Erik een kipschnitzel en Wilma gefrituurde sardientjes. Ook niet wat we wilden. Als we terugkomen drinken we bij Rob en Wilma nog wat en gaan dan naar binnen.





Maandag 13 februari

Het was een onrustige nacht, veel geloop en gerij over de parkeerplaats en al vroeg zijn de gemeentewerkers bezig de rommel rond de containers op te ruimen. We gaan ons toilet leeggooien op de cp waar we stonden. Helaas is er niemand aanwezig om te kunnen betalen. Water nemen we niet, dat smaakt hier naar zout. We rijden door naar Vera playa. Het is even zoeken, maar uiteindelijk komen we op de plek waar we vorig jaar gefietst hebben. Er staan maar een paar campers. Vorige week was er een schoonveegactie. Nu rijdt de politie een keer langs maar zegt of doet niets. Wij doen ook  niets, we voelen ons nog steeds lamlendig.

Dinsdag 14 februari

We hebben een rustige nacht gehad, met om 3.00 uur een minuut of 10 een auto met hele harde muziek in de buurt. We tanken gas en gaan weer op pad. We komen praktisch lang Los Lobos, hier wonen Leo en Yvonne. We besluiten spontaan een kopje koffie te gaan drinken. We kletsen een uurtje heel gezellig en gaan dan verder richting Aguilas. We hebben 3 parkeerplekken uitgezocht, maar 2 kilometer voor de eerste zien we campers vlak langs het strand staan. We nemen een kijkje, zien dat er plaats is en besluiten niet verder te gaan. We staan nu vlak voor Pulpi. ’s Middags gaat Wilma nog een stukje wandelen, Erik voelt zich niet goed genoeg om mee te gaan.





Woensdag 15 februari

Wilma gaat weer alleen wandelen, dit keer de andere kant op richting Weer. Tijdens de wandeling wordt ze 2 x herkend, een keer door een volger op Y.T. en 1 x door iemand die ons op Polarsteps volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten