zondag 9 januari 2022

Overwinteren 2021/2022 Puerto de Mazarrón, Cuesto Blanco

Maandag 27 december
We hebben de ochtend zo om met wat schoonmaken van en opruimen in en om de camper. We filmen wat bij het zwembad en lopen langs Niek en Anja, oud collega van Saskia. We hebben al een paar keer gekletst en nu drinken we ten afscheid koffie bij hen. 's Middags drinken we koffie bij Gijs en Ying Yi. De dag vliegt voorbij.

Dinsdag 28 december 
We gaan voor de laatste keer met de auto boodschappen halen. We zoeken een kapper voor Wilma, maar dat is nog niet zo makkelijk. We zien alleen maar barbershops, alleen voor heren. Uiteindelijk komen we bij een dameskapper uit, waar we voor 7 januari een afspraak maken. 's Middags rijden we naar La Azohia, we gaan koffiedrinken bij Alphons en zijn vrouw. Trouwe volgers van ons kanaal. De plek staat bomvol. Dachten we vorige week dat 60 campers veel zijn, nu staan er wel meer dan 100. We hebben zelf ook nog plannen om hier te gaan staan. We zijn benieuwd volgende week.

Woensdag 29 december
Het is mooi weer en de wasmachine moet aan. We gaan morgen weer verder reizen en dan is het fijn om het bed verschoond te hebben en de rest schoon in de laden. De wasmachine mag niet voor 8.00 uur aan, maar als ik er om 7.55 uur aankom staan de beide machines al aan en moeten nog maar een kwartier. Ik houd goed de tijd in de gaten en het lukt om mijn was ook tijdig in de machine te krijgen. Jan en Annemie komen koffiedrinken. Als vanouds gezellig zo samen. Als ze weer weg zijn, snel de was afhalen, want we krijgen nog meer koffievisite. Don en Els staan met een camper een half jaar op deze camping en Erik en Don appen geregeld met elkaar. De auto wordt opgehaald en we krijgen een fles wijn. We weten eigenlijk niet zo goed waarom. We vinden het opmerkelijk dat er nog zoveel,wijn wordt gegeven. Soms denken we dat wij de enige zijn die geen alcohol drinken.

Donderdag 30 december
Het afrekenen gaat probleemloos. We betaalden €16,00 per nacht met de ACSI kaart. Van alle kanten hoorden we dat het stroomgebruik apart betaald moest worden, er zit een meter. Er wordt bij het betalen echter met geen woord over bijbetalen gerept. In het ACSI tarief zit per dag 5 kWh. We weten niet of we meer of minder hebben gebruikt. We rijden ongeveer een half uur en komen uit bij John en Saskia van SenS sleep. We krijgen een plekje in het midden met de mededeling dat we morgen naar de rand mogen. Die plek komt dan vrij. We kletsen wat met John en Saskia en installeren ons dan heerlijk in de zon. 

Vrijdag 31 december
Als onze achterbuurten vertrokken zijn,machtigen we een stukje op. We staan nu op de hoek en hebben aan veel kanten uitzicht en we kunnen nu achter de camper zitten. Het is warm, we zitten dan ook heerlijk in de zon. In tegenstelling tot de camping kunnen we hier tot ongeveer 17.30 uur buiten zitten, dan gaat de zon achter de berg. Er is voor vanavond vanaf 23.30 uur een samenkomst georganiseerd door de gasten. In verband met haar ziekte slaan John en Saskia over om iets te doen. Er wordt ons gevraagd wat wij maken en meenemen. Nou niks, we eten om die tijd niets meer. En we merkten gisteravond dat het wel erg koud wordt. We denken dat we vanavond ook niet zolang buiten zullen staan. Een kwartiertje voor de jaarwisseling komen we bij de overige gasten staan. Er staat een tafel vol met hapjes, het ziet er gezellig uit, maar zo laat eten daar krijgen we last van. Het is inderdaad erg koud. Om middernacht eten de gasten volgens Spaanse traditie 12 druiven. Bij elke klokslag één. We blijven nog even maar besluiten om de warmere camper weer op te zoeken. We liggen daarna snel in bed. De overigen blijven ook niet lang, we horen ze ook al snel naar binnen gaan. 

Zaterdag 1 januari 
De dag begint koud en mistig, maar als om 11.00 uur 5 dapperen in hun zwemkleding staan om de nieuwjaarsduik te nemen komt de zon alweer te voorschijn. Erik filmt dit ook nog en gaat dan aan het monteren. Dit moet nog in de vlog voor morgen. Hij gaat later op de dag nog een stukje de Rambla in met de fiets en gaat daar ook met de drone omhoog. Daar verliest hij zijn pas gekochte inleg voor de telefoon. 

Zondag 2 januari 
Gelukkig is de zon vandaag wel eerder paraat. We hadden een koude nacht met maar 3 graden. We hebben onze fleecedekens niet mee en dat betreuren we nu wel. Gelukkig zijn onze badjassen ook van fleece. Die kunnen we ook als deken gebruiken.
Erik gaat nog een keer naar de Rambla om de telefooninleg te zoeken, en warempel hij vindt het nog terug ook. Er lopen hier 3 zwerfkatten waarvan 1 steeds bij ons komt. Het is een erg lief poesje, nog jong en heel aanhankelijk. Gelukkig voor ons gaan ze morgen naar de opvang, we zouden ons er teveel aan hechten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten