zondag 9 januari 2022

Overwinteren 2021/2022 Cuesta Blanca, Mazarrón, La Azohia

Maandag 3 januari 
We hebben weer een hele koude nacht gehad. Gisteravond bedacht Wilma ineens dat we ook wel de schapenvachten in bed kunnen leggen. Dat is lekker warm aan de rug. Zo gezegd zo gedaan. Heerlijk, zo hoef je niet op de koude katoenen onderlaken te liggen. En we hebben het absoluut niet koud gehad. We blijven wel tot 9.30 uur in bed, want buiten is het nog maar 5 graden en in de camper warmt het maar langzaam op. Gelukkig schijnt de zon al volop. Na het ontbijt gaat Erik wat filmen, Wilma ruimt wat op en leest. We eten om 14.00 uur onze warme maaltijd, lekker buiten gekookt. We krijgen te horen dat we hier tot 7 januari mogen blijven. We hoeven ook niet van deze plek af.  Daarna hebben we gereserveerd op c.p. Mazarron. We slaan La Azohia over, het is nog vakantie voor de Spanjaarden en elke keer dat wij er waren was het heel eeg druk.

Dinsdag 4 januari
Bij de bakker een gezellig taartje gekocht voor straks bij de koffie als Ruud en Brigitte komen koffiedrinken. We kunnen heerlijk achter de camper zitten in de zon. Dan komt plots de man van de camper die voor ons staat en vraagt of hij even mag storen. Ja dat doet hij dus al. Hij vraagt ons of wij van plaats willen ruilen. Zijn vrouw lag met een tia in het ziekenhuis en komt nu (na 3 dagen) weer terug en hij wil graag in ons hoekje staan. Wij gaan toch weg over 2 dagen dan mag hij van de eigenaar daar staan, maar hij wil dit nu al. Volgens hem had hij nu hulp om te verplaatsen. Erik zegt heel diplomatiek, nou daar ben ik niet direct enthousiast over, ik kan vrijdag ook wel helpen om te verplaatsen. En wat stelt dat voor, hij moet een camperlengte naar achteren. Ik zou geloof ik direct nee hebben gezegd. Maar de buurman was niet blij met Erik's antwoord. Hij maakte een wegwerpgevaar met de opmerking, nou dan laat maar. Hij loopt weg, gooit zijn camperdeur dicht en vervolgens de deur van zijn auto, en dat met behoorlijk veel geweld. Tja, wij gaan over een paar dagen weg en dan kan hij doorschuiven. We zoeken en vinden nog even de kameleon en dan gaan Ruud en Brigitte weer terug. Na een paar minuten komen we er achter dat ze hun stoelen zijn vergeten. Erik belt ze snel, gelukkig zijn ze nog niet zo ver. In de loop van de middag begint het hard te waaien. We gaan nog wel een stukje fietsen richting Perin. Onderweg worden we herkend en we staan zeker een uur met deze mensen te kletsen. 

Woensdag 5 januari
Wat hadden we een wind vannacht. Echt niet leuk. En ook vanmorgen waaide het nog flink, en het is koud. Afwassen buiten lukt niet, alle spullen waaiden weg. De afwasbak vloog de hele camperplek over en helaas, een flinke scheur erin en een stuk afgebroken. Ook 2 glazen waaiden kapot. Ook douchen lukte niet, want de geiser was uitgewaaid. Dit gebeurde 2 jaar geleden ook geregeld, toen stonden we hier ook met veel wind. Gelukkig knapt het weer in de middag op en kunnen we nog even buiten zitten. De buurman is echt boos op ons. Hij zegt niets meer als we hem goedemorgen wensen.

Donderdag 6 januari 
Het wordt saai, weer een koude nacht. Gelukkig schijnt de zon wel en om een uur of tien kan de camperdeur open om de zon binnen te laten. Wilma leest wat en Erik neemt wat filmpjes op. Net na de middag komt John bij ons en vraagt hoe laat we van plan zijn te vertrekken. Nou zegt Erik, dat wordt een uur of 10, half 11. Duidelijk een miscommunicatie want John denkt dat we vandaag weggaan. En de buurman had al diverse blikken geworpen om te kijken hoe onze voortgang was en ook al bij John geïnformeerd hoe laat hij op ons plekje kon. Tja, Wilma had net het warme eten opgezet, dus dat eten we eerst op, dan nog afwassen, opruimen en verzorgen. We zijn nog een uurtje bezig. Als we naar de verzorging rijden, heeft de buurman zijn zitje al verplaatst. ;-( wat een dwingeland die man. We rijden naar La Azohia. We proberen het toch maar. En warempel we vinden er zelfs een plekje. Op de dronefoto die Erik maakt tellen we ongeveer 90 campers. We staan heerlijk in de zon en het waait hier een stuk minder dan op de tennisbaan. We drinken koffie bij Gijs en Yingyi. De zon verdwijnt hier pas om 18.30 uur achter de berg.

Vrijdag 7 januari 
We hebben goed geslapen, ondanks dat er een tot camper omgebouwde vrachtauto met een luidruchtige generator staat. We gaan eerst naar de Lidl, voordat we naar de gereserveerde plek op camper Area Mazarrón gaan. We krijgen voor 3 nachten een plek waar om 15.00 uur 's middags geen zon meer is. Balen dus. We komen hier voor de zon. We mogen maandag naar een ander plekje, maar we hebben al gezien dat we dan naast een 3 meter hoge grote camper komen te staan, en die neemt de zon ook weg. We fietsen naar de privé kliniek voor onze booster vaccinatie. De administratieve afhandeling duurt ongeveer 10 minuten en de prik ongeveer 10 seconden. En dan eindelijk om 17.00 uur heeft Wilma een afspraak bij de kapper. We fietsen eerst even naar de Chinese bazar, we moeten batterijen hebben, maar die wij zoeken hebben ze niet. Dan gaan we nog even naar de haven waar we in de zon wachten tot de kapper opengaat. Eerst worden de haren 2 x gewassen. De stoel waar Wilma in zit is een massage stoel. Dat is heel apart. Dan wordt er geknipt. Erik filmt voor de vlog. Na afrekening van € 23,00 fietsen we weer terug. Wilma helemaal happy met haar korte koppie. Als we later op de avond douchen, vliegt de stroom eraf, na ongeveer een minuut. Dan werkt ook de automaat niet meer en daar staan we  ingezeept en wel onder koud water. Gelukkig hadden we een extra euro meegenomen. Volgens een plakkaat douche je voor € 1,00 6 minuten, maar wij hebben het idee dat het toch wat korter is.

Zaterdag 8 januari
We hebben beiden last van een zere arm en een algeheel gevoel van niet lekker en Wilma heeft hoofdpijn. De plek waar we staan (65) is tot 11.00 uur is de schaduw door de loods waar we achter staan. Dat betekent dat de camper ook niet opwarmt. En verwarmen op stroom lukt bijna niet, daarvoor is er te weinig ampère. Wilma gaat naar de receptie om te vragen of er al een plek in de zon vrij is. Helaas, de c.p. staat vol. Er zijn 2 plekjes, zonder stroom waar we eventueel kunnen staan. De een staat achter een boom, daar duurt het ook tot ruim 11.00 uur voordat daar de zon voorbij is. De andere is tegenover 2 joekels van Concorde's met auto en aanhanger van Duitsers en die hebben direct al commentaar dat we de plek filmen. Die valt dus ook af. We besluiten weg te gaan. De dame aan de receptie maakt haar excuses, ze staan vol. Dat is alleen maar mooi voor hen en hebben we ook alle begrip voor, maar we hopen dat zij er begrip voor hebben dat wij zon willen. De eigenaar komt er bij en hij geeft aan dat we niet hoeven te betalen. We moeten een mailtje sturen als we weer willen komen en dan zorgt Javier ervoor dat we een mooi plekje krijgen. Tja dat is een voordeeltje als je CamperTV bent. We rijden naar La Azohia en hebben zelfs een plaatsje op de eerste rij. Wel voor de vuilnisbakken, dat zullen we morgenvroeg wel horen als die geleegd worden. Een Nederlander van een eindje verderop komt vertellen dat zijn buren morgen weggaan en dan reserveert hij die plek voor ons, dan schuiven we dus een stukje op. Als Wilma in de zon ligt, met lange broek en 2 truien aan want ze heeft het koud, komen er 2 jongens aan om even dag te zeggen en even later komen Annie en Peter koffiedrinken. We kijken nog een tijdje naar een stuk of 6 paragliders die hun kunsten vertonen en om 17.00 uur gaan we naar binnen. Wilma voelt zich echt niet lekker en we gaan er om 22.00 uur al in. Wilma ligt op 2 schapenvachten en heeft 2 extra dekens over en nog heeft ze om middernacht steenkoude voeten. Na het toiletbezoek valt ze gelukkig snel weer in slaap. Dan wordt ze om 4.00 uur wakker en heeft het heel erg warm. De schapenvachten en de extra dekens gaan uit bed!

Zondag 9 januari
Wilma is redelijk opgeknapt, maar nu is Erik koortsig. We verplaatsen de camper en de rest van de dag luieren we, hangen we rond, filmen en lezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten