zaterdag 4 januari 2020

Overwinteren 2019/2020 deel 11

Woensdag 25 december
Gisteravond schoven we om 18.00 uur aan bij het kerstdiner waar we voor uitgenodigd zijn. Rolien kookt fantastisch en we hebben het ons goed laten smaken.
We rijden met John naar Novelda, waar we Santuario de santa Maria Magdalena bezoeken. Een katholiek kerkje ontworpen door José Sala Sala, een leerling van Antonio Gaudí. 


Je ziet duidelijk de invloeiden van de Sagrada Familia in Barcelona. Jammer genoeg is de kerk vanochtend gesloten, zodat we de bijzondere binnenkant niet kunnen bekijken. 's Middags zitten we in de zon.

Donderdag 26 december
Het is toch wel heel bijzonder om kerst niet thuis te vieren, maar in Spanje met een temperatuur van 24 graden. De Spaanse weerdienst geeft aan dat het ook wel enkele graden warmer is dan normaal, maar ons hoor je niet klagen. We genieten van het mooie weer. We facetimen met de kinderen, die elkaar hebben opgezocht en 's avonds schuiven we alweer aan bij John en Rolien. Opnieuw eten we heerlijk.

Vrijdag 27 december
Het weer is nog steeds prachtig, we genieten van de zon. 's Middags fietsen we met John en Rolien langs de rivier en zoeken samen een aantal geo caches. 

Zaterdag 28 december
We fietsen naar het kerkje in Novelda, 12 km een weg door de wijnvelden en langs sinaasappelbomen en olijfbomen. Leuk om te fietsen. Het kerkje is nu wel open en we bewonderen de binnenkant. We offeren 2 x 20 cent om een kaarsje te branden. Dat gaat op een uiterst moderne manier. 


Er gaan kaarsjes op elektriciteit branden. We eten tapas in het naastgelegen restaurant, op het terras in de zon. Vanmorgen was het wat fris, maar  in de loop van de dag warmt het weer op en bij terugkomst zitten we nog even in de zon.

Zondag 29 december
In de nacht is het behoorlijk koud voor hier. Het koelt af tot 4 graden. Gelukkig komt de zon er geregeld door. Het wordt een graad of 15 maar beschut uit de wind in het zonnetje kun je prima buiten zitten.

Maandag 30 december
We fietsen naar Aspe en kopen een pyama. Dan hoeft de kachel 's nachts niet zo hoog aan, want het was alweer maar 4 graden. We drinken een koffie bij de markthal, al weer buiten op een bankje. De terrassen zitten vol. Zo gauw het een beetje zonnig is, leven de Spanjaarden buiten, en wij doen daar graag aan mee. Dan nog een paar boodschappen bij de Aldi en dan terug. We lunchen laat en zitten nog even bij Rolien op het terras, maar de zon verdwijnt achter de wolken. We gaan naar binnen, we willen niet verkleumen.

Dinsdag 31 december
Het is een koude nacht geweest, maar onze pyjama's hebben hun dienst gedaan. Het is wat bewolkt, maar droog. We fietsen naar Aspe, kopen een paar pantoffels voor Wilma voor € 7,00 en eten een hapje bij de markthal. Later drinken we nog een koffie en halen dan een attentie voor Rolien. We zijn uitgenodigd om vanavond tapas bij hen te eten en de jaarwisseling door te brengen. We hebben een gezellige avond, samen met de andere campergasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten