woensdag 13 november 2019

Najaar deel 4

Vrijdag 8 november
We gaan met de bus naar Barcelona. Deze rijdt vanaf de camping tot in het centrum in 3/4 uur voor € 2,20 per persoon. Onderweg moet de bus omrijden, omdat actievoerders de gehele rijbaan bezet hebben met tentjes. 


We kopen een kaartje voor de hop om hop of bus voor € 25,00 p.p. deze rijdt 2 routes door de stad en wij rijden beiden mee. We zien de high lights en af en toe stappen we uit. Elke kerk, park of museum waar je kunt uitstappen om te bezichtigen moet ook betaald worden. De Sagra Familia bijvoorbeeld kost € 38,00 p.p. Het is 's morgens heerlijk weer, maar tegen een uur of 4 begint het behoorlijk af te koelen. We stappen uit om bij C en A een warme trui te komen. Het is al donker als we terug gaan en dat is best wel spannend, want de haltes worden in de bus niet aangegeven als er niet gestopt wordt. Gelukkig heeft Erik op zijn telefoon in Google Maas mijn locatie aanstaan, zodat we bij de juiste halte uitstappen.

Zaterdag 9 november
Het was best vermoeiend zo'n dag met heel veel wetenswaardigheden en bezienswaardigheden vandaar dat we vandaag alleen maar een wandelingetje naar het strand maken en voor de rest luieren.

Zondag  10 november
We rijden naar camping Allegria del Mar in Benicarlo. Een rit van bijna 3 uur in hevige wind. Een kleine camping waar we voor € 19,00 staan. We lunchen onderweg. 


De receptioniste is een Engelse, ze  Er is een zwembad, maar het waait veel te hard om deze te gebruiken. We maken een wandeling. Over het strand lukt niet, de kant is heel erg afgekalfd en men is bezig dit te herstellen. 


We krijgen een gratis drankje, die drinken we in de kantine, waar veel Engelsen zitten en voetbal kijken. We horen de hele middag en een deel van de avond honden blaffen, dat is wel heel storend. Het waait zo hard dat we geen schotel uitzetten. We kijken daarom maar een meegenomen film. 

Maandag 11 november
Na de boodschappen rijden we naar El Saler, onder Valencia. We komen langs de fabriek van Benimar, waar onze camper vandaan komt. Er staan er honderden buiten. 
We rijden over de N-weg tussen allemaal citrusvelden door. Heel bijzonder om de citroenen en mandarijnen zo te zien hangen. De camping is klein, ook weer met een zwembad. Aan de receptie spreekt men niet veel Engels, maar ze zijn heel behulpzaam. We staan hier voor € 14,00. Inclusief WiFi.
We wandelen naar het strand, waar ze ook al aan het werk zijn. Het lijkt erop dat de stranden weer gevuld worden met meer zand, alvast voor volgend seizoen.

Dinsdag 12 november
We gaan op de fiets naar Valencia. Er loopt vanaf de camping een fietspad langs het strand tot in de stad. Er is een langgerekt park door de stad aangelegd, het Turipark. Dit was vroeger een rivier, maar na een overstroming met veel slachtoffers is die gedempt en in plaats van er een weg van te maken is dit park er gekomen. Er staan prachtige gebouwen zoals de stad van de kunst en de wetenschap. Dit gebouw bevat 6 verschillende gebouwen, waaronder een bioscoop en musea. We zijn erg onder de indruk van deze gebouwen en het park. In de oude binnenstad zien we nog een paar gebouwen en dan fietsen we weer terug. ' s Avonds eten we in El Saler paella met kip. Er zitten nog wel botjes in de kip, dat is jammer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten