donderdag 7 november 2019

Najaar deel 3

Dinsdag 5 november
We hebben prima geslapen, ondanks het aggregaat dat de buurman aan de overkant laat draaien. Je staat hier van middernacht tot 8.00 uur 's morgens gratis en dat merk je ook aan het aantal campers dat om 8.00 uur het terrein verlaat. We maken de camper van binnen zandvrij, halen een paar boodschappen en doen verder kalm aan. Na de lunch lopen we een paar caches en wandelen door het gezellige stadje. Er zijn best wel veel winkels en restaurants gesloten. Er hangen bordjes dat ze dicht zijn tot 1 maart 2020. Toch is er veel bedrijvigheid van de vissers. We zien een vloot binnenkomen, achtervolgd door honderden meeuwen. De vissen gaan al ingepakt in piepschuim dozen van boord. Het waait stevig en jammer genoeg maakt dat buiten zitten koud, ondanks de zon. Maar voor wandelen is het ideaal.Woensdag 6 november
Het lijkt erop dat we eindelijk voldoende uitgerust zijn, want we zijn al voor 8.00 uur wakker. Erik loopt naar de Lidl voor een brood en koffie en Wilma begint alvast met het ontbijt. Na het opruimen vertrekken we naar de camperplek bij camping Farret in Vias-plage. Onderweg zien we flamingo's en een paar paarden. We mogen een plekje uitzoeken voor € 11,00 inclusief stroom. 


De sanizuil werkt met een munt. Deze camperplek bestaat alleen 's winters, in de zomer zijn de plaatsen onderdeel van de camping en betaal je € 69,00 per nacht. 


Het plaatsje is uitgestorven. Er is zegge en schrijve 1 restaurant open. Alles is verder dicht, van bakker, slager, barretjes, discotheken, restaurants, campings en winkeltjes. Overal zitten rolluiken. Zomers zal het hier wel anders uitzien, maar nu doet het troosteloos aan. 
Donderdag 7 november
Het is koud en bewolkt en we besluiten om een heel stuk verder te rijden. We pakken voor de eerste keer de tolweg en rijden tot onder Barcelona. Je rijdt over de AP-7 via de rondweg om Barcelona en rijdt door heel veel tunnels. Het is goed opletten, over een stuk van 15 km heb je ook 15 in- en uitvoegstroken. Camping tres estrellas in Gavà-Barcelona, onder de rook van het vliegveld. Met ACSI kaart staan we hier voor € 21,00 per nacht. 


Wil je met uitzicht op zee staan betaal je € 6,00 meer. Je kunt niet vanaf je plek naar de zee, daar moet je een eindje voor lopen, want er loopt een hek langs de hele camping. 


De plek die ons toegewezen wordt is aan de kleine kant, we staan met de neus van de camper aan de straat en de achterkant drukt tegen bosjes aan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten