zondag 16 oktober 2022

Saint Saire, Beaumont le Roger, Lhomme 11 t/m 15 oktober

 

Dinsdag 11 oktober

Er zijn flink wat campers vertrokken gisteren en uiteindelijk hebben we vannacht maar met een stuk of 10 gestaan op beide plekken. We besluiten om toch maar een stukje verder te rijden. We verzorgen de camper en gaan op pad. Na nog geen kilometer is de straat opgebroken en we komen er echt niet langs. We worden over een zeer smalle, witte weg gestuurd. We willen naar de camperplaats in Mesnières-en-Bray, waar we water willen innemen. Helaas kunnen we deze c.p. niet op, de toegangsweg wordt vernieuwd, er staan hekken en de tijdelijke toegangsweg is zo smal dat er alleen maar auto’s door kunnen. Er staan een paar paaltjes in de draai van de straat, daar zijn wij te lang voor. We komen flink wat tankstations tegen waar bordjes hangen dat ze leeg zijn. We zoeken een plekje om koffie te drinken en zoeken een andere plek We komen uit in Saint-Saire. Vlak voor de c.p. is een Lidl met een tankstation en deze heeft diesel. We tanken vol. Een c.p. bij een voormalig treinstationnetje. Je kunt op het gazon staan. Er is een verzorgingszuil, jetons te  halen in het restaurant, die echter alleen in het weekend open is. Wij parkeren op de parkeerplaats, daar staan we tenminste recht. Het gazon is behoorlijk scheef. We lunchen aan een picknickbankje. Er komt een auto aanrijden, die naast ons stopt en we denken al ojee we worden hier weggestuurd, maar niets is minder waar. Er stapt een boer uit die zegt dat hij lid is van France Passion en een camperplaats heeft aangelegd, op nog geen 500 meter. We mogen er gratis staan, er mag water gepakt worden en stroom. Later lezen we dat we voor stroom 5 euro moeten betalen. Maar wij namen dat toch al niet, we hebben zelf. Als we aan komen rijden is de man druk aan het gras maaien. Er zijn mooi aangelegde plekken, gescheiden door heggetjes.

Woensdag 12 oktober

Het was bar koud vannacht. 0,2 graden buiten en binnen net geen 7. We staan hier aan de rand van een groot grasveld, op een grote open vlakte en we denken dat we het  hier koud houden totdat de zon tevoorschijn komt. We besluiten om weer een stukje verder te gaan. We kopen nog 10 eieren voor een bedrag van 3,60 euro vers van de boer. De volgende stop is in Beaumont-le-Roger. Een c.p. van nog geen jaar oud. Mooi aangelegd, gratis, zelfs water en stroom is zo te pakken. Het motregent, we blijven binnen. In de loop van de middag wordt het iets droger en we wandelen toch nog even het stadje in.

Donderdag 13 oktober

Een binnendag het regent bijna de hele dag. We waren vroeg wakker vanochtend,  het enige nadeel van deze c.p. het ligt langs een drukke weg waar om 5 uur ’s morgens het verkeer al op gang komt.

Vrijdag 14 oktober

Alweer heel vroeg wakker vanwege het verkeer. We besluiten om toch maar weer wat verder te rijden. Onderweg tanken we 2x bij een supermarkt. Een keer 19 liter en een keer 17 liter. Het regent best veel en we besluiten kilometers te maken. Bij de laatste keer tanken moeten we nog ruim een uur rijden naar de camperplek die we uitgezocht hebben. Wilma zit wat op haar telefoon te kijken en zit dat in dit dorp ook een c.p. zit. Er kunnen 3 campers staan en we besluiten er naar toe te rijden. Als er plaats is stoppen we hier. Achter de huizen in het dorp is inderdaad een plek voor 3 campers, wij zijn de enige. Je kunt hier verzorgen en water pakken. We nemen het plekje in het midden, daar staan we mooi waterpas.



Zaterdag 15 oktober

Het heeft heel veel en hard geregend vannacht. Bij het opstaan is het droog. We wandelen wat door het dorpje en hebben in 5 minuten gezien wat er allemaal is. Weinig, want het is een klein dorp, maar toch is er een kleine supermarkt, een slager, een bakker, een bibliotheek, een school een kapper en een schoonheidsspecialiste. Erik gaat een productvideo maken over de donrox en Wilma leest en maakt recensies. We zitten nog even lekker in de zon. Aan beide kanten krijgen we een camper, de een Frans en de ander Duits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten