donderdag 20 oktober 2022

Échiré, Loulay, Cartelèque 16 t/m 19 oktober

 

Zondag 16 oktober

We staan alweer op met regen en besluiten vrij laat op de ochtend om toch weer verder te rijden. We hadden willen fietsen over de oude spoorbaan, maar hebben geen zin in de modder die we dan op de fietsen krijgen. We zijn van plan om naar Louly te rijden. Een flinke rit. Onderweg stoppen we geregeld om koffie te drinken, te lunchen, te tanken en om met het thuisfront te bellen. Omdat we binnendoor rijden, schiet het niet echt op, maar we zien wel hele mooie dorpen en de omgeving is heuvelachtig en mooi om  te rijden. Het is al 16.00 uur en we moeten nog een uur, als we op de navigatie een bord zien met een verwijzing naar een camperplaats. We besluiten unaniem om daar naar toe te rijden. We komen uit in Échiré, bij een speelplaats en een park. Plaats voor 4, waar er 1 staat permanent geparkeerd en een fransman. Als we ons geïnstalleerd hebben, komt er een Duitser met een busje, die zover naar achteren doorrijdt dat het een wonder is dat hij niet in de sloot terechtkomt. Nog 5 cm. En hij was erin gereden. Hij gaat ook zover van ons af staan, dat na een half uur er een camper komt die zich ertussen wil wurmen. Dan zouden we de deur niet meer open kunnen krijgen. Erik gaat naar buiten en zegt dat dit niet toegestaan is. Iets verderop is een parkeerterrein, daar kan hij ook gaan staan. We zitten nog even buiten en zijn uiteindelijk blij dat we nu gestopt zijn.



Maandag 17 oktober

We hebben goed geslapen, ondanks de waterzuiveringsinstallatie die af en toe behoorlijk gezoem liet horen. Na de verzorging rijden we nu naar Louley. We zien onderweg bij een groot winkelcentrum dat er getankt kan worden, wij kunnen echter de pomp niet vinden. We rijden door en als we er bijna zijn, komen we langs een tankstation waar we weer vol tanken. Nu hoeven we niet meer in Frankrijk te tanken. Dat is toch wel een stukje stress minder. En voor de verandering regent het weer eens en zelfs in de avond hagel en onweer.

Dinsdag 18 oktober

We beginnen de dag zonnig. De volgende etappe is naar Cartelèque, opnieuw een gratis plaats aan de rand van een dorpje. De verzorging en water zijn ook hier weer voor niets. Stroom was er in het verleden wel, maar is er nu niet meer. We genieten van de zon. Het wordt maar liefst 28 graden. In de loop van de avond komt er één camper bij.

Woensdag 19 oktober

Het was een rustige nacht. We zetten een fietsroute uit naar Blaye. Een prachtige route over een oude spoorlijn. We wandelen door de vesting. Ooit gebouwd als klooster, maar later ingenomen door een vorst die er een verdedigingswerk van maakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten