woensdag 26 oktober 2022

Morcenx, Hondarribia, Gautegiz-Arteagako, Artziniega 20 t/m 25 oktober

 

Donderdag 20 oktober

We hebben vandaag weer een mooie rit naar Morcenx. Hier wonen Tamara en Helene, vrienden uit Nederland die we een bezoekje gaan brengen. We hebben een heel gezellige middag. Het eerste plan was om bij hen te gaan eten, maar aangezien Helene Corona heeft, is dit niet zo’n goed plan. De middag samen buiten zitten is prima, maar samen binnen moeten we maar niet doen. We verkassen later op de middag naar de camperplaats in Morcenx. We hebben er al vorig jaar al eens gekeken en de plaats leek ons niets, dit hadden we ook gevlogd.  Maar daar kregen we reacties op dat het best wel mee zou vallen. De treinen die op 5 meter afstand langs de cp rijden stoppen ’s nachts. We wagen het erop.

Vrijdag 21 oktober

Helaas voor ons reden de treinen toch in de nacht, heel slecht geslapen. Dit is een plek waar we niet weer gaan overnachten.  We gaan verder naar Hondarribia. We hebben heel veel wind onderweg, er vliegen takken en heel veel blad rond. We doen verder niets, lekker een beetje buiten zitten, wat lezen en vloggen. Het tanken onderweg lukt aardig. We rijden geregeld lang een station die zonder zit, maar over het algemeen kunnen we bij supermarkten wel wat tanken. Dit doen we dan ook geregeld, zodat we vaak maar 15 liter tanken en al weer vol zijn.

Zaterdag 22 oktober

Ook vandaag staat in het teken van luieren.

Zondag 23 oktober

Tijd om weer een  stukje te rijden, dit keer naar Gautegiz-Arteagako. We rijden eerst naar Bermeo, een leuk vissersdorpje. 



We parkeren op de cp, maar weten al dat we hier niet overnachten. Er staat een verbouwde DHL vrachtwagen, die volgens ons niet meer te verplaatsen is en een caravan, waar op het oog ook een onguur type in zit. Waarschijnlijk allemaal vooroordelen 😉. We gaan met de fiets naar de haven en wandelen hier wat rond, na de lunch rijden we een stukje landinwaarts. Aan de kust zijn toch niet veel plekken en die er zijn staan vol, of zijn alleen berekend op busjes. Nu hebben we een plekje bij een vogelcentrum. Als we aan komen rijden, is de straat opgebroken, maar gelukkig is de plaats op een andere manier wel te  bereiken. Er zitten wat laaghangende boomkruinen in de weg, maar met langzaam rijden komen we er wel. Er zou verzorging op deze plaats zijn, maar helaas die functioneert niet meer. Gelukkig zijn we de zuil vandaag niet nodig. Het toilet is leeg en het schoonwater is helemaal aangevuld.

Maandag 24 oktober

We rijden nog een stukje  verder, naar Artziniega. Een plaats bij een sporthal. Er staat een camper naast ons en als deze vertrekken, wijst de man ons op de stroompaal. Er zit nog 2 uur op, deze kunnen wij nemen als we willen, want hij komt niet meer terug. Het is eigenlijk niet nodig, want met het zonnepaneel en de ritten die we maken, redden we ons goed. Maar door dit aanbod, kunnen we al onze apparatuur helemaal tot 100% opladen. Zelfs de fietsen zijn weer helemaal vol.

Dinsdag 25 oktober

We stonden vannacht helemaal alleen, we hoorden af en toe alleen maar een  hond en natuurlijk de vogels. We maken een wandeling door de stad en naar het klooster boven op de berg. De rest van de dag zitten we heerlijk in de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten