dinsdag 1 februari 2022

Overwinteren 2021/2022 Totana, Mazarrón

Maandag 24 januari 
We hebben een prima nacht gehad. In de reviews van deze plaats werd er geklaagd over de kerkklokken, die zouden veel geluid veroorzaken. Wij vonden het heel erg meevallen, eigenlijk vonden we het wel gezellig, elk kwartier werd de tijd met klokgelui aangegeven tot middernacht en dan pas weer om 8 uur 's morgens. We stonden met 2 campers en als we hier weer in de vuurt zijn gaan we hier zeker nog eens staan. Je kunt zo mooi wandelen hier. We rijden naar de Lidl, daar is het zo druk met campers op de parkeerplaats dat we achter de winkel gaan staan. Dan maar een eindje lopen met de kar. We slaan in voor een week. Zolang gaan we op Área camper Mazarrón staan. Na onze slechte ervaring op 7 januari, waar we na 1 nacht op een schaduwplaats hier vertrokken, nodigde Javier, de eigenaar ons uit om terug te komen en dan zou hij ervoor zorgen dat we een zonnige plaats krijgen. Haha, de zon laat ons echter in de steek. Het is koud en bewolkt. We staan nu op een plaats voor de opslagloods en als er al zon is, is deze om 16.00 uur weg. Nog wel vroeg, maar beter dan de vorige plaats.

Dinsdag 25 januari 
Het waaide erg hard vannacht, slecht geslapen. De loodsdeuren klapperden, de camper schudde, en tot 3 x toe waaide er een stuk palm op de camper. Dat is elke keer schrikken. Het is wisselend bewolkt, echt in de zon zitten is daardoor te koud. Erik gaat wat vloggen en Wilma borstelt de schapenvachten eens goed. Die zien er weer als nieuw uit. We kletsen wat met Annet, zij en Koos staan hier omdat ze morgen de boosterprik gaan halen. Erik en ik gaan later op de dag samen nog wat vloggen, maar we gaan al vroeg naar binnen, vanwege geen zon. De c.p. staat propvol. Elk hoekje wordt benut om maar een camper of caravan neer te zetten. Als Wilma na het eten om 18.30 uur wil afwassen, zit het hok op slot. De wasmachines zitten ook in die ruimte en deze mogen na 18.00 uur niet meer gebruikt worden. Jammer dat je dan ook niet meer kunt afwassen. Er is buiten ook een afwasplaats, maar daar is het water niet warm. Waarschijnlijk omdat dit via een zonnepaneel verwarmd wordt, en aangezien er geen zon is, kan het water ook niet warm worden. De hele dag was er geen papier op de w.c. Wij denken dat er te weinig aandacht voor de randzaken is en er teveel aan het zo vol mogelijk zetten van deze plaats.

Woensdag 26 januari 
Opnieuw veel wind vannacht, met het bijbehorende geklapper van de loodsdeuren. We wandelen naar de nabijgelegen winkels, te weten een garage, een keukenvloer, een sanitairwinkel, een gereedschapszaak, een lampenwinkel en warempel een soort van supermarkt. Het lijkt op de Makro, maar er staat een bord dat particulieren er ook mogen kopen. Oja en er is een bazar, uiteraard gerund door chinezen. Het is koud, we lopen snel weer terug. Zo is er niet veel aan hoor, je moet echt bezig zijn, want buiten zitten is te koud.

Donderdag 27 januari
We pakken de fiets en gaan Mazarrón maar eens verkennen. Het stadje stelt niet zoveel voor. Wat we wel leuk vinden is het oude gemeentehuis. Deze is niet meer in gebruik en is open voor publiek. Het pleintje voor het gemeentehuis heeft een mooie muurschildering. Het oude en nieuwe gemeentehuis liggen, onderbroken door een kerk, naast elkaar. Als we om 12.00 uur het oude willen bezichtigen is de deur op slot. Jammer want ik had gelezen dat deze de hele dag open zou zijn. Nou ja, dan lopen we maar naar de uitkijktoren. Van hieruit heb je een mooi overzicht van de stad en in de verte zie je zelfs de zee. Als we weer terug zijn bij de fietsen staat de deur van het gemeentehuis wel open en kunnen we naar binnen. Het is niet zo groot maar wel mooi om te zien. We fietsen weer terug, lunchen bij de camper en klungelen de rest van de dag binnen.

Vrijdag 28 januari
Het waait nog wel, maar niet meer zo hard en de zon schijnt geregeld. Het voelt dan direct een stuk beter. We willen  een serie van 5 geocaches in de mijnen van Mazarrón opzoeken. We nemen koffie en brood mee. We zetten onze fiets in het tegenover gelegen parkje, waar ook een cache moet liggen, die we echter niet kunnen vinden. We volgen de aanwijzigingen die gemaakt zijn voor deze serie en het lukt ons om ze allemaal te vinden. Op elke cache zat een cijfers en als je op het eind een puzzeltje oplost met deze cijfers kun je een bonuscache vinden. Ook die lukt ons. Leuk om zo eens een hele serie te zoeken en vinden. En daarbij zijn we op plekken gekomen waar we de vorige keer dat we hier waren helemaal niet geweest zijn. Al met al zijn we, met lunch en koffiepauze 4 uur bezig geweest en hebben we 8 km gelopen. Als we terug zijn bij de camper, zitten we nog een uurtje buiten.

Zaterdag 29 januari 
Vanmorgen staat in het teken van wasjes draaien. Ik heb geluk, als ik om 9.30 uur kom aanlopen met een tas was zijn er 2 machines vrij. Ik hoef er maar 1, dus hup erin en draaien maar. Ook de droger is daarna vrij. Ik besluit om toch maar ook de bedden af te halen en ook die heb ik direct in de machine. Een laar spullen hang ik op te drogen op de waslijn achter de camper. Om 13.00 uur ligt alles weer schoon in de laden en op de bedden. We kunnen weer even vooruit. We fietsen 's middags nog even naar de Chinese bazar en kopen daar 2 nieuwe braadpannen. 

Zondag 30 januari 
Wilma staat met knallende hoofdpijn op. Er gaat een pijnstiller in en we gaan op de fiets, over een fietspad naar Bolnuevo. Wat de Spanjaarden fietspad noemen is ook nu weer een zandweg met grove stenen. We rijden tussen de kassen en gewassen door. We eten een maaltijd, een ham en kaas schotel en tomaat op stokbrood. En een tonijn/avocado torentje. Heel bijzonder, maar wel heel lekker. Daarbij hebben we een schaaltje amandelen en 2 broodjes met knoflookboter. We fietsen na het eten nog een stukje en gaan dan terug naar de c.p. We hebben nieuwe buren in een Morelo Palace. Deze is zo hoog dat wij al geen zon meer hebben naast ons. En het is nog geen eens 15.00 uur. We gaan met onze stoeltjes op straat voor de camper zitten. 's Morgens had Erik al even met een Nederlandse dame gesproken waarvan bleek dat ze ACSI inspecteur is en 's middags kwam haar echtgenoot ook nog even buurten. Inspecteurs Urlings, 933, zij inspecteren al 15 jaar. We hadden gespreksstof genoeg.
Daarna zitten we nog even in de zon bij een stel Amsterdammers die al tegen de 80 lopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten