dinsdag 26 oktober 2021

Overwinteren 2021/2022 Peso da Régua, Viseu, Costa da Lavos

Maandag 18 oktober
We rijden vandaag naar Peso da Régua. Dit stadje ligt aan de oevers van de rivier de Douro. We rijden via de N222. Dit is een geweldige weg, stijgend en dalend door de vallei van de rio Douro. Een prachtige weg en goed te doen met onze camper. We stoppen geregeld onderweg omdat er zulke prachtige uitzichten zijn. De camperplaats is niet zo bijzonder. Je staat in een soort van wig en moet dus zowel aan de voor- als achterkant erg bedacht zijn dat je niet over de grond schraapt. Je betaalt €3,00, maar het is ons niet duidelijk of dit nu voor de staanplaats is over voor het stroomgebruik. 

Dinsdag 19 oktober
Niet zo goed geslapen, de weg vaak gehoord en om 6.00 uur vanochtend begonnen de bussen die achter de camperplaats staan al te dieselen. Niet fijn. Na het ontbijt gaan we dan ook snel verder naar de volgende plek. Viseu, een mix parking, waar aan de rand 7 campers kunnen staan. Na aankomst komen we met de buren aan de praat en zij vertellen van een fietsroute (ecopista do Dao) die achter de plek begint en 50 km vooral naar beneden fietsen is over een voormalige spoorrail. Wij besluiten na de lunch ook een stuk van deze route te fietsen. Onderweg drinken we uiteraard ergens koffie. We houden het bij een kleine 30 km. Als we terug zijn zit Wilma nog even achter de camper in de zon, ernaast kan en mag niet. Campinggedrag is niet toegestaan. Erik begint alvast te monteren.

Woensdag 20 oktober
Vandaag gaan we Viseu bekijken. Het heeft een prachtige kathedraal waar je zo in en uit kunt lopen. En heel mooie kerken. Verder is de stad opgesierd met tegeltableaus de zogenoemde Painel de Azulejos. We lunchen tegenover de kathedraal, terwijl de regen met bakken de lucht uit komt. We kletsen met een Portugese dame, die al heel lang in Duitsland woont. Als het droog is lopen we weer terug naar de camper, waar we de rest van de middag binnen zitten.

Donderdag 21 oktober
We gaan terug naar de kust, naar Aguiar de Carvalho in Costa de Lavos. Een prachtige plek, waar 60 campers zouden kunnen staan. Maar dat lukt niet meer, want het deel vlak langs het strand is afgesloten met een slagboom. Maar we hebben een mooie plekje. Het waait erg hard de golven zijn heel hoog. De zon schijnt ook volop, dus kunnen we gelukkig buiten zitten. 

Vrijdag 22 oktober
Om 9.00 uur komt de bakker luid toeterend langs met heerlijke broden en broodjes. Wat een gemak. We wandelen wat over het strand en door het dorp, drinken een kop koffie voor €0,70 en genieten van de zon. Ondertussen updaten we onze telefoons en tablets. We vloggen wat, Erik vliegt met de drone en Wilma leest. Het waait nog steeds behoorlijk en de golven zijn opnieuw indrukwekkend. 

Zaterdag 23 oktober
De dag verschilt niet zoveel met gisteren. We staan een tijdje met Nederlanders te praten die al 3 weken op deze camperplaats staan. Het waait iets minder hard en we zitten wat langer op het terras. We kletsen daar met mensen die ook op de camperplek staan. 

Zondag 24 oktober
We verplaatsen de camper naar de zijkant, daar is een plekje vrij gekomen. Je staat er niet zo in de wind, alhoewel die vandaag ook niet zo hard waait. We wandelen een stuk over het strand en drinken weer koffie bij hetzelfde cafeetje. We willen elke dag verkassen naar de volgende plek, maar stellen het steeds weer uit. We staan hier zo fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten