maandag 2 juni 2014

Na regen komt zonneschijn

Maandagavond begon het te regenen, en als het hier eenmaal regent, dan regent het ook, of, zoals de Britse regiomanager van Eurocamp tegen mij zei over de Jura "When it rains, it rains".
Omdat het dinsdag nog steeds onophoudelijk regende, konden we niet veel doen aan de tenten. Om nu de hele dag binnen te blijven zitten is ook niet alles, dus we trokken onze laarzen en regenjassen aan en togen nog eens naar de watervallen van Herisson. We hebben ons laten vertellen dat juist bij regen de watervallen op zijn mooist zijn. En dat is ook zo. Wat een donderend geweld, imposant.
Erg de moeite waard.
In de maand mei is hier 159 mm gevallen, normaal is tussen de 60 en 100 mm.


Maar zoals de titel al zegt, woensdag was het ook weer opgeklaard, en dan is het klimaat heerlijk. Zonnig, maar niet te warm en ideaal weer om aktief te zijn.
We hebben de vaart van het schoonmaken en inrichten van de tenten er nu goed in en met een tempo van twee tenten per dag zijn we binnen twee weken helemaal klaar met alle accomodaties en kunnen we ons focussen op de gasten die nu zo langzamerhand gaan komen.

Erik combineert het nuttige met het aangename.

Rondom het Hemelvaartweekend begon het al een stuk drukker te worden op de camping. De kroon werd gespannen door een Franse " tokkkie" familie die met een man of 50 en een tent waar een klein circus goed mee uit de voeten zou kunnen de camping kwam bezetten. Natuurlijk omgeven door hun campers, Tabbert caravans, tentjes en alles waar je maar enigzins in kan slapen. De groep was door de campingreceptie verwezen naar een wat afgelegen plek op de camping, juist tussen tenten van Rent-a-Tent, collega's Eurocamp, Vacans Soleil, Canvas Holidays en Intercamp. De Franse "gasten" hielden zich niet aan de afdgebakende plekken en zetten hun tentjes en auto's neer waar ze maar konden, voor, achter en tussen onze tenten. We hadden nog geen gasten voor die tenten dus we hebben het samen met onze collega couriers maar zo gelaten om vervelende confrontaties te voorkomen. Na een avond/nacht misdragen in de bar dropen de tokkies langzamerhand weer af en keerde de rust terug. Nadere inspectie leerde ons datw e uit een tent daar een tafeltje, droogrek en stekkerdoos missen. Toeval? We zullen het nooit weten.

Omdat onze plek waar wij bivakkeren 's avonds in de schaduw ligt, pakken we na het eten onze stoelen in de bagagwagen en gaan we nog even lekker een uurtje aan de rand van het Lac de Chalain in de zon zitten om uit te rusten.

Onze eerste koelkast heeft het ook begeven (in een mobil home). Natuurlijk gebeurt dat altijd als hij in gebruik is en er dus gasten zijn. Koelkast omgewisseld met de reserve-koelkast uit de receptietent en excuus gemaat aan de gasten voor de overlast. Het seizoen moet nog goed beginnen en we hebben dus al geen reservekoelkast meer. Hopelijk kan de aanvulploeg er ons nog een bezorgen.Tot slot: We  zijn benieuwd hoe ons blog wordt ontvangen en zouden het leuk vinden als we eens wat reacties zouden krijgen. Alvast bedankt daarvoor!

1 opmerking:

 1. Beste Erik en Wilma,
  We hebben de berichten op de blog gelezen en we vinden het leuk om op deze manier op de hoogte te blijven van jullie wel en wee.
  In 2009 hebben wij op Beauregard gestaan en toen hebben we regelmatig contact gehad met de beheerders van de omliggende campings waaronder ook Lac de Chalain. Dit jaar zitten we op Le Domaine des Bans in de Vogezen. Het weer valt niet tegen. niet zoveel regen, maar de temperatuur zou wat beter kunnen. De mobile homes zitten vol, maar de eerste tent wordt pas op 6 juni a.s. bezet. Het is een mooie grote camping met 4 mobile homes en 14 tenten.

  We wensen jullie een goed seizoen en veel plezier en uiteraard ook mooi weer.

  groetjes,

  Hans en Bea Frelink

  BeantwoordenVerwijderen