vrijdag 20 juni 2014

Stilte voor de storm, het hoogseizoen komt er aan!

We zijn er klaar voor; Alle 10 mobilhomes en 27 bungalowtenten zijn schoongemaakt, ingericht en klaar voor de gasten. Het was een beste klus, maar uitgesmeerd over een maand prima te doen. Nu weten we trouwens ook hoe schoonmakers zich moeten voelen. Wat hebben we veel minachtende blikken gekregen. Er werd flink naar ons gekeken, maar er waren maar weinigen die ons groeten en nog minder die een praatje met ons aanknoopten. Jammer en vreemd, want zodra we in de receptietent aanwezig zijn, worden we voor allerlei vragen (met de opmerking: wat fijn dat het bij jullie in het Nederlands kan) aangeklampt, ook veel door niet Rent-a-Tent gasten.
Opgeteld hebben we 228 stoelen van schoenstrepen ontdaan en van de andere vlekken, vastgeplakte kauwgum en modder, 38 grote en 28 kleine tafels schoongepoetst, 28 groene tapijten gezogen en alles wat er nog meer bij hoort.
We hebben nu 50% bezetting, alle mobilhomes hebben inmiddels gasten en ook zijn er al 8 bungalowtenten bezet. 
Nu we klaar zijn met de opstartfase, kunnen we ons volledig focussen op ontvangen en uitzwaaien van gasten en aanspreekpunt zijn tijdens hun verblijf.

Het hoogseizoen begint hier op 1 juli en dan gaan we negen drukke weken tegemoet, maar volgens ons wel de leukste weken.

Ontvangst van de familie Hammer

Zwemperikelen.
We kregen van aardige gasten bij hun vroegtijdig vertrek hun zwembadkaartje, zodat wij ook eens konden gaan zwemmen in het grote watercomplex. (Als beheerders hebben wij helaas niet dezelfde privileges als gasten en mogen wij ons eigen zwembadkaartje a 6,10 euro per persoon kopen).
We besloten om na het eten nog even lekker te gaan zwemmen met de gekregen kaartjes; het zwembad is immers tot 19.00 uur open dus hadden we nog ruim een uur. Wat schetste onze verbazing? Om 18.30 sloten ze de hekken naar de bassins en kwam de badmeester ons vriendelijk maar wel dwingend vragen om het zwembad te verlaten omdat het sluitingstijd was. Het zwembad gaat dus niet om 19.00 uur dicht, maar dan willen ze zelf kant en klaar in de auto zitten. Volgende keer rekening mee houden dus; het is Frankrijk.

Jarig.
Als je halverwege Juni jarig bent en omdat wij dan vaak met vakantie zijn, vieren we de verjaardag van Erik meestal met zijn tweetjes. Dit jaar was het anders, want we hebben hier een leuk contact met onze Engelse collega beheerders van Vacans Soleil en Canvas Holidays.(Couriers noemen zij de functie van beheerder.) Dus, Erik's verjaardag was gezellig met een lekkere bbq en leuke kadootjes, samen met Clive, Allison, Russ en Fiona.

WK voetbal op de camping.
Tijdens de WK is er een groot scherm in de animatieruimte van de camping waarop gasten de voetbalwedstrijden  kunnen bekijken. Er wordt maar 1 wedstrijd per dag uitgezonden. Op de dag van Nederland-Australie werd helaas voor de Nederlanders niet deze wedstrijd uitgezonden, maar Spanje-Chili. Tikje vreemd, want de wedstrijden werden niet eens gelijk gespeeld. Toen ik er met een gast over aan de praat kwam, wist deze mij te vertellen dat hij wel begreep waarom: Hij had al diverse auto's met landensticker "CH" op de camping zien rijden, dus er waren volgens hem flink wat Chilenen. Waarschijnlijk heeft hij over het hoofd gezien dat Zwitserland op slechts 80 km van hier ligt en Chili 10.000.
Voor alle zekerheid ben ik toch maar even bij de receptie gaan vragen waarom Nederland niet wordt uitgezonden. Dat kwam volgens de receptie doordat het kanaal waarop zij geabonneerd zijn dit niet uitzend. Ik vond het niet echt overtuigend, maar wat ben ik blij met mijn nieuwe schotel en HD tv in de camper!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten