vrijdag 13 juni 2014

Warm en druk

Afgelopen week is het seizoen echt losgebarsten op Domainr de Chalain.
Het werd volop zomerweer en de zaterdag voor pinksteren stroomde de camping in 1 middag compleet vol, tot de laatste plek aan toe.
Dat was wel even wennen voor ons, we staan hier nu ruim 6 weken en horen na 2200 uur; 's avonds geen geluid meer totdat we de volgende morgen rond een uur of half tien wakker werden.
Nu is het omgedraaid, het is de hele nacht door herrie. De campinggasten trekken zich niets aan van het stilte-tijdsblok van 23-7 uur, en de bewaking zie je alleen overdag als het niet nodig is. Om het uur wordt je opgeschrikt door een groepje dronken, kotsende gasten en zo af en toe komt er weer een ambulance met zwaailichten de camping op. (midden in de nacht). 
Het meer is nu al behoorlijk leeggelopen en daardoor is het strand een flink stuk groter geworden. Ook hebben ze er vers zand opgespoten. Op 1e pinksterdag stond er op een gegeven moment een lange file voor de waterfietsenverhuur. Wachttijd: 2 uur.
Waterstand op 1 mei

Waterstand op 9 Juni


Op de veldjes waar de tenten, campers en caravans staan is het ook een drukte van belang. Op zich is het wel vreemd dat, hoewel de camping helemaal vol staat, nog lang niet alle sanitairgebouwen open zijn. De 760 plekken zijn allemaal bezet en dan zijn er rond de 3000 gasten op de camping. Gevraagd en ongevraagd wordt er gebruik gemaakt van de ruimte om de lege tenten. Afgezet tegen een stuk of 15 wc's kun je ongeveer nagaan hoe dat er uit ziet. Gelukkig hebben wij ons eigen sanitair in onze camper en daar zijn we erg blij mee.
Inmiddels hebben wij ook in 13 accomodaties gasten (dat is ongeveer 1/3 van alle accomodaties die we hebben). De mobilhomes (stacaravans) zijn vanaf volgende week alle 10 bezet en we verwachten dat dat zo blijft tot eind augustus. Tenten is iets minder, maar dat gaat in Juli wel vollopen.

Kabels ingraven
Het afgelopen pinksterweekeinde was dus de opmaat voor het hoogseizoen wat hier op 1 Juli ingaat.
Behalve de wc's is er ook maar 1 bakker met 1 kassa. Gasten moeten 's morgens een half uur in de rij staan voor een stokbroodje. Gelukkig hebben wij een oventje en kopen we wekelijks voldoende afbakbroodjes, zodat wij ook dat probleem niet kennen.
Als beheerders mogen wij zelf van de camping niet gratis zwemmen(!). We worden geacht een kaartje te kopen a 6,10 per persoon. Gelukkig hebben wij veel aardige gasten die ons hun kaartjes aanbieden als ze zelf geen plannen hebben om te zwemmen, zodat we toch nog regelmatig van het zwemcomplex kunnen genieten. 
Hoewel we het al wel drukker hebben qua gasten, voelt het nog steeds ontspannen aan. de grote schoonmaakklus van alle accomodaties zit er bijna op. Eerlijk is eerlijk: dat is ons wel wat tegengevallen. 37 accomodaties grondig schoonmaken is een flinke klus. Vanmorgen hebben we ook nog in 3 tenten electra aangelegd, er moeten nog geulen worden gegraven om de electrakabels in te leggen (anders worden ze doormidden gemaaid) en vanaf dan kunnen we ons concentreren op de aankomende en vertrekkende gasten. Tussendoor zijn we er voor de gasten voor vragen en het oplossen van incidenten. (Gasflessen vervangen, lampen vervangen, kapotte tenten reparereren en inventaris vervangen en repareren). Ook krijgen we veel vragen van gasten over mogelijke uitstapjes en het is erg leuk om de gasten daarover te adviseren.
Leuke anekdote: Gisteren ontvingen we gasten uit ons zuidelijk buurland. Vanmorgen kwam de heer des huizes bij mij dat het "electrisch vuurke" niet functioneerde. Het was gisteren 33 en vandaag 34 graden, maar ze hadden het toch wat fris gehad. Toen ik uitlegde dat er aan de onderkant van het kachelte een veilgheidsknopje zit, en dat het kacheltje op een vlakke ondergrond moet staan, was hij helemaal tevreden. 

Wij gaan ervan uit dat ons blog leuk gevonden wordt door de achterban. Op mijn vraag de vorige keer om wat reacties heeft 1 reactie opgeleverd (waarvoor) dank, dus het blijft gissen voor ons. Hoe dan ook, we blijven lekker updates verzorgen en blijven hopen op wat reacties.
Groetjes uit Doucier van Erik en Wilma.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Wilma en Erik!
  Iemand vertelde me vandaag dat ik hier jullie avonturen kan volgen. Ik ben meteen gaan lezen. Al heel druk geweest en ook al heel wat genoten zo te lezen! Heel veel succes en ik ga regelmatig meelezen.
  Hartelijke groet,
  Marjon van Dingstée

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Marjon,
   leuk dat je ons volgt. hoe gaat het met je? als we terug zijn gaan we een keer een bakkie doen.
   groetjes Erik en Wilma

   Verwijderen