maandag 26 mei 2014

Tijd voor wat ontspanning

Natuurlijk zijn we niet alleen maar bezig met schoonmaken en accomodaties in gereedheid brengen, maar maken we ook tijd vrij voor wat ontspanning en uitstapjes. Zo is de maandag onze vaste boodschappendag in Champagnole. We eten elke week bij dezelfde Kebab (vanwege WiFi en omdat hij zo lekker is). Daarna naar de Lidl,  Super-U, LeClerc en de Bricomarche om onze eigen inkopen te doen en die voor Rent-a-Tent. (Bijvoorbeeld WC papier, schoonmaakartikelen, afzuigkapfilters en allerlei kleine materialen voor het onderhoud).

Donderdag zijn we gaan buurten bij onze collega-beheerders Donald en Dorothe op camping Le Fayolan in Clairvaux les Lacs. Dit is een totaal andere camping dan onze, met veel hellingen en terrassen. Onze collega's staan helemaal bovenaan de camping en moeten dus veel lopen en klimmen en dalen om bij de tenten en mobil homes te komen. En de receptietent staat ook helemaal onderaan direct bij de ingang van de camping. Heeft ook zo zijn voordelen, je hebt iets meer privacy maar wij vinden het prima zoals wij staan.

Afgelopen vrijdag hebben we onszelf een heuse vrije dag gegeven. We zijn naar Beaume Les Messieurs geweest, mooi dorpje in een doodlopend dal. Trekpleister daar zijn de grotten en de abdij. De tour onder begeleiding door de grotten was een heuse inspanning. Eerst via allerlei enge trappetjes naar de ingang van de grotten, en binnenin vaak zeer krom moeten buigen om onder de rotsmassa door te kunnen kruipen. Maar het was zeker de moeite waard. de gids vertelde in het frans - uiteraard -  en we stonden versteld van onszelf hoeveel we konden verstaan. we begrepen meestal waaar het over ging.'s middags terug op de camping konden we het toch niet laten om toch nog maar een tent schoon te maken.
Zaterdag kregen we gasten voor een tent, een gezin met twee kinderen van 4 en 2. Ze kwamen rechtstreeks uit Italie waar ze twee weken in een mobile home (van de concurrent ) hadden doorgebracht. Ze hadden geen dekbedden en dekens mee, want ze gingen er van uit dat die wel in de tenten aanwezig waren of anders ter plaatste gehuurd kon worden. Niet dus. Ze wilden naar Champagnole  gaan om slaapzakken en dekens te gaan kopen, maar we streken met onze hand over het hart en hebben hun voorzien van dekbedden uit een leegstaande Mobil Home. Dekbedovertrekken hadden ze wel mee, gelukkig. Dat kan nu nog, want er is er nog geen een verhuurd op dit moment. Dat wordt straks wel anders in het hoogseizoen. Ze waren erg blij met onze oplossing.

Inmiddels hebben we ook al fikse hagel- en onweersbuien gehad. Wat opvalt is dat als het eenmaal begint met regenen, het ook echt gaat regenen en blijft regenen. Het is hier niet voor niets zo groen. Verder is het klimaat erg aangenaam, we zijn goed voorzien van zon en warmte. De hagelbui leverde stenen op groter dan 2 cm, maar gelukkig is alles heel gebleven, inclusief de camper en de Suzuki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten