vrijdag 2 mei 2014

Gearriveerd!


Na een reis van enkele dagen - Erik voorop in de camper en Wilma in de auto er achter aan - zijn we aangekomen op de camping. We zijn al voor de opbouwploeg gearriveerd. We krijgen een plekje toegewezen naast de plek waar de receptietent wordt neergezet. In het straatje waar ook de receptietenten van andere aanbieders staan. We hebben al even gesproken met Alison van Vacance Soleil, zij hebben al gasten. Voor zover wij nu weten, komen onze eerste gasten pas over 14 dagen.
We kunnen dus rustig aan doen met het schoonmaken en inrichten van onze tenten en sta caravans.
We hebben de camping al goed verkend. Het lijkt veel, ruim 700 plaatsen, maar het zijn mooie straatjes met ruime plaatsen, ongeveer 15 aan elke kant per straat.

Omdat de opbouwploeg nog niet is gearriveerd, kunnen we eigenlijk nog niet zo veel doen. De gasleverancier kwam 71 gasflessen brengen. Alle gasflessen van de touroperators (Vacans Soleil, Canvas, Camp Holidays, Rent a Tent) staan op een afgelegen gedeelte van de camping in opslag, en is vreemd genoeg voor iedereen toegankelijk en niet afgesloten. Erik heeft  de stellages met "onze" gasflessen gestickerd, in de hoop dat anderen er af blijven. 

Onze plek op de camping is naast de (toekomstige) receptietent. Als beheerder heb je geen officiële plek (die de camping normaal gesproken kan verhuren), tenzij de touroperator een betaalde plek heeft afgenomen. Bij ons is dat niet het geval. Toch hebben we geen klagen, we staan aan een beekje en hebben de camper zo neergezet dat we voldoende privacy hebben. Dat we pal naast de afvalstraat staan (niet op de foto te zien) nemen we maar voor lief.
Ook hebben we, in tegenstelling tot de betalende gasten, geen vrije toegang tot het zwemparadijs. Als wij daar gebruik van willen maken, dan zullen wij een kaartje (a 6,10 euro p.p.) daarvoor moeten kopen.
Gelukkig vinden we dat niet belangrijk, als het straks warm is en wij willen zwemmen, is het (gratis) prachtige meer met zandstrand op 100 meter van onze camper.We hebben nu ook kennis gemaakt met de (Engelse) beheerders van Canvas Holidays, Russ en Fiona. Aardige mensen. We zijn er inmiddels wel achter dat het belangrijk is om goed contact te hebben met de collega-beheerders, je weet maar nooit hoe je elkaar nog nodig hebt.

Omdat we nog niet zoveel kunnen doen, zijn we met de auto naar de dichtstbijzijnde grotere plaats Champagnole (24 km)  gereden om supermarkten en internet te verkennen. Internet op de camping is duur (4 euro per uur) en niet vooruit te branden en met de dongel komen we niet hoger dan 2G snelheden. In Champagnole is dat geen probleem, dus de maandag wordt voor ons de vaste wekelijkse boodschappen- en internetdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten