zondag 3 juli 2011

Zomervakantie 1 t/m 30 juni

 

Zomervakantie 1 t/m 30 juni

woensdag 1 juni 

Wilma moest vanochtend nog werken, dus vertrokken we pas na het middageten om 12.50 uur. Het is mooi weer, lekker zonnig. Vlak voor Köln begon het op de weg flink drukker te worden en rondom Köln hebben we een paar keer flink in de file gestaan. Dat kwam o.a. door wegwerkzaamheden maar het is natuurlijk ook de dag voor Hemelvaartsdag en om 16.00 uur is het natuurlijk spitsuur. We besloten te stoppen bij Dahlem Kranenburg aan de Kranenburger See, waar we in 2009 ook al eens stonden met Mark, toen op de terugweg vanuit Frankrijk. We hebben nog even lekker in de zon gezeten en buiten ons brood gegeten. Het was drukker dan de vorige keer, er stonden nu 12 campers. 's Avonds nog een wandeling om het meer gemaakt. Morgen rijden we weer verder.

 

 

donderdag 2 juni 

Hemelvaartsdag. Lekker rustige nacht gehad. min. 8,4/11,4. Opgestaan om 8.00 uur. Tijdens het ontbijt kwam de beheerder het geld innen voor de camperplek. Het is wel een beetje ergerlijk om te zien dat mensen zo vroeg opstaan en wegrijden zodat ze maar niet hoeven te betalen. We rijden zelf rond 9.00 uur weg richting Chatenois. Even tanken in Luxemburg, nog een keertje stoppen voor een hapje en rond 13.30 uur komen we aan bij camping Le Moulin des Moines. Er is zowaar wat opgeknapt. De (nutteloze) kantine is nu gesloten. Het aantal douches en wc's is teruggebracht naar een kleiner, maar wel werkend aantal. Het woei flink, mistral, maar wel flink zonnig. Toen we aankwamen op de camping waren we de enigen. Lekker in de zon gezeten, maar er waren wel blinde vliegen die behoorlijk steken. We hebben geen citronella mee en Wilma wordt dan ook diverse malen gestoken. We zijn maar een eind gaan fietsen (35 km) o.a. naar Bulgneville.  We zijn even op de camping wezen kijken waar we in 2001 met Gert en Bernadette op vakantie waren en hier hebben overnacht. Het was nu een stuk rustiger dan toen. We hebben even onze mail gelezen op de internet wifi van de camping. Er stond heel veel wind en het is dus een genot om op onze e-bikes door de heuvels te fietsen. Toen we op de camping terugkwamen stond er zelfs een camper bij en 2 mensen met tentjes. Zo druk zie je hier niet vaak!  s' Avonds met moeite Freddy Fauconnier kunnen vinden om te betalen (omdat de kantine dicht is kun je het verschuldigde geld niet meer in een bakje doen). Zonnige dag, 25 graden.

  

vrijdag 3 juni 

Zoals altijd is het hier 's nachts heerlijk rustig. Het enige dat je hoort is het riviertje en 's morgens 2 x de goederentrein. Na het ontbijt om 9.30 uur weggereden. We hebben even boodschappen gedaan bij de Super-U in Chantenois. En daarna zijn we doorgereden naar de camperplek in Bulgneville. Dit blijkt een schitterende plek te zijn en zo te zien net aangelegd. In een cirkel van asfalt kunnen 11 campers staan aan de rand van een meertje. Er is de mogelijkheid tot verzorging en er zijn (hurk) toiletten. Dit alles in een parkachtige omgeving en als toefje op de taart ook nog eens helemaal gratis. Zelfs voor het drinkwater betaal je niet. In eerste instantie wilden we naar de camping in Vittel, maar hier staan we zooo mooi. We besluiten om na de lunch naar Vittel te fietsen, heen en terug 37 km. Daarna lekker op het gras bij de camper in de zon gezeten. 's Avonds lopen we nog een rondje om het meertje.

  

zaterdag 4 juni 

Heerlijk geslapen, lekker stil. Opgestaan met een blauwe hemel. Erik is naar het dorp gelopen voor brood. Na het ontbijt gingen we weer fietsen. Het plan is om eerst naar Contrexeville te rijden en vandaar uit nog een keertje naar Vittel. We hebben de lunch al bij de camper klaargemaakt. In Contrexeville besluiten we om vandaag toch maar niet zover te gaan fietsen het is erg warm, we besluiten om niet meer naar Vittel te gaan. We hebben in een park onze lunch gegeten (al om 11.30 uur) en zijn nog een paar boodschappen gaan doen. Bij terugkomst de fietsen weer aan de lader (het zonnepaneel had de accu's van de camper al weer volgeladen) en lekker in het zonnetje gezeten. Aan het eind van de middag werd de bewolking dikker en dikker en er vielen al gauw de eerste regendruppels uit. Van barbecueën komt dus niets meer terecht. Erik liet een maaltijd bezorgen uit het restaurantje naast de camperplek en Wilma (die zwaar aan het lijnen is) eet haar poeder en gebakken groenten. 28 graden.

 

zondag 5 juni 

Het heeft vannacht flink geregend. Niet veel onweer, maar wel veel water. Toch was de lucht alweer behoorlijk blauw bij het opstaan. min. 14.4/18.6.           max 32.8/36,7. Na het ontbijt op weg naar camping Le Bon Temps, in Vernioz, net onder Vienne, Lyon. Een rit van 378 km. Om lekker op te schieten nemen we de tolweg. Het is zondag en voorseizoen, dus geen abnormale drukte op de weg. We kwamen rond 14.30 uur aan op de camping, waar we in 2009 met Mark ook al hebben gestaan. Er is wel het e.e.a. veranderd, er is geïnvesteerd in het zwembad (glijbanen erbij) en de receptie is vernieuwd. Ook is er buiten de camping een apart veldje gekomen voor de doorgangsgasten. We gingen dit keer voor de verandering aan de andere kant van de camping staan. Omdat we niet veel zin hadden om iets te gaan doen, hebben we lekker in de zon zitten lezen.

 

maandag 6 juni 

Het heeft vannacht een lange tijd geregend, maar bij het opstaan is de lucht alweer helemaal blauw. min. 14,4/18,1. max. 25,6/29,8. We zijn vandaag naar Vienne gefietst. Dit is een oude stad net onder Lyon met veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Bij de VVV hebben we een stadswandeling gehaald. Deze wandeling van 3,5 km is met noppen in de stoep aangegeven. Erg handig. Het was een mooie en interessante wandeling. Wel jammer dat vandaag alle winkels e.d. dicht zijn omdat het maandag is. Maar aan de andere kant was het ook wel prettig, je kon alles goed zien omdat het zo rustig was. We lunchen op een bankje aan de oevers van de Rhone en fietsen daarna weer terug naar de camping. Totaal 34 km gefietst met flink wat hoogteverschillen. Toen we terug waren zijn we het vernieuwde zwembad en glijbanen van de camping gaan uitproberen. We hebben het spiksplinternieuwe zwembad voor ons alleen en voelen ons testgebruikers. Het is prima weer vandaag en we zijn al behoorlijk verkleurd. We hebben nog lang buiten gezeten.

 

 

dinsdag 7 juni 

Bij het opstaan vanmorgen om 8.30 uur is het bewolkt. Tijd om verder te rijden dus. Plan is de camperplek in Tournon sur Rhône, aan de oever van de Rhône in het centrum. Bij het wegrijden van de camping praten we nog even met de Nederlanders die vooraan op de camping staan met een camper en een tent, op het passantenveldje. Zij beheren het hele seizoen de huurtenten en het passantenveldje. Ze doen dat in ruil voor een gratis standplaats en half april t/m eind september. We rijden binnendoor over de Route National en D-wegen naar Tournon. De camperplek aan de oevers bestaat niet meer. Er is er nu een erg achteraf op een parkeerplaats. We rijden door naar camping Les Acacias, waar we in 2001 met de kinderen en met Gert en Bernadette zijn geweest. De camping is er niet op vooruit gegaan. We blijven dan ook maar 1 nacht. Het blijft bewolkt, we fietsen een eindje richting Lamastre en later naar Tournon. We zwemmen 's avonds nog even, maar het water is ijskoud. De zon komt er af en toe nog even door.

 

 

woensdag 8 juni 

Lekker uitgeslapen tot half 10. Het was vannacht erg stil, maar dat kan ook niet anders want we zijn op een vrouw alleen na, de enige gasten op de camping. Het heeft vannacht lange tijd geregend met een beetje onweer. Bij het opstaan was het alweer droog, maar wel bewolkt en fris. Na het ontbijt richting de Rouveyrol. We hadden ook een plek uitgezocht bij de France Passion, op de weg naar de Rouveyrol (op 10 km afstand). We willen wel eens kijken wat dit is. Voor € 25,00 per jaar zijn we lid van de organisatie "France Passion" een groot aantal wijnboeren en andere agrariërs waar je vervolgens gratis met de camper kunt overnachten. We hebben hier nog geen gebruik van gemaakt en vannacht zal dus de eerste keer zijn dat we dit doen. Aangekomen in La blanchere (onder Aubenas) blijkt dit een prachtige plek te zijn bij La Ferme Theatre, een soort van theatertje bij een boer met een winkeltje erbij met regionale producten. We rijden via een kronkelend weggetje naar boven en komen op een groot aangelegd plateau op een heuvel met een magnifiek uitzicht. Veel zon en ruimte en straks in juli en augustus waarschijnlijk snikheet, maar nu in juni prima te doen. Er is officieel plek voor 5 campers, maar er kunnen er wel 10 staan. We zijn nu de enigen. In de loop van de middag kwam er nog een Franse camper bij, maar die ging na het eten weer weg. Het lijkt er dus op dat we hier vannacht allen staan. Vlakbij, op 100 meter zichtafstand, staat de notre dame, een grote kerk met daar bovenop een beeld van Maria. Toen het stikdonker werd, was dit beeld blauw en wit verlicht. Het leek wel het Empire State Building in New York.

    

donderdag 9 juni 

Heerlijk geslapen. Het was hier muisstil. We waren inderdaad de enige gasten. Je moet niet bang zijn om alleen te staan hier, gelukkig hebben we goede en extra sloten. Toen we hier gisteren naar toe reden begon tijdens een beklimming van een col in het stadje Privas het lampje "i" te branden en volgde de waarschuwing dat de "olie nu ververst" moet worden. En dat terwijl de auto net vorige week een beurt heeft gehad. Voor de zekerheid bij het boodschappen doen in Aubenas toch maar even gecontroleerd en inderdaad niets aan de hand met het oliepeil. Hoogstwaarschijnlijk heeft de garage vergeten om dit te resetten (vorige beurt was precies een jaar geleden). Gebeld met de garage en met behulp van telefonische uitleg, zelf de boodschap gedeletet. Na het ontbijt even gefietst. Eerst naar Joyeuse, een oud stadje, bij het armoedige af. Daarna naar de supermarkt in La blanchere om voor een paar dagen boodschappen te doen. Het is behoorlijk bewolkt vandaag, maar wel droog en aangenaam van temperatuur. De rest van de dag geluierd. Het was vandaag een stuk drukker op de camperplek. Toen Wilma vroeg of we nog een nachtje mochten blijven staan (het principe van F.P. is dat je overal maar 1 nacht blijft) ging de eigenaresse mopperend akkoord. Even later kwam de patron, we moesten € 5,00 betalen. Dit hebben we ook gedaan, dit is tenslotte wel een heel mooie plek. Er stonden nu 7 campers. Tegen de avond werd het weer onbewolkt.

  

vrijdag 10 juni
Erik heeft in het dorp een brood gekocht en nadat we dit lekker opgegeten hebben reden we naar de Rouveyrol, maar liefst 10 km verder! De camping is nog bijna helemaal onbewoond en heeft nog een speciaal tarief. Toen we bij het inchecken zeiden dat we een email van hen hadden ontvangen, ging er nog eens 10% af van de toch al goedkope voorseizoen prijs van € 15,00. We staan her nu dus voor € 13,50 per nacht, weliswaar zonder stroom, maar dat hebben we ook niet nodig, dankzij het zonnepaneel. Elektriciteit kost hier € 4,90 per dag, dus dat is snel verdiend. Vanmiddag heerlijk gezwommen en lekker geluierd. 's Avonds was er tot half een geschreeuw over de camping van een of ander Frans ADHD-kind. Zal je altijd zien, bijna geen bezetting, maar altijd wel een aso-gezin ertussen. Toen een Nederlander er genoeg van had, schreeuwde deze over de camping dat het afgelopen moest zijn met de herrie en warempel, daarna was het stil.

 

zaterdag 11 juni 
Toch wel heerlijk geslapen vannacht. Het was heerlijk weer vanochtend, hoewel het wel wat bewolkt werd. min 11,2 - 17,1 eb max 28,1 - 30,3. We gingen op de fiets naar Les Vans, waar vandaag markt is. Via het bois de Paolives over de D 252. Toen we op de markt kwamen trok de lucht helemaal open en werd de lucht weer blauw, typisch Frankrijk. Het was behoorlijk druk op de markt en met auto's, maar met de fiets hadden we natuurlijk niet het probleem om een parkeerplek te vinden. Na de markt boodschappen gedaan en via de D 104 A en de D 452 via een andere kant weer terug naar de camping. 's Middags een paar uur aan het zwembad gezeten. Het is vandaag veel drukker op de camping, maar dat zal wel te maken hebben met het feit dat het nu Pinksteren is. Er werd zelfs een disco opgebouwd op het podium.

  

zondag12 juni

De disco duurde tot middernacht en daarna was het ook direct stil op de camping. Opnieuw heerlijk geslapen. En opnieuw blauwe lucht bij het opstaan, alweer een zonnige dag. min in : 16,2 out: 11,4 max in: 25,9 out: 27,5. Direct na het ontbijt even lekker gezwommen in het privé-zwembad. We zijn inmiddels goed verkleurd en moeten oppassen voor verbranden, daarom blijven we vandaag wat bij de camper in de schaduw hangen. Het lijkt alweer wat rustiger te zijn op de camping dan gisteren. We hebben vanochtend voor 3 dagen bijgeboekt  voor het speciale tarief. We vinden het onvoorstelbaar voor een 4-sterrencamping, maar ons hoor je niet klagen. In het hoogseizoen zouden we bijna € 30,00 per nacht hebben moeten betalen en dat ook nog eens zonder stroom. We genieten van het mooie weer en wisselen zwemmen in de zon en luieren in de schaduw bij de camper af. Erik heeft 's avonds een heerlijke pizza Royal gehaald. Tegen de avond werd het wat bewolkt en na de koffie hebben we nog een wandeling van 4 km gemaakt naar Les Borels. Daar hebben de camperplek bekeken. Het was een parkeerplaats waar ruimte was gemaakt voor campers. 

 

maandag 13 juni 

min in: 17,3 out: 13,5 max 29,4/25,3. Alweer blauwe lucht bij het opstaan. Na het ontbijt hebben we een uurtje bij het zwembad gelegen. Tegen 13.00 uur begon het toch helemaal bewolkt te worden. Dit werd uiteindelijk een flinke onweersbui, die heerlijk verfrissend was. Tegelijkertijd begon de grote uittocht van de camping, omdat Pinksteren er weer opzit. 's Avonds nog even een computerprobleem opgelost bij een Belgische campinggast.

 

dinsdag 14 juni 

Vandaag is het weer tijd om boodschappen te doen. We waren van plan om op de fiets naar Les Vans te gaan, maar het is bij het opstaan al erg warm en daarom besluiten we om met de camper naar de Netto in La blanchere te rijden, dit is ook dichterbij. We hebben een groot deel van de dag bij het zwembad doorgebracht en een ordinaire stoelenruzie meegemaakt. Er zijn mensen die het presteren om van de 10 stoelen die om het zwembad staan er 6 te bezetten met hun handdoek en dan zelf urenlang weg te gaan. De camping eigenaar maakte er een eind aan door de handdoeken te verwijderen en ook nog eens netjes op te vouwen. Toen die mensen uiteindelijk terugkwamen waren de stoelen natuurlijk ingenomen door andere mensen en hierdoor ontstond een vreselijke verbale ruzie. Helaas alles in het frans en daardoor voor ons niet helemaal te volgen. 's middags raakte het bewolkt maar het bleef 30 graden. Na het eten hebben we nog een eindje gefietst naar het Bois de Paolive en weer terug (20 km). We hebben tot 22.00 uur buiten gezeten en juist toen we naar binnen wilden gaan kwam onze Belgische achterbuurman vragen of we zin hadden om bij hem en zijn vrouw (Guy en Monique) een slaapmutsje te komen drinken. Gezellig, we hebben daar tot 00.15 uur gezeten en toen werd het tijd om te gaan slapen. 

 

Woensdag 15 Juni 

Het was weer een stralende dag, veel blauw en warm. Direct om 10.00 uur naar het zwembad tot aan de middag. Toen was het tijd voor de schaduw. 's Middags verder geluierd. Het was de warmste dag tot nu toe, meer dan 30 graden in de schaduw. 's Avonds wilden we een wandeling maken in het Bois de Paolives van 5 kilometer. Het is echter nog zo warm dat we daar maar van afzien. Om 21.00 uur kregen we visite van de Belgische achterburen en hebben we Eriks verjaardag gevierd. Om middernacht naar bed, al die tijd heerlijk buiten gezeten. min: binnen 20,5 buiten 20,0 max: binnen 33,3 buiten 34,6.

 

donderdag 16 juni 

Vandaag gaan we weer verder. We hebben een camping uitgezocht vlak bij Vallon Pont d'Arc. We hebben eerst nog even gezwommen en toen de spullen ingepakt en afscheid genomen van de Belgen. Het was maar 20 km rijden dus we waren er zo. De camper op de parkeerplek gezet en even over de camping gelopen. Heel veel schaduwplekken dus ongeschikt voor het zonnepaneel en waarschijnlijk krijgen we ook moeite met de satelliet. Daarbij was deze camping toch ook nog wel een eind van de stad af en we willen toch wel graag dicht bij Vallon pont d'Arc staan. Dus maar weer verder gereden. De volgende camping was 5 sterren en belachelijk duur, zelfs in het voorseizoen, maar de 3e was raak. Camping le Provencal, 4 sterren en € 23,00 per nacht. Plek genoeg. We staan naast het zwembad. Het is toch nog niet druk zo in het voorseizoen, het zwembad is meestentijds leeg. Gemak dient de mens, 10 meter van het zwembad af en 10 meter verder zijn ook de sanitair gebouwen.  Om 15.00 uur kregen we een forse regenbui en de rest van de dag bleef het bewolkt. Toen het weer droog werd en bleef zijn we een stukje gaan fietsen, naar Vallon pont d'Arc en hebben boodschappen gedaan bij de Lidl. Makkelijk is dat je bijna overal gewoon kunt pinnen met je bankpasje. Hiervoor heb je geen creditcard meer nodig. min: binnen 19,7 en buiten 30,4 max: binnen 30,4 en buiten 33,0.

vrijdag 17 juni 

Lekker rustige nacht gehad op de camping, voorseizoen is zo gek nog niet! Toch is het in Vallon pont d'Arc best wel gezellig druk en ook de omringende campings zijn al redelijk bezet. Het hoogseizoen is in aantocht. Als je door het stadje loopt dan proef je een sfeer waarin iedereen zich opmaakt voor het naderende hoogseizoen; nog even genieten van de rust, sigaretjes roken voor de winkel, of op een bankje ervoor. Je voelt in de verte de invasie van toeristen al aankomen, net als onweer in de verte. De kampwinkel heeft als brood dus Erik hoeft niet naar het stadje te fietsen. Grappig genoeg is het brood hier goedkoper dan bij la Rouveyrol en dat terwijl je hier in het centrum van toerisme bent. De dag begon met zon, maar het werd al snel bewolkt. We zijn vandaag gaan fietsen. Eerst naar Vallon pont d'Arc en daarna via allerlei schilderachtige weggetjes naar Lagorce en vandaar naar Ruoms en weer terug naar Vallon pont d'Arc. Bij de camper wat gedronken en toen nog even een stuk langs de Gorges gefietst naar de Pont d'Arc. Op ons vakantie-cv kunnen we nu dus Vallon pont d'Arc en Ruoms bijschrijven en nu gauw weer weg  hier morgen, op naar Grignan in de Drome.

zaterdag 18 juni 

temp binnen min 21,3 max 30,4; temp buiten min 17,9 max 35,8. Gisteravond kwam er een frans gezin met een klein jankkind naast ons staan, het kind jankte de hele avond. Vreselijk. Goed dat we weer verder gaan. We hebben de route langs de Gorges van Vallon Pont d'Arc van de Ardeche gereden. Een mooie route met duizelingwekkende afgronden. Daarna naar Grignan. We hadden daar een camping met zwembad uitgezocht. Toen we daar aankwamen bleek de receptie tussen de middag gesloten en liepen we even over de camping. Er waren alleen maar schaduwplekken vrij en de paar zonplekken die er waren, waren al bezet. De camping stond ons ook niet echt aan. Het was tijd om te lunchen en er was WIFI op de parkeerplaats, dus we besloten om daar te lunchen en om even te internetten. Na de lunch reden we naar een camperplek net buiten Grignan, bij een truffelboer Ayme Truffle Domaine de Bramanel. Een prachtige plek midden tussen de lavendel en lid van France Passion. 's Middags naar Grignan gefietst en later gezellig gekletst met een ander Nederlands echtpaar die hier ook overnachten. We hebben vanuit de camper een goed uitzicht op de Mont Ventoux. Het weer begon vanmiddag steeds meer op te klaren. 

zondag 19 juni 

min 11, 14,8 max 25,2 25,9 Het waait vandaag erg stevig (mistral) en omdat we toch op een behoorlijk open plek staan is dat niet echt aangenaam. Daarom besloten we om weer verder te gaan. We kwamen weer bij een wijnboer/olijvenboer uit 12 km verderop in Montbrison sur Lez bij Domaine Piallat. Eerst hebben we nog de truffelboer in Grignan bedankt en een flesje olijf/truffelolie gekocht. In Montbrison sur Lez staan we opnieuw schitterend en werden we welkom geheten door de eigenaren Laure En Philippe Piallat. Na een wijntje te hebben geproefd (en uiteraard een fles gekocht) lekker buiten gezeten, uit de wind. Erik heeft behoorlijke last van rode huid in gezicht en armen en benen dus hij moet de zon voorlopig mijden en de schaduw opzoeken. Gelukkig hebben we de parasol mee. Maar geen goede hamer. Gelukkig lag er een tussen het gereedschap van de wijnboer.


 

maandag 20 juni 

30 graden, zonnig. Heerlijk geslapen. Vroeg op want we zijn van plan naar een camping in Dilieufit te gaan omdat het erg warm is en een zwembad dan toch wel lekker is. En we moeten de voorraden weer wat aanvullen. Dat deden we in Valreas en daar vlakbij zit ook een wijnboer van F.P. waarvan we een internet recensie hebben gelezen die erg lovend was. We gaan hier toch maar even kijken. En inderdaad, de plek blijkt zo mooi te zijn dat we besluiten om hier te blijven en toch maar niet naar de camping te gaan. 's Middags natuurlijk weer wijn geproefd en gekocht en met de buren zitten kletsen. Heerlijk in de schaduw van wat bomen, want het is veel te warm in de zon. 's Avonds hebben we nog een eindje gefietst.


 

dinsdag 21 juni 

Weer een snoeihete dag vandaag onbewolkt en 33 graden. Erik is nog even naar de bakker gefietst en kwam erg bezweet terug (ondanks de elektrische fiets). We besloten om vandaag helemaal niets te doen en lekker buiten te gaan zitten lezen en luieren. Tegen de avond komt de vader van de eigenaar wat beesten voeren. Dat wil zeggen, het hek open van de ezel en deze loopt dan ook vrij rond, gevolgd door een geit. Ze zijn onafscheidelijk en lopen heerlijk te grazen tussen de campers. Later op de avond begon het te betrekken en 's nachts hebben we een paar regenbuitjes gehad. in de verte rommelde het wat, maar dat stelde allemaal niet zoveel voor.


 

woensdag 22 juni 

Vandaag gaan we weer verder, de bedoeling van F.P. is dat je maar een nacht op dezelfde plek overnacht en wij staan er al weer 2. We gaan nu richting Malaucene, aan de voet van de Mont Ventoux (gratis). Hier is een grote ronde parkeerplaats aan de rand van het stadje, een mix parking, maar het zijn voornamelijk campers die hier staan. We vinden een mooi plekje tussen de 20 campers die er al staan. We vinden het veel zo in het voorseizoen. We gaan onze e-bikes aan het werk zetten en willen kijken hoever we de Mont Ventoux (20 km klimmen) opkomen voor de accu's leeg zijn. Het is om 13.00 uur zo ongeveer op het heetst van de dag daarom besluiten we het fietsen nog maar even uit te stellen. We wandelen eerst het stadje maar eens in. Om 16.00 uur dan eindelijk de Mont Ventoux op. Direct vanaf de camper begint de weg al omhoog te lopen en de start is op 323 meter. Totaal kwamen we tot 10,8 km van de klim en op 1000 meter hoogte van de 1940. Toen waren de accu's leeg, het werd daar erg steil ook. We hadden koppen als boeien, ondanks de ondersteuning. Daarna terug, alleen maar afdalen bijna 11 km. Het ging soms wel erg hard. We zetten de accu's op laden en bij terugkomst waren ze al weer over de helft gevuld.  


 

donderdag 23 juni 

Rustige nacht, ondanks de vele campers op het terrein. Bij het opstaan was het bewolkt. Vandaag gaan we een rit maken van 120 km naar Soyons. Het begon even serieus te regenen onderweg, maar na 60 km hield dat op en begon het alweer lichter te worden. We staan opnieuw bij een deelnemer van de F.P. Dit keer geen wijnboer maar een soort mini pretpark "miniatures Ardeche". We staan op de parkeerplaats. Direct aan de D86, een drukke doorgaande verkeersweg. Niet de mooiste plek, ook nog langs een spoorbaan, maar wel lekker dichtbij Valence, waar we vanmiddag naar toe willen fietsen. Na de lunch gaat het gebeuren. We moeten fietsen op de D86, en doen dat maar achter elkaar. Later pikken we een fietsroute op de V2. Deze voert ook dwars door het centrum van Valence. Inmiddels is het alweer helemaal opgeklaard. We wetten de fietsen voor de VVV en halen een stadsplattegrond. We maken aan de hand hiervan een flinke wandeling door de mooie ruime binnenstad. Daarna weer terug gefietst om te eten. Na het diner maken we nog een flinke wandeling naar Soyons. Een stokoud dorpje waar de straatjes zo smal zijn dat er geen auto doorheen past. Toch doen die Fransen dat wel en dat is de auto's ook aan te zien, elke auto heeft wel krassen en deuken. 


 

vrijdag 24 juni

Ondanks de drukke verkeersweg een prima nacht gehad, lekker geslapen en niet wakker geweest. Als we zo alleen en afgelegen staan gaan alle extra sloten - ook buiten - erop en wordt alles zo opgeruimd en neergezet dat we zo weg kunnen rijden als er iets aan de hand zou zijn. Gelukkig is dat nog nooit noodzakelijk geweest. Vandaag beginnen we aan de laatste week van onze vakantie. We zijn nu 24 dagen onderweg, wat is dat snel voorbij gegaan! We reden 60 km naar Roussillon, onder Lyon en Vienne. Hemelsbreed nog geen 10 km van camping le Bon temps in Vernioz, waar we eerder deze vakantie stonden. We gingen naar le Clos du Mont Vinon, de familie Andre. Toen we aankwamen vonden we het huis aan het einde van een doodlopende weg, een mooi aangelegde plek. We troffen er niemand aan en hebben geluncht en daarna nog een uurtje in de zon gezeten. Er was nog steeds niemand te bekennen, dus we sloten te gaan fietsen. We maakten een mooi rondje van ongeveer 30 km en kwamen tot vlakbij de camping in Vernioz.  Om 16.00 uur nog weer even terug langs de camper om te kijken of de eigenaren er al waren, maar nog steeds niemand. We gingen nog even door naar de supermarkt voor boodschappen en kochten lekkere dingen voor de barbecue. Terug bij de camper lekker gebarbecued en toen we klaar waren met eten kwam eindelijk ook de eigenaar ons begroeten. Hij had echter ook een minder leuke mededeling voor ons. We bleken namelijk verkeerd te staan. De plek was namelijk niet achter zijn huis, maar nog een eind verder de onverharde weg op in een weiland. Veel minder mooi en zo omgeven door bomen en struiken dat er al geen zon meer te zien was. We moesten direct de camper verplaatsen. We hebben al onze spullen weer opgeborgen, de vaat verzameld en naar het weiland gereden. Erik had al een paar biertjes op en daarom besloten we maar om de camper dan in het weiland te zetten en niet naar een andere plek te gaan zoeken. Het werd een heel gemanoeuvreer om de camper van de plek te krijgen. We vonden het toen we kwamen ook al zo krap, maar nu bleek dus wel waarom. Om 20.00 uur kwam er nog een camper, maar die had zich het gauw bekeken en ging direct weer weg. De enigen die we in het weiland aantroffen - waar het gras 3 kontjes hoog was - was een vrijend stel, maar die hielden het voor gezien toen wij kwamen.


 

zaterdag 25 juni 

Prima geslapen, erg stil op de plek in het weiland. Toch wel alle sloten erop gehad. We reden vroeg weg via Vienne en Lyon. Het was druk op de weg en in Lyon stond een file van circa 5 km vanaf de Rhône boulevard tot aan het einde van de tunnels op de A7. We verlieten de snelweg bij afrit 33 en reden via de D-wegen door Villefranche naar onze bestemming vandaag Regnie Durette. Opnieuw een F.P. plaats. We werden zeer hartelijk ontvangen door Michele en Gabriel Savoye van Domaine des Chaponieres. De camperplek ligt achter hun huis en om daar te komen moet je door een heel smal steegje rijden. Het is maar goed dat onze camper niet zo breed is. Daar aangekomen is de plek fantastisch, een adembenemend uitzicht met in de verte zicht op de Mont Blanc (ongeveer 150 km verder) Omdat het volkomen helder is vandaag kunnen we hem goed zien. 's middags fietsen we naar Beaujeu. Een erg leuk oud plaatsje. We troffen het hier, er stonden een stuk of 50 oldtimers op het plein die we konden bezichtigen. De bestuurders en mede passagiers waren bijna allemaal ook authentiek gekleed. Erg leuk. We waren al weer een stuk op de weg terug naar de camper, toen ze ons allen achterop kwamen. We zijn afgestapt om ze nog eens, maar nu rijdend, te bekijken. Erg leuk, de meesten toeterend en zwaaiend ons voorbij rijdend. Wat een prachtig landschap is het hier, glooiend, maar heel goed te doen met onze fietsen. Die fietsen wekten ook de verbazing op van Michele en Gabriel. We hebben ze laten zien hoe een elektrische fiets werkt en zij hebben er een stukje op gereden. Ze vonden het prachtig. We spraken af om tegen 18.00 uur te komen wijnproeven. Dat was heel gezellig. Michelle had nog wat hapjes gemaakt en zo hebben we een uurtje proevend bij elkaar gezeten. Uiteraard is er ook weer een flesje gekocht. De camperplek is in een woord geweldig. Alles is voorhanden, terwijl dat voor de F.P. geen voorwaarde is. Men hoeft alleen maar een plek aan te bieden. Nou die plek is grandioos. Er zijn 3 douches, 2 w.c.-s, 2 urinoirs een grote gootsteen met warm water en er is elektriciteit en een afvalbak.


 

zondag 26 juni 

Nadat we gisteravond nog lekker buiten hadden gezeten en van het uitzicht genoten (de Mont Blanc werd bij het ondergaan van de zon steeds duidelijker) hebben we lekker geslapen. Wel vroeg wakker, want de zon brandde al heel vroeg op de camper. Opgestaan en eerst lekker gedoucht. Na het ontbijt volgde de uitdaging om de camper weer van de plek te krijgen door de smalle doorgang door het steegje te loodsen. Dat moest in een aantal stappen 1. de camper achteruit van de plek rijden 2. de camper draaien om met de neus richting de steeg te laten komen 3. door de smalle uitgang naar de weg 4. fietsen achterop zetten. Dit lukte allemaal prima. Erik stuurde en Wilma gaf aanwijzingen. Aan beide zijden van de camper was 10 cm ruimte over, ook helden de dakgoten over, daar moest ook nog rekening mee gehouden worden. Nog een flesje wijn gekocht en afscheid genomen van onze gastheer en -vrouw. We gingen op weg naar de volgende F.P. plaats in Pommern, 3 km onder Beaune. De rit van 130 km liep via Macon, Chalon en Beaune. De plek bleek ook weer krap en lag in de volle zon, dus erg heet. We besloten om er niet te gaan staan. Verderop in Puligny Montradet was ook een F.P. plaats, maar deze had een bordje "complet" hangen, terwijl er geen camper te zien was. We hebben de camper in het centrum op het pleintje neergezet en eerst maar eens geluncht. Daarna hebben we de camper aan de achterkant van het terrein van de wijnboer neergezet en hebben daar de middag heerlijk luierend in de schaduw doorgebracht. Later in de middag kwam de eigenaresse van het wijngoed langs en die vertelde ons dat het niet mogelijk was om bij haar te staan omdat ze aan het werk moesten. Vreemd want er is plaats zat en van ons hebben ze geen last. Aanvankelijk wilden we in de berm blijven staan, maar we besloten toch maar te gaan rijden na de avondmaaltijd en gaan weer naar Bulgneville. Om 18.45 gaan we op pad, dit maal maar via de tolwegen want het is bijna 200 km en zo kunnen we goed opschieten. Op zondag rijden er ook niet zoveel vrachtauto's en binnen 2 uur waren we op de plek van bestemming. Er stonden om 21.00 uur 6 campers en tegen 22.30 uur kwamen er nog 2 bij.


 

maandag 27 juni 

Een luie dag vandaag. We bleven lekker staan in Bulgneville, want het werd een snikhete dag en hier hebben we alles bij de hand, een lekker stukje gras om op te zitten en bomen voor de schaduw. Erik is naar de bakker gelopen voor brood en na het ontbijt heeft hij de camper gewassen en alle dode vliegen verwijderd. 's Middags in de schaduw gezeten en gelezen en geslapen. Er zat ook niet veel ander op met deze warmte. Op een gegeven moment gaf de thermometer 40 graden aan in de camper en buiten 34 graden in de schaduw. Om 18.30 uur lekker gebarbecued en een uurtje later zijn we nog een rondje gaan fietsen naar Contreville. Een rondje van 21 km. Heerlijk de hellingen op en vooral weer af. Op dit moment - 21.30 uur - is het nog steeds ruim 24 graden buiten en de luchtvochtigheid is gestegen naar 73%. Vanmiddag was deze nog 35%. Morgen gaan we weer verder rijden richting huis.


 

dinsdag 28 juni 

Vandaag wordt het nog warmer dan gisteren. We rijden eerst naar Chatenois naar de Super U om boodschappen te doen. De vrouw van de camperplek hebben we niet gezien dus we hebben 2 dagen gratis gestaan op een fantastische plek. Na een rit van 100 km over de tolweg kwamen we aan in Pont a Mousson op de camperplaats aan de jachthaven, direct aan de Moezel. Het was zo warm dat we niet bij de camper konen zitten die vol in de zon stond. We zochten met onze stoeltjes een plekje bij een boom voor de schaduw en hebben de hele middag niets gedaan. Op een gegeven moment was het 43 graden in de camper.Om 22.30 uur was het nog 30 graden buiten. Overal in Nederland onweerde het stevig hoorden we van Ilse, die even belde. Hier was daarvan niets te bespeuren, het is alleen maar erg warm. Nog even een wandelingetje door Pont a Mousson gemaakt en toen helaas naar binnen, we werden anders lek geprikt door de muggen.


 

woensdag 29 juni 

Het heeft vannacht een tijdje geregend, maar zonder onweer. We gaan weer op pad, richting Duitsland. Het bleef regenen en het werd erg nat, zodat we besloten af te zien van de camperplek ik de Eifel en door te rijden naar Borken zo'n 75 km van huis. We bekeken enkele camperplekken (Borken heeft er meerdere) en besloten om bij het zwembad te gaan staan op een grasveldje midden in een woonwijk. Nadat we de camper hadden neergezet gingen we naar het nabijgelegen restaurant om te gaan eten. Dat werd een tegenvaller. Vieze stoelen en oud bestek. Vervolgens viel het eten tegen. Wilma kreeg niet wat ze had besteld en het vlees was  niet gaar. De biefstuk van Erik was te rood en te taai. Toen de ober ons vroeg of het gesmaakt had, deden we toch wel een beetje ons beklag. Hij sputterde tegen, dan hadden we hem moeten roepen. haha, we zaten de hele tijd alleen, er was geen ober te bekennen hoe kun je hem dan roepen! Uiteindelijk bood hij aan de rekening te verlagen en hiermee gingen we akkoord en verlieten daarna snel het restaurant.


 

donderdag 30 juni 

Lekker lang uitgeslapen, tot 10.45 uur! Een record voor deze vakantie. Na het ontbijt reden we naar Bredevoort voor de laatste dag. We gingen aan de vaart staan, een mooie plek, wel vlak langs de weg. 's Middags naar Obelink in Winterswijk gefietst en uiteraard iets gekocht. Daarna via het centrum van Winterswijk weer terug naar de camper. Twee keer gefietst en 2 keer nat geworden, we zijn weer terug in Nederland! In de avond genoten van het racen van 2 trekkers, wel 3 uur lang. Morgen naar huis.

vrijdag 1 juli 2011

Lekker geslapen, wel vroeg wakker geworden van een grasmachine en een shovel, die bij het meertje aan het werk moest. We hebben in Aalten de camper verzorgd en om 10.30 uur waren we al thuis, we zijn 30 dagen op pad geweest. 's Middags camper uitgepakt en wat klusjes gedaan. De wc moest gerepareerd worden, het laagje water wat erin hoort te staan liep steeds weg. De beugel waar de tv aan vast zit is gedeeltelijk eraf gelopen door Erik, die moet ook gemaakt worden. Gelukkig is Erik handig en heeft hij deze probleempjes opgelost.


 

zaterdag 2 juli 

We staan vroeg op, want we willen nog even naar de kapper voor we weer vertrekken. Dit keer naar Diepenheim waar Erik met de CCBB een optreden heeft. De drumspullen zitten achterin en we gaan in de middag op pad. We staan bij restaurant de Kokkerije en dat is 200 meter verder dan de plek van het optreden. Het is een soort buurtfeest waar we spelen en we hebben om 13.30 uur de spullen voor het optreden daar eerst neer gezet voordat we naar de plek reden. We hebben geluncht en vervolgens wat geslapen en daarna naar de Tour de France op tv gekeken. Lekker relaxed zo. We hebben een heerlijke maaltijd gehad in het restaurant. Erik is vervolgens gaan drummen en Wilma heeft de camper gepoetst en is daarna heerlijk gaan slapen.


 

zondag 3 juli 

Erik kwam om 3.00 uur terug van het optreden en rolde lekker zijn bedje in. Heerlijk geslapen tot 10.30 uur. Nadat we de drumspullen weer hebben opgehaald weer op naar huis. Daarmee is de vakantie toch echt voorbij.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten