zondag 31 juli 2011

Collendoorn 28 juli t-m 31 juli

donderdag 28 juli 

Na het warme eten tegen 17.30 uur vertrokken naar Collendoorn (bij Hardenberg) Onderweg kregen we bij Vriezenveen een enorme stortbui en hebben we de camper even aan de kant gezet tot het weer wat rustiger was. De camperplek is bij een kippenboer te weten van Marry en Jan Henk Pullen (het was ook wel een beetje te ruiken). We werden hartelijk welkom geheten en werden uitgenodigd voor de koffie morgenvroeg. Leuk. We moesten wel binnenzitten vanwege het weer. 

vrijdag 29 juli

Wakker om half 10, dus moesten we ons nog haasten om op tijd bij de koffie te zijn. De andere camperaars (2 stellen en een vrouw met 2 kinderen) waren er ook. Heel spontaan en gezellig. Tegen de middag op de fiets richting Loozen naar de vijvertuinen van Ada Hofman om ideeën op te doen voor onze nieuw aan te leggen waterval/beekloop thuis. Een paar uur rondgelopen en de kunst afgekeken, heerlijk gelunched op een bankje bij een mooie vijver. Nadat we uitgekeken waren zijn we verder gefietst naar Bergentheim, waar Erik's ouders vroeger een zomerhuis hadden. Even wat herinneringen ophalen voor Erik. Alles zag er wel wat verwaarloosd uit en de helft van de zomerhuisjes stond te koop. Daarna weer terug via Hardenberg en daar wat boodschappen gedaan. Het was vandaag bewolkt en niet al te warm maar goed te doen met ons wandelen en fietsen. Niet echt hoogzomer dus, typisch Nederland. Lekker gegeten en na het eten nog even buiten gezeten.
zaterdag 30 juli

Niet zo mooi weer vandaag, helemaal bewolkt en wat motregen. Het is ook maar 16 graden. We gaan eerst maar eens hardlopen na het ontbijt. Toen we gedouchet waren, was het ook weer droog. We hebben we 2 geochaches gezocht. Een hebben we gevonden, de andere niet. Na de lunch naar Hardenberg gefietst en daar gewinkeld. Toen we 's middags terug waren kwam de boerin met een doosje eieren langs vragend of ze zin hadden in een vers eitje morgenvroeg. We kregen 2 kakelverse eieren van haar. Wat een gastvrijheid, eerst al koffie met koek en nu weer dit. Dat is erg leuk.


zondag 31 juli

Na het ontbijt niet direct naar huis, maar eerst nog even een uurtje gefietst, lekker relaxed. Rond 15.30 uur waren we weer thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten