zondag 26 mei 2024

Lillehammer 26 mei

 zondag 26 mei

Een prachtige rit vandaag naar Lillehammer. We rijden lang Hamar, met zijn Vikingschip. Op de parkeerplaats begint Wilma met koken en gaat Erik het stadion in. Er is nu een handbaltoernooi bezig. De camping is alleen maar een overnachtingscamping. 



zaterdag 25 mei 2024

Oslo 24 en 25 mei

 vrijdag 24 mei

De vorige camping was echt een doorreiscamping, want vandaag rijden we naar Oslo. Vlak voor we de grens passeren is er een grote shoppingmall, waar een hele grote snoepwinkel is. We vragen ons af of het verstandig is om hier langs te gaan. Nou eigenlijk niet, maar het is wel iets wat je een keer gezien moet hebben. De Noren kopen hier veel in, het is hier stukken goedkoper. We lopen door het winkelcentrum en bezoeken inderdaad de snoepwinkel. Heel veel los snoep aan de ene kant en chocolade aan de andere kant. En een hele gang vol met voorverpakt snoep. We kopen een pond chocolade, van veel soorten een paar zodat we veel verschillende hebben. Op de camping kunnen we een plekje uitzoeken.


zaterdag 25 mei

Vandaag wordt gevuld met een bezoek aan Oslo. We worden met een bus opgehaald. Er is een gids en onderweg krijgen we al veel te horen van waar we langsrijden. We bezoeken het Vigeland park, daarna wandelen we door Oslo, over het dak van de opera en langs het museum van Munch. We zien kunst in de haven en grote cruiseschepen. Dee bus brengt ons ook nog naar de skischans. We eten in Oslo op een terras, elk een hamburger met patat, Erik een flesje alcoholvrij bier en Wilma water. Toen het kwam, was het bijkans koud. Uiteindelijk moesten we 55 euro betalen.







donderdag 23 mei 2024

Uddevalla 23 mei

 donderdag 23 mei

Na een rustige nacht, was er al vroeg bedrijvigheid op de camping. Vandaag gaan we naar Zweden, maar dan moeten we natuurlijk eerst met de boot. Grappig om te zien hoe verschillend mensen zijn. De boot wacht niet, dat is een feit. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Je ziet sommige al vroeg klaar zijn en richting de boot gaan, met als gevolg dat je lang in de rij voor vertrek moet staan. De ander drinkt eerst koffie en doet rustig aan, want die zitten liever te wachten op de camping en hopen zo aan te kunnen sluiten. Als we op de kade aankomen, krijgen we van de reisleider ons ticket voor de overtocht en voor de toegang tot het restaurant. En stickers om over de gaskast te plakken, nadat de gaskraan is dichtgedraaid. Dat is voor sommige wel een dingetje, want hoe moet dat dan met de koelkast? blijft die wel koud? Ja dus, de overtocht is maar 3,5 uur en de koelkast blijft dicht, dat gaat allemaal prima. We hebben een rustige overtocht en krijgen een lopend buffet in het restaurant. Het smaakt allemaal prima. Het afrijden van de boot heeft behoorlijk wat vertraging. We zijn een grens overgegaan en er is paspoort controle, en enkele van onze groep hadden zelfs alcoholcontrole. We staan bijna een uur half in het schip en half erbuiten. Dat is heel raar, want het regent hevig. Als we eindelijk mogen rijden, is het gelukkig weer droog.




woensdag 22 mei 2024

Sindal 20 t/m 22 mei

 maandag 20 mei

Dwars door Denemarken rijden we naar het trefpunt met de overige deelnemers. Onderweg eten we op een parkeerplaats warm. De worstjes bakken we op ons elektrische plaatje.



We krijgen een plekje naast de reisleiders en drinken samen koffie. We krijgen wat algemene informatie, vertellen wat over CamperTV, daarop vertellen Henk en Margreet dat zij iedereen welkom heten met koffie en hun praatje houden en de deelnemers nog een keer vertellen dat wij en deelnemer en filmploeg zijn. Na de koffie maken we kennis met vijf koppels die ook al aanwezig zijn. Het is prachtig weer. Om 20.00 uur is het nog 24 graden.


dinsdag 21 mei

Het is nog steeds prachtig weer. We zitten heerlijk in de zon en zien steeds meer deelnemers binnendruppelen. Met enkele hebben we al hele leuke gesprekken. Er is een dame die komt met de vraag of we haar niet in beeld willen nemen. Ze heeft hele slechte ervaringen en wil dit nu voorkomen. Haar gezegd dat we er rekening mee zullen houden, maar dat ze zelf natuurlijk ook kan opletten om niet voor de camera langs te lopen.

woensdag 22 mei

Erik gaat al vroeg hardlopen. In de middag lopen we samen een stukje naar een parkje met prachtig bloeiende rododendrons.

Om 16.30 uur is iedereen binnen en krijgen we een welkomstspeech en een -borrel. Plotseling komt een dame naar Wilma toe en maakt de opmerking: Wat baal ik ervan dat jullie meezijn. Gelukkig was ze dit keer heel ad-rem en antwoordde: dan had je niet mee moeten gaan. Dit is wel heel vervelend, bij boeking heeft iedereen van ACSI te horen gekregen dat wij meegaan en als je dat vervelend vindt, dat je gratis mag annuleren of omboeken. Daarnaast hebben wij zelf een schrijven rondgestuurd met daarin een uitleg over wat we gaan doen, en als je niet in beeld wilt dat bij ons kunt aangeven en natuurlijk er zelf wat rekening mee houden dat je niet in en voor de camera loopt. Heel vervelend dit.


zondag 19 mei 2024

Flensburg 19 mei 2024

 zondag 19 mei

We zijn al vroeg wakker en rijden al om 9.00 uur. We rijden tot vlak aan de grens met Denemarken, namelijk naar Flensburg. Hier is een megagroot winkelcentrum, waar op de parkeerplaats ruimte is gemaakt voor campers. De ruimte is echter veel te klein en ook op de plaatsen voor auto's staan campers en zelfs langs de kant van de weg wordt geparkeerd.



zaterdag 18 mei 2024

Delmenhorst 18 mei 2024

 zaterdag 18 mei

We starten vandaag met een bezoek aan RTV Oost en brengen een bezoek aan de ochtendshow van Bas Nijhuis en Bert van Losser. We vertellen daar over onze komende reis naar Noorwegen. Een groepsreis met de ACSI die wij meemaken als deelnemer en als filmploeg. Tegen 13.00 uur gaan we rijden. Niet zover, we parkeren op een cp in Delmenhorst, zitten nog even buiten, eten een ijsje en doen nu nog rustig aan.