maandag 10 oktober 2022

Wuustwezel, Fromelles, Le Treport 7 t/m 10 oktober

 vrijdag 7 oktober 

Het is zover, we gaan op weg voor onze 3e overwintering. Het huis is opgeruimd en schoon, de koelkast ontdooid, de camper ingepakt. We zijn klaar en rijden om 9.30 uur naar onze 1e stop, het boerenijsje in Wuustwezel. Onderweg stoppen we een paar keer voor een kopje koffie. Om 13.30 uur komen we aan. 



De plek waar we staan is bij een boerderij met alleen maar koeien. Je mag de stallen in en overal hangen informatieborden. Er is een terras bij en een gelegenheid waar je een hapje kunt eten. Wij nemen een ijsje bereid met melk van hun eigen koeien. 



We filmen wat, rapen walnoten en zitten in de zon. Erik had naar aanleiding van de foto die hij van de plek plaatste op facebook al een vraag gekregen of er nog voldoende plaats was. En tegen 19.00 uur kwamen de vragenstellers aanrijden. Ze volgen ons al heel lang en vonden het natuurlijk leuk om ons ook  in werkelijkheid te ontmoetten. We kletsen even, geven een pen en gaan dan naar binnen, het begint af te koelen.

zaterdag 8 oktober

We hebben niet zo heel goed geslapen. Je hoort de koeien af en toe loeien, om de 2 uur gaat de automatische mestverwerker aan, je hoort de ventilatie aanslaan, de snelweg en de auto's en landbouwverkeer dat al vanaf 7.00 uur over de betonweg die naast de plek ligt, rijden. Om 5.00 uur parkeerde er een auto met luide muziek naast ons, dat was al een werknemer die arriveerde. We betaalden 1 euro staangeld. Wil je verzorgen kost dit 2 euro en voor de stroom dien je 4 euro te betalen. Na het ontbijt rijden we naar Fromelles. Een hele bijzondere plaats naast een militaire begraafplaats waar gesneuvelde Australische soldaten uit WOI liggen. In 2008 vond men hier 6 massagraven waar in totaal 250 soldaten lagen, de meeste Australisch, maar ook enkele Britten. Uiteindelijk is het gelukt om 150 van hen te identificeren. 




zondag 9 oktober

We rijden naar Le Treport, een plaats waar we al eerder stonden. 



We lazen dat er een benzine en diesel tekort is in Frankrijk, vanwege allerlei stakingen. We hebben nog wel wat diesel maar besluiten toch maar vol te gooien als het kan. Onderweg komen we ongeveer 15 tankstations tegen, die allemaal rode linten of plakkaten op de pomp dat ze leeg zijn.



We vinden dit niet echt fijn. Op een kwartiertje rijden voor de eindbestemming komen we langs een supermarkt waar we auto's in de rij zien staan. We sluiten aan en kunnen de tank volgooien. We zien dat sommige pompen met benzine al leeg zijn. De camperplaats heeft nog een flink aantal lege plekken. We besluiten om hier 2 dagen te blijven. Als Wilma na de lunch even buiten zit te lezen, komt er een camper aanrijden waarvan de vrouw als uit het raampje hangt en ons roept. We kletsen even, maar gaan dan toch ons eigen gang. We krijgen de indruk dat deze mensen eigenlijk wel de hele dag met ons willen optrekken, maar daar hebben wij niet zoveel zin in. We willen ook graag onze privacy een beetje hebben. We gaan met de lift naar het strand en de visafslag. 




We kopen een maaltje mosselen en die eten we al vroeg lekker op.




Erik speelt wat met het losse zonnepaneel en Wilma zit nog even in de zon. Dan komt er een Belgisch echtpaar kletsen. Ook zij volgen ons, maar zijn wel wat bescheidener en lopen na een paar minuten verder, wel met de opmerking dat als we in Knokke-Heist in de buurt komen we welkom zijn voor overnachten op zijn oprit en altijd voor een kop koffie.

maandag 10 oktober

We wandelen naar Mers les Bains, een wandeling heen en terug van ruim 7 kilometer. Het is heerlijk weer om te wandelen. De huizen die er staan zijn gebouwd voor rijke mensen uit Parijs en zijn in Barokstijl. Het ziet er gekleurd uit. Geen huis is hetzelfde. Er is markt en Erik koopt een wafel om te snoepen. We lunchen in de camper en blijven de middag binnen, want het raakt bewolkt en wat kouder. We brainstormen wat over de volgende plek en hoever we Frankrijk in willen rijden met de gedachte dat er geen brandstof te verkrijgen is. Zo langzamerhand zijn de meeste campers verdwenen, we besluiten morgen een klein stukje verder te rijden. Hier boven op de klif waait het en dat maakt het koud. Langzaam komen er toch nog een paar campers bij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten