zondag 8 juli 2018

Voorthuizen, Amsterdam, Beekbergen 4 t/m 8 juli

 woensdag 4 juli

Alhoewel we net terug zijn van een lange reis, besluiten we om nog een paar dagen op stap te gaan. Het weer is prachtig, dus lekker van genieten. We komen uit op camping Ackestate in Voorthuizen. Een keurige camping, dit jaar fors uitgebreid. Met een openlucht- en binnenzwembad. We zitten een groot deel van de dag aan het zwembad en koelen regelmatig af. We lopen een ronde over de camping en na de koffie kletsen we gezellig met de overburen, afkomstig uit Hengelo.

donderdag 5 juli

We gaan na het ontbijt direct zwemmen. Tot 10.30 uur mogen alleen ouderen van het zwembad gebruik maken. Je komt het zwembad alleen binnen met een vingerscan. Er weer uit lukt ons niet, daarvoor zijn onze vingers te rimpelig. Tegen 11.00 uur rijden we naar camping het Amsterdamse Bos. We mogen een plekje uitzoeken. We fietsen 's middags om Schiphol. Een ronde van 25 kilometer. We zien veel vliegtuigen, komen alleen niet in de buurt van de spottersplek waar de vliegtuigen stijgen. De camping is voor ongeveer 1/3 gevuld met allerlei nationaliteiten. Erik filmt een stel Denen die op hun auto een daktent hebben. We lazen heel verschillende recensies van deze camping. Je zou worden afgebekt bij de receptie, veel lawaai, onrustige nachten. We vonden het allemaal erg meevallen. Jammer was het wel dat we na het reserveren en betalen er achter kwamen dat de camping meedoet met CCA. We maakten 50 euro over terwijl we voor 34 euro klaar hadden kunnen zijn. Maar ja, we hadden juist gereserveerd omdat we vrijdag een afspraak hebben in Amsterdam en zeker wilden zijn van een plek.

vrijdag 6 juli

We fietsen 12 kilometer naar onze afspraak bij het UWV, daar 8 naar Bagels en Beats om te lunchen met Tamara. De tocht gaat door het Amsterdamse Bos. We komen langs de bekende Bosbaan, Langs het Rembrandt- en Vondelpark. In de loop van de middag fietsen we terug. 40 kilometer op de teller. Na het avondeten fietsen we naar het panoramaterras van Schiphol. Er is minder te zien dan gehoopt. We hebben vandaag 61,5 kilometer gefietst.

zaterdag 7 juli

Een keer vannacht een groep rumoerige jongeren gehoord, maar verder goed geslapen. We zoeken een camping met zwembad uit voor de rest van het weekend. We komen uit bij de Hertenhorst in Beekbergen voor 15 euro CCA tarief. We moeten extra betalen voor de douche. Als we zeggen dat dit bij CCA inclusief is, krijgen we als antwoord: Dit zijn onze regels. Als u het anders wilt, prima maar dan brengen we toeristenbelasting, milieuheffing en administratiekosten in rekening. Dan bent u duurder uit. We vonden het een vreemde opmerking, want toeristenbelasting moet je altijd betalen en gaat naar de gemeente. We laten het er maar bij zitten. We fietsen in de loop van de middag naar Beekbergen voor wat boodschappen en luieren verder. Erik kijkt de Tour en voetbal. Wilma loopt nog een rondje over de camping. Er zijn veel lege plekken en veel blaffende honden.

zondag 8 juli

We hebben goed geslapen en gaan na het ontbijt terug nar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten